Natalia Louise Lehnsdal, Chefkonsulent, KL

Natalia en del af det juridiske kontor i KL, hvor de varetager forskellige opgaver og varetager kommuners interesser inden for et bredt felt af offentligretlige emner.

KL
Chefkonsulent
  • Natalia Louise Lehnsdal
  • 45 år
  • Ansat siden august 2006
  • Cand.jur fra KU

  • Kan du kort beskrive det arbejdsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er en del af det juridiske kontor i KL, hvor vi varetager forskellige opgaver og varetager kommuners interesser inden for et bredt felt af offentligretlige emner. Vores kontor er inddelt i tre teams, hvor jeg beskæftiger mig med det offentligretlige område.

Mine primære arbejdsopgaver kan inddeles i fire overordnede områder:

  • Den rådgivende del

Den rådgivende del af mit arbejde går ud på at vejlede kommunerne inden for forskellige områder som eksempelvis den tværgående offentlige lovgivning, forvaltningsloven, databeskyttelseslovningen m.fl. Som en del af kommunernes medlemsservice kan de ringe eller skrive ind, hvis de har spørgsmål, der knytter sig til et retsområde, og så er det vores opgave at hjælpe og rådgive dem i forhold til lovgivningen og vores erfaring på området.

  • Interessevaretagelsesdelen

Denne del handler om, at vi i KL forsøger at påvirke den lovgivning, der kommer fra Folketinget i forhold til, hvad der er bedst for kommunerne. Det kan eksempelvis være, hvis der kommer et nyt lovforslag eller i forbindelse med udvalgsarbejde. Den del foregår i et samarbejde mellem KL’s forskellige fagkontorer og juristerne i vores afdeling.

  • Konsulentdelen

Kommunerne kan også hyre os som konsulenter til større undersøgelsesopgaver, hvis der eksempelvis er et emne med stor, politisk bevågenhed eller udfordringer, som kommunerne gerne vil have hjælp til at undersøge.

  • Undervisningsdelen

Jeg underviser også kommunale medarbejdere rundt om i landet i forskellige emner. Det kan eksempelvis være i områder som forvaltningsret, aktindsigt eller GDPR-spørgsmål, som vi har stor viden om og erfaring med i KL.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg har været her i mange år, og det skyldes blandt andet, at der er stor afveksling i mine opgaver, og jeg synes, at det er spændende, at der sker så meget nyt.

Derudover synes jeg også, at det er rigtig spændende og tilfredsstillende, at jeg kan mærke, at vi er med til at løse nogle af de problemstillinger, som kommunerne står overfor, og dermed gør en forskel for dem.

Det er en spændende udfordring, når vi får en opgave, som på overfladen godt udelukkende kan se juridisk ud, men hvor det viser sig, at det er en mere politisk opgave, hvor løsningen skal tilpasses den virkelighed, der er ude hos den enkelte kommune.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg bruger faktisk min uddannelse hver dag i mit arbejde. På jurastudiet lærer vi at arbejde ud fra en bestemt metode i forhold til, hvordan vi løser forskellige juridiske problemstillinger. Vi indsamler en række faktuelle oplysninger, herunder hvilke retsregler der er på det pågældende område og ud fra det finder vi så et resultat. I stort og småt er det sådan, vi går til alle opgaver, så på den måde bruger jeg min uddannelse hver dag i mit arbejde, når vi skal løse nye opgaver.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde?

1. At jeg har en faglig ballast, og at jeg har de faglige forudsætninger fra min uddannelse, som gør, at jeg kan udføre mit arbejde

2. At jeg har et stærkt juridisk miljø omkring mig. Vi er et relativt stort kontor med over 20 jurister, og det er vigtigt for mig, at jeg har nogle kompetente kollegaer, som jeg kan sparre med fagligt

3. At jeg kan se betydningen af det arbejde, jeg udfører. Der er en stor tilfredsstillelse i, at jeg kan se, at der er et endeligt slutprodukt i mit arbejde, som nogle får glæde af.

  • Hvorfor er KL en attraktiv organisation for dig at arbejde i?

Overordnet er der tre ting, som gør, at KL er en attraktiv arbejdsplads for mig. Først og fremmest er der stor afveksling i opgaverne, fleksibilitet og frihed under ansvar samt rig mulighed for at udvikle sig. Jeg har altid haft mulighed for at søge nye veje, og hvis du har et ønske om at udvikle dig, er der mange muligheder for at få lov til at arbejde med nye fagområder. Derudover er der en flad ledelsesstruktur og meget højt til loftet, som måske ikke nødvendigvis er at forvente, når man arbejder i en stor organisation, og som jeg tror, er ret unikt for KL.

Læs mere om KL

Mød andre kandidater fra KL


Annoncer