Henriette Mie Hansen, Konsulent, KL

Mød Henriette, der her vil give et indblik i arbejdsopgaverne som konsulent i Arbejdsgiverpolitisk Center, som er det ene af KL’s arbejdsgiverkontorer. 

KL
Konsulent
  • Henriette Mie Hansen
  • 25 år
  • Ansat siden oktober 2017
  • Jurist

  • Kan du kort beskrive det arbejdsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder i Arbejdsgiverpolitisk Center, som er det ene af KL’s arbejdsgiverkontorer.

I Arbejdsgiverpolitisk Center varetager mine kollegaer og jeg kommunernes kollektive interesser som arbejdsgivere for 500.000 medarbejdere i kommunerne. Det gør vi bl.a. ved at forhandle og indgå overenskomster for det kommunale arbejdsmarked, sætte en offensiv dagsorden for udviklingen af det kommunale arbejdsmarked indenfor prioriterede områder, samt at varetage kommunernes arbejdsgiverpolitiske interesser over for de faglige organisationer, ministerier m.m.,

Mit arbejde består derfor af en bred palette af opgaver. Jeg er placeret i det team, der tager sig af ældre- og sundhedsområdet. Det betyder, at jeg rådgiver kommunerne om løn- og ansættelsesvilkår for blandt andet social- og sundhedspersonalet, sygeplejersker, fysioterapeuter m.m. 

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg kan rigtig godt lide, at mine arbejdsopgaver ligger i et spændende krydsfelt mellem jura og politik. Som jurist er jeg selvfølgelig optaget af de juridiske aspekter af mit arbejde, og jeg synes, at vores forhandlinger er en meget spændende proces. Særligt er det overenskomstforhandlingerne hver tredje år, som driver mig og giver mig energi. Ved overenskomstforhandlingerne sætter vi rammen for løn- og ansættelsesvilkår for kommunalt ansatte, og dette arbejde har en stor betydning for det danske velfærdssamfund. Her inddrager jeg min viden om den kollektive arbejdsret til at skabe nogle gode og retfærdige aftaler. Samtidig er forhandlingerne også præget af den samfundsmæssige dagsorden og økonomiske prioriteter, og det er det krydsfelt, som jeg synes er rigtig spændende at være en del af og navigere i.

Derudover er det også både et spændende og udfordrende aspekt ved mit arbejde, at jeg ikke blot skal tænke i, hvad der giver mening for en enkelt kommune, men altid skal bevæge mig op i helikopterperspektivet og finde ud af, hvad der kan fungere for alle 98 kommuner. Det er den daglige udfordring, fordi kommunerne også er meget forskellige, og det er derfor vigtigt at skabe nogle løsninger, som kan tilpasses deres virkelighed hver især.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jura er en paraply over mange forskellige juridiske felter, og jeg valgte selv at specialisere mig inden for ansættelses- og arbejdsret. Min faglige viden inden for det område anvender jeg dagligt i mit arbejde, fordi jeg beskæftiger mig med kollektive og individuelle arbejdsretlige problemstillinger.

Derudover bruger jeg helt ubevidst den metode og tilgang, som jeg har tillært mig under studiet i mit arbejde.

Jeg tænker ikke altid over, at jeg praktiserer jura eller anvender mine juridiske færdigheder - det ligger blot som en helt latent del, når jeg udfører mit arbejde.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde?

Det er enormt vigtigt for mig, at jeg har et stort ansvar i mit arbejde, og det har jeg i KL. Jeg er hurtigt blevet kastet ud i tingene, og jeg har fået lov til at sidde med i vores vigtige projekter og forhandlinger allerede fra start. Jeg trives rigtig godt med at have et stort ansvar, og det var også en af grundene til, at jeg søgte job i KL.

Det er også vigtigt for mig, at jeg kan bruge mine juridiske færdigheder i min dagligdag og på mange forskellige områder. Som sagt har jeg en bred palette af opgaver, og jeg synes, at det er rigtig spændende, at der er stor alsidighed og variation i mit arbejde, således at jeg kan bruge min juridiske uddannelse på flere måder og i samarbejde med andre fagligheder og kompetencer. Det betyder, at jeg bliver ved med at udvikle mig indenfor mit fagområde, og det er vigtigt for, at jeg trives i mit arbejde.

Endeligt er der også mange overraskelser i hverdagen, og jeg kan godt lide, at jeg aldrig ved, hvad der sker i næste uge.

  • Hvorfor er KL en attraktiv organisation for dig at arbejde i?

KL er en meget attraktiv organisation og arbejdsplads for mig, fordi der er stor fleksibilitet, højt til loftet, frihed under ansvar og spændende, alsidige arbejdsopgaver. Jeg ved ikke, hvordan mit job ser ud om 10 år, fordi det afhænger af, hvordan verden og den politiske dagsorden i vores samfund udvikler sig. Mit job afhænger af samfundsudviklingen, og det er det, der gør mit arbejde spændende og interessant.

KL er også en attraktiv arbejdsplads for mig, fordi der er stor tiltro til hver enkelt medarbejder og samtidig bliver der satset meget i de unge, og det har betydet meget for mig som nyligt færdiguddannet.

Læs mere om KL

Mød andre kandidater fra KL


Annoncer