Amanda Wienberg-Hansen, praktikant, Kjøller

Her kan du få et indblik i, hvad Amanda lavede som praktikant hos Kjøller. Hun havde bl.a. en bred berøringsflade med tre interne forretningsområder.

Kjøller
  • Amanda Wienberg-Hansen
  • 23 år
  • Ansat siden 2022
  • (Bachelor) Bsc. Business Administration and Service Management

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejdede som praktikant hos Kjøller mellem september 2022 og januar 2023 som en del af min uddannelse på Copenhagen Business School.

Kjøller er et danskejet investeringsselskab, der er baseret i Dubai, med to primære investeringsben, Ventures og Ejendomme. Selskabet har en portefølje på 25 aktive ventureinvesteringer og en ejendomsportefølje med en balancesum på over 600 millioner kroner. Jeg havde en bred berøringsflade med følgende tre interne forretningsområder, henholdsvis Nye investeringer, Portefølje management og Marketing.

For "Nye investeringer" var nogle af mine primære arbejdsopgaver at identificere og evaluere nye investeringsmuligheder, udføre due-diligence, og tage mødenotater. For "Portefølje management" var mine opgaver at lave løbende opfølgning og rapportering med eksisterende porteføljeselskaber, bistå med drift og udvikling af ejendomsporteføljen og udføre andre ad-hoc opgaver. For "Marketing" bestod mine opgaver af at lave indhold til hjemmesiden, SoMe og presse. Ligeledes bistod jeg med at versionere pressemeddelelser og kontakte journalister, forberede events, field trips mm, overvåge medier og diverse forefaldende opgaver.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit praktikforløb?

Den mest spændende og udfordrende opgave under mit praktikophold var uden tvivl organiseringen af Dubai Days 2022. Dubai Days var Kjøllers første netværksarrangement, hvor de inviterede mere end 10 af deres portefølje selskaber, samt 30 af disses founders til Dubai for at møde os og hinanden. Under Dubai Days deltog de i erhvervsrelaterede aktiviteter. Det var virkelig en spændende udfordring for mig og resten af teamet at organisere og koordinere alle de forskellige aktiviteter og praktiske aspekter. Jeg fik chancen for at møde helt unikke mennesker, udvide mit netværk og lytte til sjove historier fra de forskellige founders.

  • Hvordan har du brugt din uddannelse under dit praktikforløb?

Jeg brugte min akademiske baggrund en del, primært på grund af dens struktur og indhold. I forhold til strukturen, så brugte jeg den til at tackle de opgaver jeg fik tildelt, blandt andet ved den måde, som jeg præsenterede dokumenter for teamet eller eksterne interessenter på, samt den måde, jeg kunne strukturere tingene på. Med hensyn til indholdet i mine studier brugte jeg den opnåede viden i sin helhed. For eksempel brugte jeg mine marketingstudier til opgaver relateret til marketing/PR, mine økonomikurser til at tackle mere finansorienterede opgaver som Excel-ark eller simpeltvis til at genkende vigtige finansielle poster i et budget for eksempel.

  • Hvilke tre ting var de vigtigste for dig da du valgte et praktikforløb i Kjøller?

Da jeg skulle vælge et praktikforløb, var det vigtigste for mig, at det skulle være på et akademisk niveau, dvs. et praktikforløb, der var relateret til mine studier og med "rigtige" arbejdsopgaver (ingen kaffe-lavning eller rengøring). Udover det, så stod det efter den første samtale klart, at Kjøller havde et velovervejet praktikprogram, som jeg på mange måder kunne relatere til både på et akademisk og personligt niveau. På mange måder følte jeg også, at praktikforløbet hos Kjøller vil være, og er, en fantastisk introduktion til erhvervslivet, da jeg tidligere har arbejdet som kasseassistent i en tøjbutik.

  • Hvorfor var Kjøller en attraktiv virksomhed for dig at være i praktik i?

Kjøller var en attraktiv virksomhed for mig at have min praktik i, primært på grund af den geografiske placering i Dubai, som var min ønskede placering, men også på grund af min interesse for investerings- og start-up-verdenen. Desuden fik jeg lov til at arbejde på tværs af afdelingerne og finde ud af, hvad jeg bedst kunne lide, og hvad jeg var mest dygtig til, samtidig med at jeg kunne bruge min teoretiske viden og lære nogle ting, som jeg ikke havde kendskab til før at jeg startede hos Kjøller.

Kjøller, og især Magnus, har en enorm viden om investering og iværksætteri samt et stort netværk af iværksættere, investorer og mere. Jeg følte mig virkelig som en del af teamet, hvor jeg fik tildelt mange spændende og forskellige opgaver og hvor jeg kunne påtage mig et stort ansvar. Mine kollegaer kunne stole på mig, og jeg følte mig værdsat i teamet.

Jeg har lært utrolig meget fra mine kollegaer, alt fra deres personligheder, baggrund og deres måde at arbejde på, samt hvordan de interagerer med kunder eller andre interessenter. Sammen med den faglige erfaring har jeg også fået en indsigt i, hvordan man bygger et stærkt og effektivt team. Alt i alt var min praktik hos Kjøller en fantastisk oplevelse, og jeg er taknemmelig for alt, jeg har lært og oplevet der.

Læs mere om Kjøller


Annoncer