Josephine Søegaard Knop, 3. års-fuldmægtig, Kammeradvokaten

Josephine Søegaard Knop giver her et indblik i de daglige arbejdsopgaver som 3. års-fuldmægtig hos Kammeradvokaten samt de mange spændende og udfordrende opgaver i jobbet.

Kammeradvokaten
Fuldmægtig

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg sidder i vores udbudsafdeling, hvor jeg primært bistår Forsvaret med indkøb af forsvarsmateriel og indgåelsen af kontrakter.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det er faktisk svært at sige. Det mest spændende må næsten være alle de mennesker, som jeg møder gennem mit arbejde – både på klientsiden og i form af kontraktparter. Forsvaret indgår og forhandler kontrakter med en bred skare af leverandører, og jeg holder meget af, når mit arbejde undertiden giver mig mulighed for at mødes direkte med leverandørerne og tale med dem om både opgaven og den hverdag, som de bevæger sig i. Det, tror jeg også, giver en bedre indsigt i den virkelighed, som vi selv skal navigere i på ordregivers side.

Derudover arbejder jeg meget tæt sammen med vores klienter, når vi skal gennemføre udbud, og jeg kan rigtig godt lide at samarbejde med dygtige mennesker fra helt andre faglige baggrunde om at skabe vellykkede projekter. Det kræver selvfølgelig, at man er en dygtig jurist, men i høj grad også, at man er god til mennesker.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jura er jo langt hen af vejen en generel værktøjskasse, som man løbende kan bruge af gennem sit arbejde. Jeg har eksempelvis aldrig haft udbudsret på universitetet, men jeg har alligevel haft gavn af den fornemmelse for juraen, som jeg fik på studiet, da udbudsretten er langt hen af vejen også er et spørgsmål om generelle forvaltningsretlige principper, obligationsret, aftaleret og almindelig sund fornuft.

Jeg hørte engang, at det man i bund og grund får ud af en juridisk kandidatgrad er en ”fornemmelse”. En ”fornemmelse” for, hvad der er det juridisk rigtige resultat eller den rigtige retning, og som man så kan arbejde henimod ved brug af juridisk metode, osv. Og det synes jeg faktisk er meget rammende.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Kammeradvokaten?

Mine (fantastiske) kolleger, den utroligt høje faglighed og det store ansvar, som man får – allerede som advokatfuldmægtig.

  • Hvorfor er Kammeradvokaten en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Der er noget særligt ved Kammeradvokaten på grund af den historie og tradition, som organisationen bærer med sig. Mange medarbejdere er stolte over at være en del af den historie, og man kan mærke, at det betyder noget for den enkelte at bidrage til at opretholde den faglighed og ordentlighed, som vi er kendte for. Det synes jeg er fedt.

Derudover er det meget spændende at være en del af en organisation, der tør tage nogle chancer for at være blandt de mest nytænkende og innovative advokatkontorer i landet, når det kommer til digitalisering og de problemstillinger (og muligheder), som det fører med sig.

Læs mere om Kammeradvokaten

Mød andre kandidater fra Kammeradvokaten


Annoncer