21 okt 2022

Camilla B. Krogtoft, People & Culture Business Partner, Heimstaden

Heimstaden
Camilla B. Krogtoft
  • Camilla B. Krogtoft
  • 1981
  • Ansat siden januar 2020 
  • AP Degree in Human Ressource

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Mit arbejde er i hjertet af vores strategi om at skabe en ”friendly workplace”. I People & Culture, som HR-funktionen hedder i Heimstaden, arbejder vi med hele medarbejderrejsen – fra rekruttering til afsked. Det handler både om at sikre organisationen har de rette rammer for vores talenter, finde og rekrutterer de rette personer, give dem den bedste introduktion til Heimstaden, lave opfølgninger og udvikle medarbejderne, samt sikre administrationen og det juridiske ift. personalespørgsmål. Jeg får med andre ord stor berøring med mange mennesker og afdelinger i hele Heimstaden – både i vores gruppefunktioner internationalt og lokalt i Danmark.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Ikke to dage er ens i Heimstaden. Det hænger især sammen med, at vi er en meget ambitiøs virksomhed, som hele tiden lærer og udvikler os til gavn for vores beboere. Og så hænger det sammen med, vi er en virksomhed i vækst, som gerne vil flytte vores branche og markedet. Det er en fantastisk spændende rejse at være på og være en del af. 

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Min HR-kuffert er fyldt med gode, praktiske og strategiske metoder. Det er en kunst at anvende dem korrekt for at opnå gode resultater. Men med fokus på detaljen og forståelse for det operationelle, så kan vi sammen med vores daglige leder sikre, at værdier og holdninger bliver inkorporeret i organisationens adfærdsmønster i forhold til vision og strategi.

En ting, jeg gentagende hørte på mit studie, var ”Vi skal ikke arbejde med HR for HR´s skyld – Men med øje for strategien skal vi inkorporere HR´s arbejde, således det giver værdi for organisationen og mening for vores managers.” Det forsøger jeg altid at efterleve i Heimstaden. 

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Heimstaden?

Fagligt så trives jeg bedst i forandringen, og det må man sige, at Heimstaden formår. Personligt er tillid, fleksibilitet og godt lederskab værdier det, der får mig til at stå op om morgen. Alle sammen værdier som er en stærk del af Heimstaden og indbygget i vores DNA.

Socialt så er det vigtigt, at vi alle sammen har samme vision ”Friendley Homes & Friendly Workplace”. De mange timer, man bruger på jobbet, skal opleves som mindeværdige, udviklende og ikke mindst som del af et fællesskab, som arbejder mod samme mål. 

  • Hvorfor er Heimstaden en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Netop vores værdier for os som mennesker og visionen for, hvordan vi som Heimstaden driver vores virksomhed er italesat og afstemt.  Vores ”CARE, DARE & SHARE-kultur” handler om præcis det, som jeg finder vigtigt, og skaber en tydelig sammenhæng mellem vores arbejde og vores beboere. Sidst, men ikke mindst, så er der ubegrænsede mulighederne for at vokse med opgaverne og ansvaret i Heimstaden. Det betyder rigtigt for motivationen og glæden ved at gå på arbejde.

Læs mere om Heimstaden

Mød andre kandidater fra Heimstaden

Senest opdateret: 21 okt 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 01-03-2019

Nicklaes Skou Andersen, Ejendomsmægler, home

Jeg beskæftiger mig med omsætning af fast ejendom. Jeg er traniee, men er kommet videre i en stilling til salg. Til januar kommer der en ny praktikant, som skal overtage mine trainee-opgaver. Så mine primære arbejdsopgaver lige nu er førsalg, fremvisninger, kundekontrakt og at hjælpe ejendomsmæglerne med deres opgaver.

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Mads Thorup, Ejendomsmægler, home

Mit fokusområde er ’Salg og vurdering’ i en nyåbnet home Lejlighedsbutik i Aarhus C. Vi arbejder udelukkende med lejligheder, andelsboliger, interessentlejligheder og lignende boligtyper. Jeg beskæftiger mig primært med salg af lejligheder i form af fremvisninger og vurderinger.

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Daniel Wejs, Teamleder, Salling Group

Jeg er i dag ansat som teamleder, og jeg stræber at blive butikschef for min egen Føtex Food Convenience en dag. I FFC er der en butikschef, en teamleder og en teamkoordinator. Det betyder, at arbejdsopgaverne og berøringsfladen inden for bestillinger af kød, mejeri, frugt og grønt, brød, bager og avis er større end i en "almindelig" Føtex. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-08-2019

Fatima Hodzic, Junior Buyer, Salling Group

Jeg har altid interesseret mig for retail-branchen, men jeg har aldrig rigtig vidst, hvad jeg skulle bruge mit liv på. Da jeg startede hos Salling Group som deltidspige, kunne jeg ret hurtigt se, hvor spændende en virksomhed det var, og at de havde et rigtig godt elev- og lederprogram. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Maria Astrup, Elev, BabySam

Jeg er elev i BabySam lige nu, og jeg er færdiguddannet til juli. Mit område i butikken lige pt. er tekstil og interiør. Det vil sige, at jeg har ansvaret for at bestille varer og finde plads til alle varer i butikken, så det ser ordentligt og præsentabelt ud.  Jeg sørger også for at fylde varer op i butikken, og derudover er jeg også med til at betjene kunder, der besøger vores butik. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Besim Avdic, Slagter, Danish Crown

Som elev kommer du rundt i de forskellige afdelinger og prøver det hele. Forender, opskæring, midterstykker og så videre, og når du er uddannet efter to år, så kan du det hele. Selve udskæringen er spændende. Og jeg kan godt lide den kampgejst og det samarbejde, der er ved opskæringsbåndet. Der er fart på, og du kan ikke bare gå på toilettet, hvis du pludseligt skal det. Så går båndet i stå.

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2019

Sofie Blæsberg, Souschef, BabySam

Jeg er souschef i butikken i Esbjerg, og som souschef er man en blæksprutte. Man har en arm med i alt, og gerne flere end der lige er til rådighed. Men mine primære opgaver er at bestille varer fra min afdeling, som er barnevogne. Derudover skal jeg også have styr på, om alle de andre kollegaer har styr på deres afdelinger. 

Læs mere
Sidst opdateret 26-04-2019

Sanne Egsgaard, Butikschef, BabySam

Jeg er butikschef i en af vores butikker, og jeg beskæftiger mig med alt, der har med butikken at gøre. Det gælder både i forhold til kunder, personaleledelse, vagtplaner, budget, salgstal, KPI'er, salgstræning af personale, varebestillinger, kampagner, så mine opgaver spænder vidt.  Det spændende og udfordrende i mit arbejde er, at dagene aldrig er ens.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2019

Charlotte Pedersen, Supporter, E-Komplet

Jeg er i den heldige situation, at min fornemmeste opgave er at sidde og være behjælpelig, når vores kunder ringer og skriver ind og har brug for lidt hjælp og vejledning. Derudover hopper jeg i ny og næ i bilen og kører ud til nye kunder for at hjælpe dem i gang med at bruge E-Komplet. En spændende og udfordrende dag er helt klart, når jeg tager ud på konsulentbesøg.

Læs mere
Sidst opdateret 30-09-2019

Lauris P. Sørensen, Supporter, E-Komplet

Mit primære forretningsområde hos E-komplet omfatter regnskab og time-/sagsstyring. I min rolle som supporter hjælper jeg hver dag vores kunder med at forstå og udnytte vores produkt til fulde. Noget af det vigtigste i min dialog med kunderne, er, at de føler sig hjulpet og værdsat, så jeg er sikker på, at de har de mest hensigtsmæssige arbejdsgange i deres hverdag. 

Læs mere
Sidst opdateret 21-12-2021

Kirstine Vestergaard, handelselev, STARK

Jeg er handelselev med speciale i værktøj. Jeg arbejder i STARK Odense, hvor jeg sælger alt fra byggeprojekter lige til skruemaskiner og søm til cement og gips. Mine arbejdsopgaver er primært at sælge, men jeg laver også tilbud og varemodtagelse af indkommende varer. Udover dette er jeg også med til at lave eksponeringer, skilte og reklamer til events. Der er stor variation i mine arbejdsopgaver.

Læs mere
Sidst opdateret 21-12-2021

Karsten Fjorvald, handelselev, STARK

Jeg sidder med private kunder og håndværkere, som søger et tilbud til den vilkårlige opgave, der skal løses. Det kan være alt fra en regel eller en ombygning i hele huset, ingen opgave er for stor eller for lille. Jeg synes helt klart, det er kundekontakten, som gør mit job spændende. Der kommer aldrig to personer, som er ens, hvilket gør, at man lærer at beherske sig i forskellige situationer.

Læs mere
Sidst opdateret 25-03-2020

Lene Fischer, butikschef, Flügger

Jeg er i dag ansat som butikschef i Køge. Mine primære arbejdsopgaver varierer meget. I løbet af en dag foretager jeg mig mange forskellige opgaver. Eksempelvis starter jeg typisk min arbejdsdag, med at lave kaffen klar til kunderne og åbne kasserne, så vi er klar til at ekspedere vores kunder. Senere på dagen tager jeg mig så af diverse administrative opgaver på kontoret.

Læs mere
Sidst opdateret 07-09-2022

Mød en ejendomsmægler - Simon Raagaard

Drømmer du om arbejde med køb og salg af ejendomme eller vil du vide mere om hvordan livet som ejendomsmægler er? Så læs med i denne artikel, hvor vi har talt med ejendomsmægler og indehaver af sin egen Home-forretning, Simon Raagaard. 

Læs mere