Jens Sørensen, Software Developer, Grundfos

Jens Sørensen er ansat Software Developer hos Grundfos, hvor hans primære opgaver består i at skrive embedded-software. Læs mere om Jens' arbejde her.

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er ansat som softwareudvikler, hvor mine hovedsaglige opgaver består i at skrive embedded-software. På lægmandssprog kan embedded-software forklares som den kode, der ligger gemt væk i de fysiske produkter. Denne kode sørger for, at Grundfos’ produkter, f.eks. en pumpe, kører, som den skal. Det er altså ikke nødvendigvis et program, som slutbrugeren har nogen interaktion med, men mere en slags automatisk kode, som for det mestebare ligger og passer sig selv i hardwaren.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg tror umiddelbart, at svaret er givet i spørgsmålet. De mest spændende opgaver er tit dem, som også er de mest udfordrende. Specielt de opgaver, hvor man er nødt til virkelig at grave i dybden for at komme frem til målet, og hvor man er nødt til at erhverve sig ny viden for at kunne løse opgaven. Det synes jeg er fedt. Hvis man både kan lære af udfordringen, samtidig med at man kan opnå nogle fede resultater ved virkelig at gå til stålet, så har man en spændende opgave. 

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg er uddannet Cand.Scient. IT-Product Development fra Aarhus Universitet, nærmere bestemt Datalogisk Institut. Fra IT-Produktudviklings-uddannelsen får man en god forståelse for datalogi, men man får også en masse viden om udvikling og design af produkter igennem en række kurser inden for industrielt- og UX/interaktions design.

I mit arbejde hos Grundfos er det hovedsageligt mine datalogiske kompetencer, der kommer i spil i udviklingen af den software, der driver produkterne. Det er dog samtidig også meget brugbart at have en forståelse for, hvordan industriel- og User Experience-designere begår sig, når der er samarbejde på tværs af kompetenceområderne.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Grundfos?

Jeg tror, at det vigtigste for mig er, at der skal være noget udfordring i de opgaver, jeg arbejder med. Hvis der ikke er tilpas meget udfordring i opgaverne, kan det hurtigt blive lidt for trivielt, og man ender med ikke at udvikle sig professionelt.

Derudover er der et enormt godt klima mellem kollegaerne, hvilket også betyder rigtig meget. Hvis man ikke har gode kollegaer, tror jeg man kører død i sit arbejde, inden man får set sig om.

Til sidst tror jeg, at jeg vil nævne, at følelsen af at kunne gøre en forskel er vigtig. Hvis man føler, at det er lidt ligegyldigt, det man laver, så kører man også død i det. Men hvis man ved, at man måske kan hjælpe med at spare en masse energi og vand på verdensplan, så får man helt automatisk lyst til at give det et ekstra spark.

  • Hvorfor er Grundfos en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Udover at overholde de tre ting fra forrige spørgsmål, gør Grundfos enormt meget ud af at have glade ansatte, hvilket man jo kun kan finde attraktivt. Desuden er Grundfos, i kraft af sin størrelse, en virksomhed, som strækker sig over nærmest alle tænkelige kompetenceområder, samtidig med at den strækker sig over kultur- og landegrænser. Jeg synes, at det er fedt, at man har muligheden for at sparre og arbejde sammen med mennesker, som har så mange forskellige perspektiver, ift. hvad der basalt set, er det samme mål.

Læs mere om Grundfos

Mød andre kandidater fra Grundfos


Annoncer