Daniel Fraai, Regional Manager, Go' Kvote 2

Mød Daniel, der er ansat som Regional Manager hos Go' Kvote 2. I sin rolle har Daniel ansvaret for at lede forretningen ind i Storbritannien.

Go' Kvote 2
Regional Manager
  • Daniel Fraai
  • 21 år
  • Ansat siden 2019
  • Business Management, King's College i London

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg har fået fornøjelsen af at lede forretningen ind i Storbritannien og udvide vores kundegruppe til et marked med meget større ulighed end Danmark. Kort sagt står jeg for at eksekvere og lede et hold i London til at få udbredt Mimer’s produkter og service. Dag-til-dag beskæftiger jeg mig primært med at starte markedsføring, optimere produktet og hjemmesiden til det engelske marked og lave en masse ikke-skalérbare eksperimenter, der kan få os ind på nethinden hos vores målgruppe.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Givet den massive støtte og ansvarsområde jeg har fået fra stifterne i Danmark, så står en klassisk markedspenetrering på en bred vifte af opgaver. Først og fremmest handler det om at få kunder med ombord, men det er meget lettere sagt end gjort, og i et helt nyt marked skal der en anden opskrift til for at vinde tilliden hos en skeptisk Gen Z studerende.

Alle de opgaver, som jeg beskæftiger mig med, er spændende og ting, jeg ikke har arbejdet med før; hvordan stabler man en kampagne på benene, hvordan rækker man ud til unge studerende, når de ikke er på Facebook, hvordan bygger man et produkt, der kræver et stort udbud af skribenter og efterspørgsel af studerende.

Vi er stadigvæk relativt tidligt i forløbet, men vi sætter kun eksperimenter i søen, hvis vi synes, at de er spændende, og vi stræber selvfølgelig efter af at opnå et højere mål om at udligne adgangen til universiteter i England. Det har et meget spændende element i sig, men den vej er bygget af udfordringer hele tiden. 

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg er så heldig at arbejde hos Go’ Kvote 2, mens jeg studerer Business Management på King’s College i London. Så jeg kan gå lige fra en forelæsning i strategi til at implementere det i virksomheden på samme dag. Jeg bruger rigtig meget tid på at tænke i nye baner, lære nye ting, rekruttering og skabe et netværk af folk indenfor branchen.

Uanset uddannelse handler det ikke så meget om at få en 1:1 effekt af sin uddannelse, men mere hvordan man bliver bedre til at lære nye ting og løse nye problemer hurtigt fordi begge ting er gennemgående i en startup.

Når jeg rekrutterer skribenter eller medarbejdere, så skal jeg kunne se det i et større strategisk billede og ikke kun hvorvidt jeg kan lide vedkommende. Samme med forretningsudvikling, så sker der kun noget, når jeg kommer op med nye idéer eller retninger Go’ Kvote 2 skal gå i for at opnå vækst. Derfor er min uddannelse helt klart et fundament for at kunne drive en forretning, men jeg kommer ikke til at inddrage hvert enkelt fag, jeg har haft.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde?

At arbejde struktureret

Ikke kun i at planlægge min dag og uge med et studie ved siden af, men også hvordan løser vi problemer og tackler nye opgaver. Jeg kommer ikke særligt langt, hvis jeg ikke bryder et problem ned i små stykker og undersøger hver eneste annonce på Facebook f.eks. hvorfor vi ikke får så meget gevinst på vores investering. 

At være åben for nye idéer

En early stage startup er ikke drevet af den forretningsplan, der blev skrevet ned på et papir, men de nye idéer der hele tiden vil udspring af den plan. Derfor prøver jeg at være så åben som muligt overfor mine medarbejders idéer og inputs, fordi de har en viden om et område, som jeg ikke har. I de situationer er det vigtigt, at jeg træder helt tilbage og overgiver taletiden til de eksperter, vi nu engang har rekrutteret.

Test it, scale it or kill it

Min tidligere erfaring fra LABFRESH er, at man hele tiden skal udfordre normen og eksperimentere med nye tiltag. Det går meget godt i forlængelse af at være åben for nye idéer, men det er endnu vigtigere at følge de idéer til dørs, så de ikke bare trækker støv på en powerpoint fil, men rent faktisk bliver til virkelighed. At kunne eksperimentere med fem ting ad gangen er hele konkurrencefordelen, som en startup har.

Det er dog også vigtigt at gøre sig selv klart, at eksperimenter, som ikke når de KPI’er man har sat, ikke skal holdes i live, men blot lægges i graven, så man kan køre videre med det, der virkede eller finde på noget nyt. Det er essensen i, hvordan mange startups bliver drevet, og det er derfor, at jeg er så vild med at arbejde for Go’ Kvote 2.

  • Hvorfor er Go' Kvote 2 en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i?

Alle har friheden til at gøre, hvad de vil - selvfølgelig indenfor rammerne af forretningsplanen og hele konceptet. Vi tilfører alle noget værdi på den rejse, det er at gøre uddannelsessystemet lidt mere retfærdigt, og det er en fantastisk følelse at have.

Det er fedt at arbejde for Go’ Kvote 2, fordi der er et større mål med det hele og ikke blot at tjene penge. Der er et større mål om at lade de studerende, der hverken havde ressourcerne eller chancen for at ansøge til en universitetsuddannelse, nu få chancen til at gøre netop det, deres forældre ikke kunne. Det er en rigtig fed følelse.

Læs mere om Go' Kvote 2

Mød andre kandidater fra Go' Kvote 2


Annoncer