Rasmus, Flymekaniker, Forsvaret

Mød Rasmus som er Flymekaniker ved Forsvaret. Han arbejder med at sikre at systemerne inden våben og nødudskydning på F-16 kampflyene virker optimalt.

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Som flymekaniker arbejder jeg med at sikre, at alle systemer på Forsvarets F-16 kampfly virker optimalt og jeg installerer nye systemer på flyene, når der er behov for det.

Der findes mange forskellige flysystemer og de er alle utroligt komplekse, så derfor kan man blive specialiseret inden for det enkelte system. Jeg er specialist inden for våbensystemer og nødudskydningsudstyr.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det er altid en spændende udfordring, når vi får et fly ind med problemer med systemet. Det kan nogle gange tage en hel dag at finde ud af, hvor fejlen ligger, og vi må prøve os frem med forskellige tilgange. Og så er det rigtigt tilfredsstillende, når vi så finder fejlen og kan korrigere den, så systemet fungerer igen.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg bruger min uddannelse hver dag. Det kan fx være, når jeg skal bruge et bestemt værktøj, skal analysere eldiagrammer eller vide, hvordan jeg skal bevæge mig omkring et tændt fly – alt det er noget, jeg har lært på mine uddannelser.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde i Forsvaret?

  1. En udfordrende og varieret hverdag.
  2. Godt sammenhold.
  3. Der er mulighed for at komme til udlandet, på øvelser og udsendelser.

  • Hvorfor er Forsvaret en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Det er kun i Forsvaret at man har mulighed for at arbejde med kampfly, så det er en helt unik arbejdsplads og arbejde, jeg har. Og så betyder det også meget for mig, at der er mulighed for at komme ud at rejse, fx på øvelser og som udsendt, både til Europa og resten af verden.

Læs mere om Forsvaret

Mød andre medarbejdere fra Forsvaret


Annoncer