Vis studentum.dk som: Mobile

Rasmus, Flymekaniker, Forsvaret

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Som flymekaniker arbejder jeg med at sikre, at alle systemer på Forsvarets F-16 kampfly virker optimalt og jeg installerer nye systemer på flyene, når der er behov for det.

Der findes mange forskellige flysystemer og de er alle utroligt komplekse, så derfor kan man blive specialiseret inden for det enkelte system. Jeg er specialist inden for våbensystemer og nødudskydningsudstyr.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det er altid en spændende udfordring, når vi får et fly ind med problemer med systemet. Det kan nogle gange tage en hel dag at finde ud af, hvor fejlen ligger, og vi må prøve os frem med forskellige tilgange. Og så er det rigtigt tilfredsstillende, når vi så finder fejlen og kan korrigere den, så systemet fungerer igen.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg bruger min uddannelse hver dag. Det kan fx være, når jeg skal bruge et bestemt værktøj, skal analysere eldiagrammer eller vide, hvordan jeg skal bevæge mig omkring et tændt fly – alt det er noget, jeg har lært på mine uddannelser.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde i Forsvaret?

  1. En udfordrende og varieret hverdag.
  2. Godt sammenhold.
  3. Der er mulighed for at komme til udlandet, på øvelser og udsendelser.

  • Hvorfor er Forsvaret en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Det er kun i Forsvaret at man har mulighed for at arbejde med kampfly, så det er en helt unik arbejdsplads og arbejde, jeg har. Og så betyder det også meget for mig, at der er mulighed for at komme ud at rejse, fx på øvelser og som udsendt, både til Europa og resten af verden.

Læs mere om Forsvaret

Mød andre medarbejdere fra Forsvaret

Senest opdateret: 16 aug 2019

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 01-03-2019

Bettina Strube, Uddannelseskonsulent, Kriminalforsorgen

Mine primære opgaver er at undervise fængselsbetjentelever, forberede undervisning hertil, udvikle materiale, lave lektionsplaner og føre fængselsbetjentelever til eksamen både som eksaminator og censor. Idet jeg er uddannet supervisor, superviserer jeg også fængselsbetjenteleverne i deres respektive grupper. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Mette Brandt, Uddannelseskonsulent, Kriminalforsorgen

Jeg underviser i fysisk træning og konflikthåndtering herunder både teoretisk konfliktforståelse og praktisk selvforsvar og magtanvendelse. Derudover underviser jeg i et skrivekursus, som er et særligt frivilligt danskfagligt tilbud til fængselsbetjente under uddannelse. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Martin Jensen, Uddannelseskonsulent, Kriminalforsorgen

Jeg underviser på grunduddannelsen for fængselsbetjentelever og primært i Rapportlære og Straffuldbyrdelsesret. Derudover er jeg klasselærer for vores Modul 1 fængselsbetjentelever og ansvarlig for skemalægningen på hele uddannelsen til fængselsbetjent. Jeg underviser også på vores forhørsuddannelse.

Læs mere
Sidst opdateret 01-03-2019

Kenneth Andersen, HR konsulent, Kriminalforsorgen

Jeg arbejder med rekruttering af fængsels- og transportbetjente til Kriminalforsorgen. Mine opgaver spænder fra udvikling og produktion af kampagnevideoer til screening og interview af kandidater. Mit team og jeg har til opgave at sørge for, at vi tiltrækker de rette medarbejdere til Kriminalforsorgen. 

Læs mere
Sidst opdateret 16-08-2019

Jonas, Pilot, Forsvaret

Som ”search and rescue”-pilot løser jeg rednings- og eftersøgningsopgaver i Danmark med Forsvarets EH-101 ”Merlin”-helikopter. Arbejdet indebærer bl.a. at vi lander på øer og henter patienter, hoister nødstedte op fra vandet og skibe til helikopteren, søger efter forsvundne på land og vand og flyver patienter mellem de danske hospitaler – bare for at nævne nogle af vores opgaver.

Læs mere