Jesper Knudsen, Administrerende direktør, EL:CON

Mød Jesper Knudsen, der er administrerende direktør i EL:CON. Her er hans primære opgave at sikre EL:CONs overordnede retning og styring.

El:CON
Administrerende direktør

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er administrerende direktør i EL:CON. Mine primære opgave er at sikre EL:CONs overordnede retning og styring, det vil sige at udvikle en plan for vores forretning og sikre, at den blive udlevet. Jeg arbejder blandt andet opgaver omkring forretningsudvikling, organisationsudvikling, opkøb af virksomheder samt sparring med forretningens driftsdirektører og store kunder.  

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

EL:CON's succes afhænger af vores medarbejdere. Netop derfor er en af mine mest spændende opgaver at sammensætte det helt rigtige hold af medarbejdere, udvikle holdet og få det til at spille sublimt godt sammen. Det giver nemlig både god kunde- og medarbejdertilfredshed, hvilket er kimen til en god forretning. Jeg holder af at møde medarbejdere i øjenhøjde og tale med dem om deres hverdag. Herigennem får jeg dyrebar input til forretningsudviklingen.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Oprindeligt er jeg uddannet maskinarbejder, hvilket i dag kan sammenlignes med uddannelsen til industritekniker. Herefter videreuddannede jeg mig til maskintekniker med drift som speciale. Jeg har været leder siden 1996 og har dygtiggjort mig inden for den disciplin med en diplomuddannelse i ledelse samt et strategisk uddannelsesforløb fra INSEAD i Frankrig (EMP). Jeg bruger min oprindelige uddannelse til at forstå håndværkernes hverdag og mindset. Jeg har selv været producerende teknisk medarbejder en gang – og det er en fordel at kunne huske tilbage på, når jeg sidder i direktørstolen og skal træffe afgørende strategiske beslutninger.  

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos EL:CON?

1. Det er vigtigt at have det helt rigtige hold af medarbejdere. Og at holdet er sammenspillet, kender målet, retning og kan samarbejde.  

2. Det er afgørende for mig, at det, jeg beskæftiger mig med, giver mening. Og det giver mening at medvirke til at fremtidssikre Danmark el-teknisk i forhold til den teknologiske udvikling og den grønne omstilling.

3. Endeligt giver det en enorm energi at udvikle de el-tekniske løsninger i samspil med vores kunder.

  • Hvorfor er EL:CON en attraktiv organisation for dig at arbejde i? 

Den afgørende forskel er, som jeg har været inde på, at jeg i EL:CON frem for alt arbejder med mennesker. Det er medarbejderne, der udgør EL:CON og dem, der gør forskellen i forhold til deres faglighed og i forhold til relationen til kunderne. Tillige er EL:CON en attraktiv virksomhed for mig, fordi jeg kan udvikle mig personligt i jobbet. Udvikling og læring er i min optik en livslang proces og drivkraft.

Læs mere om EL:CON

Mød andre kandidater fra EL:CON


Annoncer