Clara Jensen, Elektriker, EL:CON

Clara arbejder som elektrikerlærling, her får hun lov til at arbejde med både privatkunder og firmaer, som hun hjælper. 

Elcon
Elektriker

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder som elektrikerlærling, hvor jeg kører rundt og løser forskellige opgaver i løbet af min dag, og det kan både være firmaer eller privatkunder, som jeg skal ud til. Nogle gange er jeg også ude på skoler og institutioner for at sørge for, at elektriciteten fungerer.  

Mine arbejdsopgaver består typisk i at skifte stikkontakter og afbrydere eller lave belysning og skifte armaturer. 

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg synes, at det er spændende, men også udfordrende, at jeg kører rundt alene. Jeg har jo ikke så meget erfaring som svendene, så det betyder, at jeg selv må forsøge at finde ud af, hvordan jeg kan løse de udfordringer, jeg møder. Det gør, at jeg må bruge hovedet lidt og tænke mig om, når jeg laver nye installationer. 

Jeg kan rigtig godt lide at arbejde med det tekniske og selve programmeringsdelen. Derudover kan jeg også rigtig godt lide kontakten til kunden og det at gøre mine kunder tilfredse. Det er også vigtigt for mig, at jeg altid kan aflevere et stykke arbejde, som jeg selv er tilfreds med. 

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg er lige startet som lærling, og jeg har ca. 3,5 år igen af min uddannelse. Indtil videre har jeg ikke brugt det faglige fra skolen så meget i mit arbejde, da jeg har trukket mere på min erfaring, fordi jeg arbejdet som arbejdsmand i 1,5 år, inden jeg startede på elektrikeruddannelsen. Derfor havde jeg meget erfaring, inden jeg startede, men på skolen har jeg lært mere om materialer osv., og den del bruger jeg i mit arbejde. 

Omvendt bruger jeg også mit arbejde i skoleforløbet, fordi det bliver nemmere at sammenligne og lave udregnelser, når jeg har været ude at prøve det før. 

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos EL:CON?

1. At jeg har gode kollegaer, og at vi har det sjovt på arbejdet

2. Spændende arbejdsopgaver

3. En god ledelse, som jeg kan gå i dialog med og tale med, hvis jeg har problemer.

  • Hvorfor er EL:CON en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Jeg er rigtig glad for at arbejde hos EL:CON, fordi jeg har en god ledelse og nogle gode kollegaer. Derudover synes jeg også, at jeg får nogle spændende opgaver og bliver udfordret i mit arbejde på trods af, at jeg er lærling. Der er selvfølgelig også opgaver, som er lidt mindre spændende, men jeg synes, at der er en rigtig fin kombination, så jeg også bliver udfordet og laver noget, som jeg synes er sjovt. 

Fotograf: Jens Neumann

Læs mere om EL:CON

Mød 5 andre kandidater fra EL:CON


Annoncer