Søren Kargo Tørnqvist, Speditør, DSV

Mød Søren, der arbejder som speditør på DSV's Amerikanske hovedkontor i Clark, New Jersey. Her arbejder han med lufteksport.

Speditør
  • Søren Kargo Tørnqvist
  • 24 år
  • Ansat siden 2014
  • HHX (Økonomi) samt uddannet speditør

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg sidder til dagligt på DSV’s hovedkontor i USA, som ligger i Clark, New Jersey tæt på New York. Jeg arbejder med lufteksport og er i dialog med mennesker fra hele verden hver dag. I denne stilling er to dage aldrig ens, og der er mange spændende udfordringer hver dag. Udover at hjælpe kollegaer andre steder i verden, så bruger jeg også meget tid på forhandle med airlines og give tilbud til vores kunder i USA.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg synes, at det mest spændende ved at arbejde som speditør er købmandskabet er, at man selv skal stå for at forhandle med både rederier, airlines, truckers m.m. for derefter at give kunden det bedst mulige tilbud i forhold til pris og transittid. Derudover kan jeg rigtig godt lide at være med til at implementere nye kunder til DSV og være en del af et samarbejde fra starten og hjælpe kunden med at få deres produkter afsted til den rette pris.

Det mest udfordrende ved at arbejde i lufteksport er at holde hovedet koldt, når der begynder at være rigtig mange bolde i luften. Vi sidder på daglig basis og sender forsendelser afsted til mange forskellige destinationer, så struktur og overblik er en nødvendighed.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg bruger min uddannelse til at have en god baggrundsviden om spedition og logistik. I dag sidder jeg og sender meget fragt til Europa, så det at have arbejdet i Danmark og vide, hvordan logistikken i den del af verden fungerer er en stor fordel. Det gør også, at jeg har noget know-how omkring markedet i Europa, som vores kunder herovre sætter stor pris på.

I løbet af mit skoleforløb blev jeg introduceret til rigtig mange forskellige termer og begreber, som jeg bruger i min dagligdag. 

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos DSV?

1. Personlig udvikling internt i virksomheden er et af de vigtigste kriterier for mig. DSV er en stor virksomhed med over 45.000 ansatte på verdensplan. Derfor er der også utrolig mange forskellige muligheder internt i DSV. Jeg har valgt at blive udstationeret gennem DSV for at udfordre mig selv både fagligt og personligt samtidigt med, at jeg får en oplevelse for livet.  Der er også mulighed for at tage interne kurser ved DSV indenfor fx leadership, hvis man drømmer om at blive leder en dag.

2. Jeg kan godt lide at arbejde med mennesker og samarbejde mod et fælles mål. Så det at arbejde i en velfungerende afdeling, hvor det dagligt handler om at optimere, motivere og hjælpe hinanden til at blive lidt bedre hver dag er med til, at jeg bliver en time længere for at hjælpe en kollega, fordi jeg ved, at vedkommende ville gøre det samme for mig, hvis det var nødvendigt.

3. Det vigtigste er, at mit arbejde er udfordrende og sjovt. Hvis ikke jeg synes, det var sjovt, så ville jeg hurtigt miste motivationen til at tilegne mig ny viden og lysten til at gå på arbejde.

  • Hvorfor er DSV en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

DSV er en vildt attraktiv virksomhed at arbejde for, fordi der er så mange muligheder for at udvikle sig, hvis man viser, hvad man kan og har lyst til nye udfordringer. DSV er meget unik, hvad angår udstationering af vores medarbejdere. Efter to års elevforløb i Danmark tilbyder DSV, at man kan søge om at komme til USA eller andre dele i verden og arbejde for en af vores kontorer. DSV har mange forskellige afdelinger, så der er også mulighed for at blive flyttet fra logistik til evt. HR eller økonomi.

Læs mere om DSV

Mød andre medarbejdere fra DSV


Annoncer