Andreas Leer Scharnberg, Adjunkt, DMJX

Andreas er adjunkt og underviser i journalistik på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor han primært underviser på 1. semester. 

  • Andreas Leer Scharnberg
  • 30 år 
  • Ansat siden 2017
  • Journalist

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg underviser i journalistik på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Min primære opgave er at undervise på 1. semester, hvor de studerende får teoretisk og praktisk erfaring med, hvad det vil sige at arbejde som journalist - fra ideudvikling over research til formidling. Desuden underviser jeg i layout på 3. semester, ligesom jeg er vejleder på bachelorprojekter på uddannelsens sidste semester.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det spørgsmål er der to svar til:

Det første er, at det er enormt udfordrende og spændende, at jeg hvert halve år står over for et nyt hold unge mennesker, som har det ene mål, at de vil være journalister/fotojournalister. Det er min opgave at skabe et fagligt og socialt rum, som alle kan lære i. Det er ikke bare udfordrende og spændende, det er også sjovt.

For det andet er journalistikkens verden alt andet end statisk. Den bevæger sig hele tiden nye steder hen. Der kommer nye måder at researche på, nye måder at formidle på osv. Det betyder, at jeg som underviser hele tiden skal følge med i, hvad der sker i branchen. Det er også spændende og udfordrende.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Det jeg selv lærte, da jeg tog min uddannelse på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, var grundlaget for mit arbejde som journalist på en avis. Og alt det, jeg lærte, mens jeg arbejdede på en avis, bruger jeg i min undervisning. Så uden min uddannelse var jeg ikke endt der, hvor jeg er i dag.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos DMJX?

1. At jeg i mit job som underviser både bliver udfordret professionelt og personligt.

2. At jeg til daglig beskæftiger mig med noget af det, jeg interesserer mig allermest for. Nemlig at formidle gode og vigtige historier.

3. At jeg arbejder sammen med kreative mennesker. Hver dag.

  • Hvorfor er Danmarks Medie- og Journalisthøjskole en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i?

Fordi jeg er med til at uddanne morgendagens journalister, der skal være med til at fortælle befolkningen, hvad der sker i verden - og hvorfor det sker. Det skaber mening for mig i mit arbejde. På det personlige plan er Danmarks Medie- og Journalisthøjskole en attraktiv arbejdsplads, fordi jeg i min undervisning bliver udfordret både professionelt og personligt.

Læs mere om DMJX

Mød andre medarbejdere fra DMJX


Annoncer