Lone Sørensen, Controller, DMI

Lone er controller hos DMI, hvor hun sidder i afdelingen for IT og Ressourcer. Her er arbejdet en blanding af udviklingsopgaver og faste tilbagevendende driftsopgaver.

DMI
controller

Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg er ansat som controller og sidder i afdelingen for IT og Ressourcer. Mit arbejde er en blanding af udviklingsopgaver samt faste tilbagevendende driftsopgaver som fx budgetopfølgning. Jeg sidder også med vores anlægsstyring, hvor vi er i gang med en større modernisering. Her har jeg været med til at udvikle en proces for udarbejdelsen af årlige investeringsplaner, der fremskriver anlægsmassen 20 år frem for at sikre den langsigtede balance.

DMI varetager Danmarks plads i en række internationale organisationer. Her er jeg en del af følgegruppen, der er med til at forberede mødemateriale. Derudover har jeg en række løbende opgaver, der går på tværs af DMI som fx strategiproces, forhandling med andre ministerområder og implementering af vores nye budgetsystem.

Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det mest spændende er faktisk alt det, der ligger uden om det rene økonomi. Controlling giver en god forretningsforståelse og virksomhedskendskab, men for mig bliver det rigtig spændende, når jeg får lov til at koble det med andre fagligheder. Det kan fx være opgaver, hvor jeg kommer ud i organisationen og får lov til at kombinere deres faglighed med den økonomiske tankegang.

Jeg startede hos DMI som nyuddannet, hvor jeg blev kastet direkte ind i en budgetanalyse. Her var det ikke blot at lave en analyse af DMI, men også at lære alle afkrogene af DMI at kende. Der kommer hele tiden nye udviklingsopgaver, og jeg støder derfor hele tiden ind i nye spændende udfordringer.

Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Min uddannelse er bred og med en stor værktøjskasse. I mit arbejde er det dog ikke så meget specifikke værktøjer jeg bruger, men derimod den overordene tilgang og tankegang jeg har med fra studiet. Det jeg har med fra studiet er langt hen ad vejen evnen til at lære og se på tværs – ting, der alle kommer enormt meget til gavn, når man skal navigere rundt i sit første job.

Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde i DMI?

  1. At der er plads til udvikling og at man får lov til at få noget ansvar. Hos DMI er der tillid til, at man godt kan blive kastet ud i et stort projekt og tage ansvar, også selvom man kommer som nyuddannet.

  2. Økonomi er på mange måder ikke et branchespecifikt område, og det har derfor været vigtig for mig, at arbejde i en virksomhed, hvis forretningsområde interesserer mig, og hvor der er en bred faglighed ud over økonomien.

  3. Mine kollegaer. Jeg synes, det er vigtigt, at man kan have en hyggelig snak hen over frokost eller ved kaffemaskinen, så man ikke blot sidder foran sin PC hele dagen, men derimod føler, at det er sjovt at gå på arbejde.

Hvorfor er DMI en attraktiv organisation for dig at arbejde i? 

Jeg synes, det er en spændende organisation, fordi der er så meget faglighed. Der er en faglig stolthed, hvor folk rigtig gerne vil lære fra sig. Jeg fandt hurtigt ud af, at DMI jo er meget mere end det, jeg gik rundt og troede. Så det har været rigtig spændende for mig.

Læs mere om DMI

Mød andre kandidater fra DMI


Annoncer