Signe Hvid Paulsen, Konsulent, Capgemini

Signe arbejder som konsulent hos Capgemini indenfor IT projektledelse, herunder både traditionel projektledelse samt agile metoder.

Capgemini
IT-Konsulent
  • Signe Hvid Paulsen
  • 27 år
  • Ansat siden 2017
  • Cand.merc. International Business, Aarhus Universitet, BSS

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Jeg arbejder som konsulent inden for IT-projektledelse, herunder både traditionel projektledelse samt agile metoder. Størstedelen af min tid sidder jeg ude hos kunder, hvor jeg både har arbejdet som IT-projektleder for enkeltstående projekter samt som Scrum Master for forskellige teams. Typiske arbejdsopgaver omhandler planlægningsaktiviteter, leverandørsamarbejde samt facilitering af møder og demo sessioner.

Endvidere er fokus på at sikre fremdrift og samarbejde i de teams, jeg arbejder med og undervise i relevante processer og tools. Når jeg ikke sidder hos en kunde, deltager jeg i interne projekter samt udbygger min faglige viden gennem kurser og certificeringer.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg synes, at det er utrolig spændende at hjælpe kunder med forskellige opgaver og problemstillinger, samtidig med man kan spare med og trække på et dygtigt bagland. Man får fra starten af et stort ansvar, hvilket rykker på én både fagligt og personligt og sikrer en stejl læringskurve.

I mit arbejde som projektleder/scrum master arbejder jeg tæt sammen med teams med fokus på at sikre resultater i fællesskab og skabe værdi for slutbrugeren. Jeg synes, at det er utrolig spændende at få lov til både at arbejde med team performance og dynamikker, samt hvordan man sikrer leverance af den rette løsning til kunden.

Det er også spændende at høre om de forskellige kunder ens kollegaer arbejder med og at lære om forskellige brancher og dens udfordringer. Capgemini arbejder med alt fra sundhedsvæsnet og bankindustrien til produktions- og forsyningsvirksomheder, så mulighederne er mange.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Jeg har læst en Cand.merc. i International Business og har derfor ikke et direkte link til IT. Jeg har altid haft en interesse i at forstå forskellige typer af virksomheder, løse komplekse problemstillinger samt skabe resultater i fællesskab. Gennem min uddannelse har jeg opbygget en bred forretningsforståelse samt analytiske egenskaber og værktøjer, som jeg bruger dagligt i mit arbejde som konsulent. Endvidere har evnen til at skabe overblik, samarbejde og prioritere sin tid vist sig at være essentielle egenskaber i min rolle som projektleder.

Gennem praktikforløb på kandidaten fik jeg mulighed for at arbejde med IT-projektledelse, hvilket spirede min interesse for at kombinere projektledelse med de spændende problemstillinger og den kompleksitet, man ofte oplever indenfor IT – både teknisk og organisatorisk.

Så min uddannelse har givet mig et stærkt fundament til at lykkedes som konsulent og projektleder, og samtidig har det også åbnet mine øjne op for, at man sagtens kan ende et andet sted, end man først havde regnet med. Så mit bedste råd er at tage sin uddannelse seriøst, men sørg også for at komme ud og få noget praktisk erfaring, så du kan afprøve forskellige typer opgaver og mærke efter, hvad der motiverer dig.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Capgemini?

Varierende opgaver og interaktion

Jeg kan rigtig godt lide at have variation i mine opgaver og arbejde med forskellige typer af problemstillinger og stakeholders. Som konsulent hos Capgemini får jeg netop mulighed for det, og det er meget sjældent, at to arbejdsdage er ens.

Der er både mulighed for at arbejde med forskellige virksomheder og brancher samt i forskellige roller. Denne variation er en stor motivationsfaktor for mig, og samtidig sikrer det en stejl læringskurve og personlig udvikling.

Personlig udvikling

Personlig udvikling er en anden key factor for mig i mit arbejde, og det er noget, der har været fokus på, siden jeg havde min første dag hos Capgemini. Som beskrevet har jeg oplevet stor personlig udvikling gennem varierende arbejdsopgaver og ansvar fra start.

Parallelt med mit arbejde som konsulent, har jeg også taget flere relevante kurser og certificeringer, som har sikret både faglig og personlig udvikling. Når man starter som nyuddannet hos Capgemini, er der lagt en plan for bestemte kurser alt efter ens profil, og samtidig er der stor frihed og opbakning til selv at finde relevante kurser, så man videreudvikler ens faglighed. Dette er et enormt privilegie og ikke noget, man kan forvente i alle virksomheder.

Socialt sammenhold

Det sociale sammenhold hos Capgemini er mindst ligeså vigtig for mig som det faglige aspekt. Som en af mine kollegaer engang beskrev det, så er det at arbejde hos Capgemini som at bo i en landsby midt i en storby. Selvom vi er en global virksomhed med mere end 200.000 ansatte, er der et stærkt sammenhold og mange sociale arrangementer på de forskellige kontorer.

Jeg har nogle fantastiske kollegaer, og selvom jeg ofte sidder hos en kunde, føler jeg et stærkt fællesskab og tilhørsforhold. Det skyldes bl.a. vores personaleforening, som gør et kæmpe stykke arbejde og tilbyder diverse sociale arrangementer i løbet af året, hvilket der er stor opbakning til både fra ansatte og virksomheden.

  • Hvorfor er Capgemini en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i?  

Capgemini er en attraktiv virksomhed for mig at arbejde for bl.a. pga. de ovenfornævnte tre faktorer - varierende opgaver, personlig udvikling samt socialt sammenhold. For at jeg trives på en arbejdsplads, er det vigtigt, at både det faglige og sociale aspekt er i fokus.

Endvidere er der en høj grad af frihed under ansvar hos Capgemini, hvilket vidner om tillid til sine medarbejdere, og det giver samtidig en høj grad af fleksibilitet i ens arbejdsdag. Lige meget hvor man er i sit liv og sin karriere, tror jeg tillid og fleksibilitet er afgørende faktorer for mange, og jeg tror også på, at det resulterer i dygtigere og mere engagerede medarbejdere.

Læs mere om Capgemini

Mød andre kandidater fra Capgemini


Annoncer