Mød Boss Ladies

45 kvindelige håndværkere, udfordrer fordomme og stereotyper, der gør det svært for piger og unge kvinder at vælge en karriere inden for bygge-, anlægs- og installationsbrancherne

Boss Ladies - Udfordrer stereotyper og sætter talenter fri

Udfordringen står lige foran os. Om bare 10 år vil vi i Danmark mangle 17.000 faglærte i bygge-, anlægs- og installationsbrancherne. Samtidig viser de nyeste analyser, at kun 9 % af det samlede antal beskæftigede i brancherne er kvinder.

Denne udfordringer gør projektet Boss Ladies noget ved! Sammen med et ambassadørkorps, bestående af 45 kvindelige håndværkere, udfordrer teamet bag projektet de fordomme og stereotyper, der gør det svært for piger og unge kvinder at vælge en karriere inden for bygge-, anlægs- og installationsbrancherne. Projektet vil stimulere piger og unge kvinders interesse for at søge håndværksfagene og styrke den faglige stolthed hos de unge kvinder. Derudover vil Boss Ladies bidrage til, at kvinderne opnår gode praktikforløb, og at trivslen øges på erhvervsuddannelserne og i branchernes virksomheder.

Skal du være den næste kvindelige faglærte? 

Er du pige eller kvinde, og går du og overvejer at tage en erhvervsuddannelse? Kan du godt lide at arbejde med dine hænder og tanken om, at to dage aldrig er ens?  

Nedenfor kan du møde syv kvinder, der alle har taget en erhvervsuddannelse og i dag arbejder inden for bygge-, anlægs- og installationsbranchen. Derudover har de alle sagt ja til at være en del af Boss Ladies’ Ambassadørkorps, hvor de tager ud på alle landets folkeskoler for at fortælle om deres vej ind i håndværksverdenen. Nedenfor kan du læse om deres arbejdsdag, uddannelsesvej, og hvorfor de brænder for deres arbejde. Lad dig inspirere af deres historier - hvem ved, måske har de dit kommende drømmejob?

Mød 7 Boss Ladies Ambassadører