Rikke Wittendorff, Projekteringsingeniør, Barslund

Rikke Wittendorff arbejder for Barslund, hvor hendes arbejdsopgaver blandt andet består af projektering og 3D modellering af veje. Du kan læse mere om Rikkes arbejde her.

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Mine primære arbejdsopgaver består af projektering og 3D modellering af veje i forbindelse med nybyggeri, etablering af midlertidige byggepladsveje eller udvidelse af eksisterende veje.

Derudover er jeg med til at planlægge og illustrere trafikafvikling under projektudførslen for at sikre, at alle krav til afmærkninger og afstande bliver overholdt.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Det mest spændende, og samtidig udfordrende, er projektering af nye veje. For mig er det udfordrende at projektere en ny vej, idet jeg stadig er ret ny i det felt.

Det er samtidig også spændende at løse de udfordringer, der opstår og sørge for, at alle regler bliver overholdt – både under udførelsen, og når vejen er taget i brug. Det er derudover sjovt at være med til at modellere vejen i 3D og efterfølgende se vejen blive bygget ud fra din model.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Som nyuddannet bygningsingeniør i en entreprenørvirksomhed med speciale i infrastruktur og anlæg har der været mange nye opgaver og konstruktioner at forholde sig til.

Min ingeniøruddannelse har dog ikke kun forberedt mig på arbejde med bygninger, men i højere grad udviklet mine problemløsningsevner. På den måde har min uddannelse været med til, at jeg på egen hånd har kunne løse opgaver inden for et emne, jeg aldrig har arbejdet med før.

Derudover at have gjort det muligt for mig at lære en helt ny genre af konstruktioner at kende hurtigt. Min uddannelse som Teknisk Designer har, både under min videre uddannelse som ingeniør og i mit arbejde nu, givet mig rigtig gode muligheder for både at forstå og producere tekniske tegninger på et højt niveau samt gjort det lettere at lære og anvende nye tegnings- og modelleringsprogrammer.

Uddannelsen giver mig også mulighed for at hjælpe afdelingen med
lidt anderledes opgaver, når der fx skal laves eller læses tegninger til forskellige formål eller der skal laves tekniske illustrationer til vores præsentationsmateriale.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Barslund?

Spændende og varierende arbejdsopgaver

De fleste jobs bliver hurtigt rutine, men i denne stilling arbejder jeg med varierende størrelser af projekter. Min rolle i hvert projekt varierer dermed også, og der er sjældent to uger, der er ens. Det er spændende at gå på arbejde og lave noget nyt, lære noget nyt eller møde en ny udfordring.

Faglig og personlig udvikling

I forbindelse med mit arbejde udvikler jeg mig både personligt og fagligt for hvert projekt, jeg er en del af. Barslund bruger rigtig mange ressourcer på videreuddannelse, og jeg er glad for at få lov til at udvikle mine faglige evner.

Fleksibilitet

Med børn og mand er det vigtigt for mig med en arbejdsplads, der giver plads til livet ved siden af arbejdet og med frihed til at gå tidligere, de dage der er behov for det. Det bliver nemmere at få hverdagen til at hænge sammen og skabe balance mellem arbejds- og privatlivet, når man kan arbejde længere de dage, der reelt er tiden til det.

  • Hvorfor er Barslund en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

Hos Barslund går man op i at være gode kollegaer, skabe et socialt sammenhold og et godt arbejdsklima. Derudover synes jeg, at faglig stolthed er rigtig vigtigt at have.

Med det arbejde jeg oplever, der bliver udført og de værdier, der på daglig basis implementeres i vores kultur, er jeg stolt af at være en del af Barslunds mission om at skabe infrastruktur til samfundets fortsatte udvikling.

Læs mere om Barslund

Mød andre kandidater fra Barslund


Annoncer