Dan Andersen, Kommunikationsmedarbejder, Barslund

Hvad laver en kommunikationsmedarbejder hos Barslund? Dan Andersen giver dig svaret her, hvor han giver et indblik i, hvilke arbejdsopgaver, han sidder med.

  • Dan Andersen
  • 34 år
  • Ansat siden foråret 2016
  • Cand.soc.

  • Kan du kort beskrive det forretningsområde, du beskæftiger dig med og dine primære arbejdsopgaver?

Som ansvarlig for prækvalifikationer og tilbudsbeskrivelser i Barslund er det min opgave at sikre, at vi i tilbudsafdelingen har interessante opgaver at regne tilbud til, samt at der bliver udarbejdet de beskrivelser, der viser vores kunder, at vi er den bedste kandidat til at løse opgaven.

For at kommet igennem nåleøjet i prækvalifikationer kræver det en grundig analyse af de krav og kriterier, som ansøgningen skal opfylde, ligesom der skal indgås aftaler med eventuelle samarbejdspartnere. Prækvalifikationsansøgningen kan sammenlignes med en jobansøgning, hvor det er min opgave at demonstrere Barslunds kompetencer og evner, så vi bliver inviteret til at give tilbud i skarp konkurrence med andre entreprenører.

Når det endelig tilbud skal udarbejdes, er det min opgave at være tovholder på de beskrivelser, der demonstrerer, at Barslund har både de rette medarbejdere og kompetencer til at løse opgaven. Derudover skal jeg i samarbejde med projektledere og projektchefer i Barslund udarbejde alt fra faseplaner til beskrivelser af trafikhåndtering, arbejdsmiljø, sikkerhed og meget mere, så vores kunder får en sikker følelse i maven, så de tør overlade større anlægsprojekter til os.

Ved siden af prækvalifikationer og tilbudsbeskrivelse er der en lang række driftsopgaver; analyser, koordinering og samtaler/møder med samarbejdspartnere og kunder – alt sammen med henblik på at skabe gode relationer og stille Barslund i en bedre position til at skrive et vindende tilbud.

  • Hvad er de mest spændende og udfordrende opgaver i dit job?

Jeg arbejder primært med opgaver, der har en maksimal varighed af 1-3 måneder fra opstart til aflevering. Da alle opgaver varierer og har forskellige nuancer, er det altid en udfordring af udarbejde præcis den løsning, der gør, at vi kommer i mål med opgaven. Kombineret med, at jeg ofte har 10-20 aktive sager, hvor der både skal samarbejdes og laves aftaler med eksterne parter og Barslunds produktionsafdelinger, så er hverdagen travl og alsidig.

Den store berøringsflade betyder, at jeg ofte skal benytte hele min værktøjskasse fra uddannelse, tidligere jobs og tid som idrætsudøver, hvilket er virkelig givende. Der er et stort konkurrenceelement i mit arbejde, og muligheden for at være en del af et team, der dagligt arbejder for at vinde, er en motiverende del af mit job.

  • Hvordan bruger du din uddannelse i din nuværende stilling?

Som RUC’er arbejder du altid problemorienteret. Identificer et problem og løs det – det er også kernen i arbejdet med prækvalifikationer og tilbud. Hver prækvalifikationsansøgning og tilbud analyseres og drøftes med henblik på at finde ud af, hvordan opgaven løses bedst muligt og i højeste kvalitet.

Derudover er virksomhedsstudier og forståelsen for, hvordan virksomheder tænker og ser deres omverden en væsentlig del af værktøjskassen, ligesom kommunikationsværktøjerne hyppigt bliver brugt i både skrift og tale med kunder og rådgivere.

  • Hvad er de tre vigtigste ting for dig i dit arbejde hos Barslund?

1. Gode kollegaer, der arbejder sammen for at nå et mål.

2. En alsidig hverdag med højt tempo og mange opgaver, der skal løses.

3. Muligheder for at få masser af ansvar og indflydelse på egne opgaver.

  • Hvorfor er Barslund en attraktiv virksomhed for dig at arbejde i? 

I Barslund har jeg masser af frihed under ansvar og samtidig mulighed for at kombinere min interesse for konkurrence med mit arbejde. Der er en mulighed for at vinde næsten hver dag, og jeg har mulighed for at arbejde i teams, og med interne såvel som eksterne samarbejdspartnere.

Det giver en utrolig alsidig arbejdsdag, og der er altid et nyt og spændende projekt at kastesig over.

Læs mere om Barslund

Mød andre kandidater fra Barslund


Annoncer