Vis studentum.dk som: Mobile

Uddannelse og karriere inden for makeup og stil


Hvordan bliver man makeup artist, frisør eller kosmetolog?

Hvordan bliver man makeup artist, frisør eller kosmetolog? I denne karriereguide kan du spore dig ind på din karrierevej inden for makeup stil.

Er en uddannelse og karriere inden for makeup og stil noget for dig?

Hvis du interesserer dig for mode, stil, skønhed og de nyeste trends og samtidig er udadvendt og kan lide at arbejde med mange forskellige typer af mennesker og have kundekontakt, så kan det være, du skal tage en uddannelse inden for dette område.

For alle jobs gælder, at en god portion kreativitet er en fordel, da du skal komme med ideer og inspiration til makeup, frisurer og hudpleje. Du skal være god til at snakke med og lytte til andre mennesker, så du kan vejlede og inspirere dem i forhold til netop deres personlighed og ønsker.

Hvilken makeup uddannelse skal du vælge?

Makeup artist, frisør og kosmetolog er blandt de mest udbredte uddannelser inden for makeup og stil. Flere vælger også en uddannelse til fx negletekniker eller stylist.

Læs om uddannelse og job som makeup artist

Find din frisøruddannelse

Find din kosmetolog uddannelse

Makeup-artist

Du kan tage uddannelsen til makeup-artist på private skoler rundt om i landet. Det er en uddannelse, du selv skal betale for, og forløbene er lidt forskellige fra skole til skole. Det er en bred uddannelse, og du vil bl.a. komme til at lære om hudpleje, makeup-teknik, ansigtsformer, farvesammensætninger og makeup til henholdsvis fotografering, tv-shows og catwalk. En stor del af uddannelsen er praktisk, og der vil derfor være mange undervisningstimer, hvor du kommer til at øve dine færdigheder enten sammen med dine medstuderende eller på modeller.

Bliv makeup artist

Frisør

Det mest almindelig er at tage frisøruddannelsen på en erhvervsskole. Uddannelsen er bygget op af et grundforløb og et hovedforløb og varer i alt 4,5 år. Du kan også vælge at tage din erhvervsuddannelse som en EUX-uddannelse. Den tager 5,5 år og giver dig generelle studiekompetencer, og du kan videreuddanne dig på samme vilkår som folk med en gymnasial eksamen.

Du får grundlæggende viden om at klippe, sætte og pleje hår og om de forskellige produkter på markedet. Du får klippeteknikker til kort og langt hår, lærer at klippe skæg og farve øjenbryn og vipper. Du lærer også om frisuredesigns og trends inden for hårmode. Du skal i praktik under forløbet - du kan enten selv finde et praktiksted, få hjælp fra skolen eller komme i skolepraktik. 

Bliv frisør

Kosmetolog

Uddannelsen til kosmetolog kan du tage på private kosmetologskoler eller på en skole, hvor du kan få SU under forløbet. For alle skoler gælder, at du selv skal betale for uddannelsen. Det vil være forskelligt, om der er tale om et heltids- eller deltidsstudium fra skole til skole.

Som heltidsuddannelse ved den SU-berettigede Cidesco Kosmetologskolen i København varer den 1,5 år, hvoraf de 12 måneder er skoleforløb, og de seks måneder er praktik. Praktikstedet kan være en klinik, en materialist eller kosmetikafdelingen i et stormagasin. Under uddannelsen til kosmetolog kan du bl.a. lære om anatomi og bevægelse, fysik, dermatologi, ernæring og plastikkirurgi. Regnskab og markedsføring er ligeledes en del af uddannelsen.

Bliv kosmetolog

Karriere og videreuddannelse inden for makeup og stil

Når du er færdig med din uddannelse, kan du enten få job i saloner eller klinikker, eller du kan starte din egen med egen kundekreds. Nogle kosmetologer får også arbejde i kosmetikfirmaer eller hos materialister. Makeup-artister vil typisk arbejde freelance eller projektansat. For makeup-artister kan det være nærliggende også at tage en frisøruddannelse og omvendt for frisører. Kosmetologer kan videreuddanne dig til kosmetiker, og for alle brancher gælder, at det altid er muligt at tage kurser inden for nye teknikker og trends.

Make-up, skønhed og styling
Uddannelsestype
Sted
Søg

> Karriereguide: Design, stil og kreative fag

Senest opdateret: 31 okt 2016

Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby