Vis studentum.dk som: Mobile

Uddannelse og karriere inden for IT


Hvad kan jeg blive med en IT uddannelse?

Hvad kan jeg blive med en IT uddannelse? I denne karriereguide kan du spore dig ind på mulighederne med en IT uddannelse og læse mere de mange karriereveje i branchen lige fra programmering til E-business.

Er en uddannelse og karriere inden for IT noget for dig?

Uanset om du gerne vil arbejde med hardcore programmering og kodning eller i den blødere ende med kommunikation og design, er der gode muligheder inden for IT-området. Uddannelserne er for dig, som interesserer dig for den tekniske side af web, apps og software eller for, hvordan den digitale kommunikation fungerer og hvordan mennesker bruger den. Det er en fordel med en systematisk og struktureret sans i de fleste jobs på dette område.

Hvilke IT uddannelser kan du vælge?

Der findes mange uddannelser på alle niveauer inden for IT, og her beskriver vi tre af de indgange, der er til at få job på området.

Find din IT Business uddannelse

Find din uddannelse i digital design og kommunikation

Find din uddannelse i programmering og datalogi

IT og Business

IT er en stor del af de fleste virksomheders hverdag, og hvis du gerne vil arbejde i spændingsfeltet mellem organisation, IT og forretning, findes der flere forskellige uddannelser inden for området. Du kan fx. læse en professionsbachelor som diplomingeniør, eller du kan tage en uddannelse på universitetsniveau. De to overordnede områder, du kan specialisere dig indenfor er:

  • IT-ledelse samt udvikling, udvælgelse og implementering af IT systemer
  • Udvikling og design af digitale løsninger, der understøtter virksomhedens strategiske mål

Hvis du gerne vil implementere og lede IT-systemer, kan en uddannelse inden for erhvervsøkonomi og IT være en god idé. Her vil du bl.a. få redskaberne til at lede IT-projekter og de mennesker, der deltager i dem. Hvis du er mere interesseret i at udvikle software og digitale løsninger, kan du tage en traditionel uddannelse i fx. datalogi eller tage en uddannelse på IT-universitetet i København eller på Copenhagen Business School.

Flere universiteter har uddannelser af mere humanistisk karakter, og det er også muligt at specialisere sig inden for IT og sundhed.

Specialiser dig i IT og business

Digital design og kommunikation

Der findes både mange uddannelser og mange mulige jobs inden for digital design og kommunikation. Uddannelserne spænder fra erhvervsuddannelser som multimediedesigner til kandidatuddannelser på universitetet, og du kan i høj grad selv forme din uddannelse, alt efter om du er mest interesseret i design- eller kommunikationsdelen.

Når du læser digital design, vil du bl.a. stifte bekendtskab med usability, informationsarkitektur og programmering, så du lærer om, hvordan man skaber gode brugeroplevelser og får sit budskab ud. På kommunikationsdelen vil du beskæftige dig med indhold på hjemmesider, sociale medier og søgemaskineoptimering og lære om kommunikations- og medieteori og digital retorik.

Specialiser dig i digital design og kommunikation

Programmering og datalogi

Hvis du gerne vil skabe computerprogrammer og apps, kan du med en uddannelse inden for programmering fx. lære om kodning, IT-arkitektur og databaser. Du vil også styrke din evne til at arbejde systematisk. Uddannelser varierer fra korte videregående uddannelser på erhvervsakademier til lange universitetsuddannelser.

Du skal vælge uddannelse ud fra, hvor længe du gerne vil bruge på den, og om du vil have fokus på praksis eller gerne vil fordybe dig på et højere teoretisk niveau. På uddannelserne vil du stifte bekendtskab med bl.a. programmeringssprog, netværksteknologi, implementering og vedligeholdelse af databaser og IT-systemer. Der er mange muligheder for specialisering, så du kan arbejde med lige netop det, der interesserer dig mest.

Specialiser dig i programmering og datalogi

Karriereveje og videreuddannelse inden for IT

Der er et hav af forskellige jobs og karrieremuligheder inden for IT-området. Hvad du kommer til at arbejde med, afhænger især af din uddannelsesprofil, og der er både jobs inden for det private og det offentlige, da stort set alle arbejdspladser er afhængige af IT.

Du kan fx. få job i stat og regioner, i virksomheder, der udvikler og sælger software og IT-løsninger, hos medievirksomheder. Hvis du ønsker at videreuddanne dig, er det næsten altid muligt at finde et niveau, der matcher din hidtidige uddannelse, og IT-området er konstant i udvikling, så det er oplagt løbende at følge med den teknologiske udvikling fx. gennem kurser.

IT-uddannelser
Uddannelsestype
Sted
Søg

> Karriereguide: Økonomi, administration og IT

Senest opdateret: 31 okt 2016

Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby