Vis studentum.dk som: Mobile

Karriereguide: Idræt, ernæring og velvære


Drømmer du om en uddannelse inden for sundhed, idræt og velfære?

Ernæring, idræt eller alternativ behandling - hvilken uddannelse skal jeg vælge?

Hvis du har en interesse inden for menneskers sundhed, træning, kost og velbefindende, kan dette uddannelsesområde være noget for dig. Der findes en meget bred vifte af uddannelser i forskellige retninger, når du gerne vil gå denne vej, men fælles for dem alle er, at de på den ene eller anden måde har med menneskekroppens fysik, bevægelse og sundhed at gøre.

Uanset om du vælger at gå kost- eller idrætsvejen eller tage en uddannelse inden for den alternative sundhedsverden, skal du have lyst til at arbejde med andre mennesker og i høj grad hjælpe og vejlede til et sundt og aktivt liv.

Job og uddannelse inden for ernæring og sundhed

Job og uddannelse inden for sport og idræt

Job og uddannelse inden for alternativ behandling

Jobs inden for idræt, sundhed og velvære

Du kan tage idræts- og sundhedsuddannelser på mange måder og på flere forskellige niveauer. Derfor er der også meget vide muligheder for, hvilket job du kan få efterfølgende. Jobmulighederne ligger både i den offentlige og den private sektor. Det kan være som underviser eller konsulent i sundhedssektoren eller på skoler og gymnasier.

Som instruktør kan det være i et fitnesscenter, og hvis du beskæftiger dig med kost og ernæring, er der også her forskellige muligheder inden for bl.a. undervisning eller konsulentbranchen. Nogle bliver også selvstændige med egne klienter.

Som alternativ behandler vil du typisk være selvstændig med egne klienter, men enkelte finder også job i sundhedssektoren.

Søg og find uddannelser inden for ernæring og sundhed

Søg og find uddannelser inden for sport og idræt

Søg og find uddannelser inden for alternativ behandling

Senest opdateret: 31 okt 2016

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby

Test dig selv