Mød en salgsassistent på arbejde


Jobsafari: Mia er salgsassistent hos Lampeland Lyngby

 

Navn: Mia Elisabeth Rydell

Alder: 39 år

Job: Salgsassistent hos Lampeland Lyngby

Mød en salgsassistent

Mød Mia på 39 år, der er uddannet salgsassistent inden for el og belysning, har været selvstændig butiksejer og nu arbejder hos Lampeland Lyngby, på andet år. Læs hvad hun har at fortælle om salgsassistentuddannelsen og om det at arbejde i butik.

Skrevet af Cæcilie Kallehauge Nielsen

Hvad er det bedste ved dit arbejde?

Det bedste ved mit job, er at du får lov til at lave lidt af hvert og være aktiv på jobbet. Der er både varebestilling, kundebetjening og meget mere og så får du snakket med en masse mennesker hver dag. Det synes jeg er rigtig hyggeligt. At være salgsassistent bliver aldrig kedeligt, hver dag er en ny udfordring.

Hvad er det mest udfordrende ved dit arbejde?

Det jeg synes, er det mest udfordrende ved mit arbejde er de lange arbejdstider, der godt kan være. Især op til jul, hvor vi også har meget søndagsåbent og lidt længere arbejdstider. Men også nogle gange i hverdagen hvor man kommer sent hjem, og det kan til tider godt være lidt svært at få det til hænge sammen med familie.

Nogle kunder kan også være en udfordring. Langt størstedelen er søde og rare, men der er også en gang i mellem en kunde, der har fået det forkerte ben ud af sengen og så er det jo typisk sådan nogen som mig (red. butiksmedarbejdere), det går udover. Så det kan da også være lidt hårdt en gang imellem.

Hvem passer jobbet som salgsassistent/ butiksmedarbejder til?

Jeg synes det passer bedst til folk der godt kan lide at være aktiv og snakke meget med mennesker. Som salgsassistent kræver det også, at du har en god portion tålmodighed en gang imellem. Så du skal helst ikke være for indelukket, men gerne mere udadvendt.

Hvilken uddannelsesbaggrund har du, og hvorfor valgte du netop den?

Min uddannelsesbaggrund er den til salgsassistent indenfor el og belysning. Den valgte jeg, fordi min far dengang havde en lampe og el-installatør forretning. Den startede jeg med at arbejde i, efter at jeg havde afsluttet min HF-eksamen og ikke vidste hvad jeg ville. Så spurgte min far en dag, hvorfor jeg ikke bare tog uddannelsen inden for salg af el og belysning, fordi, så havde jeg da dét. Og jeg synes jo det jeg lavede var meget sjovt, så jeg tog uddannelsen.

Senere hen tog jeg så en uddannelse til kosmetolog, fordi jeg gerne ville prøve noget andet. Uddannelsen til Kosmetolog tog mig 2 år, hvor jeg så arbejdede om dagen og tog uddannelsen om aftenen.

Kan du fortælle lidt om hvad du har brugt din uddannelse til?

Min salgsassistentuddannelse har jeg brugt til at stå i i forskellige el og belysnings forretninger, først i min fars forretning, senere bl.a. i Lysmesteren og nu arbejder jeg så i Lampeland Lyngby.

Min kosmetologuddannelse har jeg brugt til at stå i matas og derudover brugte jeg den til at starte min egen forretning, som jeg havde i 6 år. Udover at arbejde som kosmetolog, solgte jeg også forskellige produkter, såsom parfume og hudprodukter. Her gik min salgsassistentuddannelse også ind og hjalp mig, fordi jeg i forvejen var vant til betjening af kunder.  

Hvordan var overgangen fra uddannelsen til dit første job?

Jeg startede jo næsten med det samme ud med at blive selvstændig, efter at jeg var blevet færdiguddannet salgsassistent. Jeg og min daværende kæreste, købte min fars lampeafdeling, hvor han selv beholdte el-installations afdelingen.

Min overgang fra uddannelse til første job var altså ret heftig, på grund af at jeg sprang direkte fra uddannelse til selvstændig. Men så lærte jeg det også ret hurtigt.

Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at blive Salgsassistent/ butiksmedarbejder?

Du skal overveje arbejdstiderne og lønnen, fordi det er ikke det bedst betalte job i verden, selvom det dog er forskelligt, alt efter hvor du arbejder henne. Men det er altså ikke som salgsassistent, at du kommer til at tjene kassen.

Derudover skal du også kunne holde til det fysisk, fordi at du står op en hel dag og det kan godt være lidt hårdt. Så hvis du har dårlig ryg eller knæ, så skal du overveje det en ekstra gang.

Har du nogle fremtidsplaner?

Efter de 6 år hvor jeg arbejdede som kosmetolog, fik jeg arbejde som deltidsansat hos Matas, men søgte efter fuldtidsarbejde, da deltid ikke var nok. Så lige nu er jeg bare glad for, at jeg fik et fuldtidsjob med en fuldtidsløn, her i Lampeland Lyngby, hvor jeg nu har været i snart 2 år.

Jeg er altså glad og tilfreds med hvor jeg er, men man ved selvfølgelig aldrig hvad tiden bringer.

Syntes du jobbet som salgsassistent lyder interessant og kunne du tænke dig at vide mere om uddannelsen? Læs her om de salgsassistentuddannelser Dansk Supermarked og Tradium udbyder!

Senest opdateret: 19 maj 2015

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide