Vis studentum.dk som: Mobile

Mød en journalist


Mød en journalist

Da Trine var yngre arbejdede hun i flere forskellige institutioner for børn og unge, og det vækkede hendes interesse for feltet. Hun har derfor studeret International virksomhedskommunikation i engelsk og spansk på CBS, er cand.mag. i sprogpsykologi med speciale i politisk kommunikation fra Københavns Universitet samt studeret Public Management på University of Wisconsin-Madison.

I dag arbejder hun som journalist hos LFS, der er et fagblad til medlemmer i Landsforeningen for Socialpædagoger. Her i artiklen fortæller hun om sin vej fra uddannelse til job, og giver dig, der drømmer om at blive journalist et par gode råd med på vejen!

Skrevet af informationsmedarbejder, Anne Sparresø Merklin

Har du altid vidst, at du gerne ville arbejde som journalist?

”Nej, overhovedet ikke. Jeg har altid gerne ville arbejde med politik, men det kan man jo gøre på tusind forskellige måder. Jeg har tænkt på alt lige fra spin-doktor, politiker, kampagnemedarbejder og underviser. Det har været en proces i udvikling under hele min studietid”.

Hvor kommer din interesse for journalistarbejdet fra?

”Under hele min studietid arbejdede jeg som tilkaldevikar i en vuggestue og børnehave. Under mit specialeskriveri havde jeg behov for at lave noget andet ved siden af, og derfor fik jeg en fast stilling i vuggestuen. Derudover arbejdede jeg på Frederiksberg Ungdomsskole som underviser. Det var stillinger som jeg var rigtig glad for.

Jeg kunne mærke, at jeg brændte for børn og unges trivsel både i forhold til det praktiske pædagogiske, men også for de politiske beslutninger, der blev vedtaget på området. Derfor er det fedt at sidde og skrive og arbejde med alle disse ting i en fagforening som LFS, der også brænder for børn og unges trivsel”.

Hvordan husker du din tid som universitetsstuderende?

Helt fin - jeg har været glad for at studere! Desuden har jeg mødt rigtig mange dygtige undervisere i løbet af min studietid, men jeg har også mødt nogle, der ikke var særligt inspirerende. De undervisere, som jeg har været gladest for, var helt sikkert dem, der ikke gav ét specifikt facit på problemerne. De tvang mig på en eller anden måde til at reflektere særligt over min arbejdstilgang.

Derudover er det bemærkelsesværdigt så mange besparelser, der er på det humanistiske fakultet. Meget få undervisningstimer og en meget travl administration har været ærgerlige kendetegn for min studietid”.

Hvordan var overgangen fra du var færdiguddannet til dit første job?

”Det har været udfordrende! Jeg kan vist godt have en tendens til at stille lidt for høje krav til mig selv, og jeg vil rigtig gerne gøre det godt. Man skal huske på, at ingen er eksperter, når de starter nyt job og kommer direkte fra universitet. Sådan er det.

Mit nuværende job hos LFS er også mit første job efter min studetid. Jeg er blevet taget rigtig godt imod af de sødeste kollegaer, og jeg er blevet hjulpet på vej til et fagligt højt niveau. Det er rart. Det har hjulpet mig meget at være ærlig omkring, hvilke arbejdsopgaver jeg følte mig sikker i at lave, og hvilke jeg følte var udfordrende”.

Hvilke arbejdsopgaver har du hos LFS?

”Jeg skriver artikler om alt lige fra politiske nyheder om børn og unge til reportager, der eksempelvis handler om en daginstitution”.

Hvad er det bedste ved dit job?

Det bedste er helt sikkert, at jeg kan bruge min arbejdstid på at følge med i et emne, som jeg interesserer mig meget for! Det er mit job at kende til den seneste forskning, de seneste lovforslag og praksis inden for området. Det er fedt!”

Er der noget, der er mindre godt ved dit job?

Jeg har haft lidt svært med at ringe rundt til forskellige embedsmænd, politikere og andre aktører på området for at stille dem spørgsmål. Det syntes jeg var ret grænseoverskridende i starten, men det bliver bedre og bedre”.

Tror du man skal være en bestemt type for at blive journalist?

”Man skal i hvert fald ikke være bange for at snakke med mennesker, man ikke kender. Og så skal man være god til at danne sig et overblik over en historie”.

Har du et eller flere gode råd til unge, der gerne vil uddanne sig til og arbejde som journalister?

Mit bedste råd er nok, at din uddannelse ikke er altafgørende for, hvad du kommer til at arbejde med. Derudover så kan man få rigtig meget af det man gerne vil have, hvis man kæmper for det!

Så løft røret og ring til én person, som du godt kunne tænke dig at arbejde for eller sammen med. Spørg om han eller hun vil drikke en kop kaffe med dig, så I kan udveksle erfaringer. Fortæl, hvad du kan tilbyde. Det kan virke frembrusende, men de fleste mennesker har meget respekt for folk, der tør kæmpe for en drøm!” 

Hvad er dine fremtidsplaner?

Lige nu er jeg rigtig glad for at være i LFS. Her har jeg tænkt mig at blive så længe min motivation stadig er der! Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at jeg altid har drømt om et job med mere international karakter. Enten i Østafrika, hvor jeg har rejst meget eller et andet sted i Afrika/Mellemøsten/Asien - fokus skal dog stadig være på børn og unges trivsel”.


Senest opdateret: 25 nov 2015

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 11-06-2019

Kan man uddanne sig til at blive influencer?

At blive influencer er meget attraktiv for mange instagrammere og youtubere. Så derfor sætter vi her fokus på, hvordan man bliver en god influencer, og om du kan uddanne dig til at blive den næste social media stjerne. Læs med lige her!

Læs mere
Sidst opdateret 09-11-2015

Mød en webintegrator-studerende

Michala er i gang med at blive uddannet webintegrator. En spændende, kreativ og lektiefri uddannelse, som åbner døre for en fremtid, hvor du til dagligt kommer til at arbejde med at skabe dynamiske hjemmesider og internetløsninger.

Læs mere
Sidst opdateret 14-12-2015

Sådan kickstarter du din iværksætterdrøm

Går du rundt med en drøm om at blive iværksætter, men ved du ikke helt, hvordan du får idéen ud over tegnebrættet og gjort til virkelighed? Så fat mod. Studentum har sat den idérige iværksætter Asbjørn William Ammitzbøll Flügge, der er bachelor i psykologi & virksomhedsstudier fra Roskilde Universitet og en af hovedmændene bag madspildsprojektet ReGastro.

Læs mere
Sidst opdateret 12-09-2018

Mød en PR og kommunikationsmedarbejder på arbejde

Mød Mette på 25 år, der arbejder med PR og kommunikation på Betty Nansen Teatret og er uddannet cand.soc. i offentlig administration og kommunikation.Læs mere
Sidst opdateret 09-11-2015

Mød en E-designer

Mød Maria, der har studeret E-design på KEA, og bliv klogere på, hvad uddannelsen handler om! I interviewet fortæller hun om, hvordan det er at være E-design studerende på KEA. Og giver dig, der drømmer om en karriere med det kreative i fokus, et par gode råd med på vejen!

Læs mere
Hvad kan jeg blive?

Prøv uddannelsestesten

Din Karriereguide

Danmarks Bedste Studieby

Danmarks Bedste Studieby