19 maj 2015

Mød fotografen Elisabeth


Mød Elisabeth der er uddannet fotograf

Navn: Elisabeth Stiglic

Alder: 36

Uddannelse: Fotograf

Mød en fotograf

Mød Elisabeth på 36 år, der arbejder for galleriet NOoSPHERE Arts i New York City, samtidig med, hun arbejder som freelance fotograf og kører sine egne kunstprojekter ved siden af. Læs hvad hun har at fortælle om uddannelsen og det at arbejde som fotograf.

Skrevet af informationsmedarbejder Cæcilie Kallehauge Nielsen

Hvad er din jobstilling?

"Jeg har hele 3 jobs. Jeg arbejder som freelance fotograf, galleri assistent hos NOoSPHERE Arts i New York City og butiksmedarbejder i Fest og Farver".

Hvorfor valgte du at studere til fotograf?

"Jeg valgte at blive fotograf fordi at jeg, siden jeg fik mit første kamera af min søster som 10 årig, har vidst, at det er min måde at få mine tanker ud på, fortælle historier visuelt, iscenesætte nogle af mine fantasiverdener og lære om mig selv på og udvikle mine kundskaber som fotograf".

Hvad er det bedste ved dit arbejde?

"Jeg arbejder jo deltid hos Fest og Farver, så det må være det, at jeg har fleksibilitet til at arbejde med min egen fotografering ved siden af, hjælpe NOoSPHERE Arts I New York, hjemmefra, med lidt forskellige små ting som at uploade events til deres net kalender og når jeg så er i New York, tage billeder til events og åbninger af udstillinger, samt at freelance for catalysta.org/ og New Breed skateboards som fotograf".

Hvad er det ‘bedste billede’ du har taget?

"Jeg har ikke decideret et “bedste billede”, men mange forskellige fra hver periode, jeg har gået igennem".

Hvad er det mest udfordrende ved dit arbejde?

"At jeg ikke kan leve af at fotografere".

Hvem passer jobbet som fotograf til?

"Det synes jeg er et vanskeligt spørgsmål, da vi er så mange forskellige mennesker. Jeg mener ikke, at det kommer an på en bestemt menneske type, men at det er vigtigt at følge sine drømme".

Hvilken uddannelsesbaggrund har du, og hvorfor valgte du netop den?

"Jeg er uddannet hos Rampen i 2003-2004 (som nu hedder KBH Film- og Fotoskole)  og Fatamorgana - Danmarks Fotografiske Billedkunstskole fra januar til december 2005. Jeg valgte disse skoler i København, da det at udtrykke mig selv som kunstner, lege og få lov til at komme ud med noget af det jeg har på hjertet, er vigtigt for mig".

"Herudover er jeg uddannet hos ICP (International Center Of Photography) i 2011-2012. Jeg valgte at søge ind på ICP fordi jeg ville ud i verden og udforske, samt have muligheden for at lære mere af det tekniske".

Har du taget en del af din uddannelse i udlandet? Hvor? Og hvad har det givet dig?

"Ja, i New York City. At studere i udlandet er noget jeg vil anbefale på det stærkeste .Det giver dig et bredere syn på livet og fortsåelse for dig selv. Du bliver helt alene et øjeblik uden noget sikkerhedsnet, hvilket jeg tror giver dig et godt skub på vej. Det gør dig stærkere som fotograf, kunstner og menneske".

Har du en oplevelse af at dit studie i udlandet har givet dig en fordel, sammenlignet med andre fotografer, der ikke har studeret i udlandet?

"Ja, bl.a. det at jeg hat fået et større netværk udenfor Danmark og oplevet mennesker med forskellig kultur og baggrund".

Har du nogle gode råd til andre, der overvejer at blive fotograf?

"Følg dine drømme, lad dig ikke stoppe, du er den eneste som kan få det til at blive til en virkelighed".

Hvad er dine fremtidsplaner?

"Mine fremtidplaner er, at opnå muligheden for at få mit eget solo show på et galleri".

Se mere om Elisabeth og hendes kunstprojekter, her på hendes hjemmeside!

Går du med drømme om at blive fotograf og at gøre det til din karriere? Læs mere om det at være fotograf her og se hvor du kan blive uddannet henne!

Senest opdateret: 19 maj 2015

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 12-09-2018

Mød en arkitekt

Der gik 3 måneder fra Pernille var færdiguddannet til hun fik sit første job. Jobbet fik hun gennem en anbefaling fra en kammerat. Efter et halvt år, fik hun job ved Dall & Lindhartsen A/S, som er en tegnstue. Her har hun været de sidste 7 år. Lige i øjeblikket sidder hun med et sygehusprojekt i Odense.

Læs mere
Sidst opdateret 11-11-2020

Mød en E-designer

Mød Maria, der har studeret E-design på KEA, og bliv klogere på, hvad uddannelsen handler om! I interviewet fortæller hun om, hvordan det er at være E-design studerende på KEA. Og giver dig, der drømmer om en karriere med det kreative i fokus, et par gode råd med på vejen!

Læs mere
Sidst opdateret 07-12-2015

Mød en frisør

Simon er en af personerne bag det nye frisørkoncept 'Rodeo', som har til sinde at bryde grænserne for det typiske danske frisørbesøg for både mænd og kvinder. Her i artiklen fortæller han ærligt om sit arbejde på godt og ondt, både i salonen, men også når han er til modeshows og photoshoots.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Sådan bliver du indretningsarkitekt

Er du kreativt anlagt, og giver det dig et kick at beskæftige dig med æstetik og indretning? Så er det måske noget for dig at blive indretningsarkitekt - måske har tanken allerede strejfet dig? Men hvad kræver det egentlig at blive indretningsarkitekt? Få svaret i denne guide. 

Læs mere

Hvad kan jeg blive? 

Få et overblik over dine mange muligheder, når du skal vælge uddannelse med vores uddannelsestest.

Prøv uddannelsestesten

Få inspiration til din karriere

Kom med bag om virksomheder og organisationer fra forskellige brancher, og mød medarbejdere, der fortæller om hvad de laver i deres job, og hvordan de bruger deres uddannelse. Lad dig inspirere og bliv klogere på dit eget uddannelses- og karrierevalg! 

Din Karriereguide