Vis studentum.dk som: Mobile
Mød Cecilie fra Vrå Højskole

Mød Cecilie fra Vrå Højskole

Trænger du til, at der skal ske noget nyt? Måske drømmer du om at tage på et højskoleophold? Så læs med her! Cecilie fortæller om sit højskoleophold på Vrå Højskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Bliv klogere på, hvad du kan forvente af et højskoleophold i denne artikel.


Hvorfor valgte du netop Vrå Højskole?

Jeg ville tage på højskole, så jeg kunne udvikle mine hobbyer og eksperimentere med nye medier. Jeg ved ikke hvad jeg vil studere på universitet endnu, så jeg havde tænkte, at det ville være det perfekte tidspunkt til at tage en pause fra ”normal” skole. Jeg valgte at tage på Vrå Højskole på grund af deres mange kreative fag og specielle atmosfære. 

Her har jeg mit hovedfag Keramik, og så har jeg mine andre fag som er Kreative Værksted, Smykkeværksted samt Ord og Skriveteknik. I Keramik arbejder vi med både drejeskive og modellering tekniker. I Kreative Værksted laver vi linoleumstryk, dybtryk, og skulpturer med ostevoks og papmache.

Hvordan er fællesskabet på Vrå Højskole? 

Miljøet på Vrå Højskole er meget afslappet og åbent. Vi har mulighed for at følge vores egne ideer og projekter. Fællesskabet handler meget omkring at finde det, du brænder for, og hjælpe andre med den udfordring. Man kan selv vælge, hvad man ville bruge sin tid til, og eleverne har muligheden for at planlægge alle mulige aktiviteter og klubber.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på Vrå Højskole?

En typisk dag for mig starter med morgenmad før undervisning fra klokken 9 til klokken 11. Derefter har vi samling, hvor vi synger sange fra højskolesangbogen og lytter til en præsentation fra en lærer eller elev. Vi hjælper med at gøre rent på skolen før frokost. Om eftermiddagen har vi undervisning igen og et par timer, hvor vi kan frivilligt bruge værkstederne til at arbejde videre på vores projekter. Efter aftensmad er værkstederne åbent indtil klokken 22, og vi har tid til at være sociale og hygge os sammen.

Miljøet på Vrå Højskole er meget afslappet og åbent.
Vi har mulighed for at følge vores egne ideer og projekter.

Hvad er det bedste ved opholdet på Vrå Højskole?

Det bedste ved opholdet på Vrå Højskole er, hvor meget lærerne vil hjælpe os elever med at forfølge vores drømme og ideer. De vil virkelig gerne hjælpe os med at udvikle og forbedre os. De opmuntrer os til at eksperimentere med nye tanker og processer og prøve nye ting uden for vores komfortzone.

Hvordan var din studietur med Vrå Højskole?

Jeg har lige været på studietur med min højskole. Her var vi en tur i Sønderjylland og det nordlige Tyskland, hvor vi blandt andet fik besøgt en masse kulturelle vartegn og museer. Derudover fik vi mulighed for at lære mere om dansk historie og kultur og være ude i den smukke natur. 

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole, og har du nogle gode råd?

Jeg vil anbefale andre at tage på højskole, fordi det er en speciel mulighed for at udvikle sig og finde de ting, man brænder for. Du er omkring andre folk, som deler de samme interesser og passioner som dig selv. Hvis du er i tvivl omkring, hvilken retning du vil følge i livet, er højskole det perfekte sted at finde den.

Er du interesseret i at gå på Vrå Højskole?

Læs mere om Vrå Højskole

Senest opdateret: 30 maj 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 25-11-2021

Mød Mazz fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg valgte Viborg IH på baggrund af deres sindssyg fede placering og deres store mængde af faciliteter." Læs mere om, hvorfor Mazz valgte et højskoleophold hos Viborg Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-12-2021

Mød Sarah fra ISI Idrætshøjskole

"... Og med nærmere research på skolens hjemmeside og diverse sociale medier, så var jeg slet ikke i tvivl om, at ISI Idrætshøjskole var det rigtige sted for mig." Læs mere om, hvorfor Sarah valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2022

Bliv elev på Vrå Højskole

Vrå Højskole er kendt for fotografi, musik, kunst, keramik, syning og design og udeliv. Her er det tid til udvikling, fordybelse og fællesskab, samt oplevelser sammen. På hvert semester er der desuden mulighed for at tage på studietur. Læs mere om højskolen her.

Læs mere
Sidst opdateret 28-02-2022

Mød Rose fra Løgumkloster Højskole

"Løgumkloster giver eleven mulighed for enten at tage alle fag inden for et bestemt område, hvis man vil, eller man kan sprede det ud mellem kreativitet, selvindsigt, håndarbejde og musikalske evner." Her kan du læse om, hvorfor Rose valgte Løgumkloster Højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere her. 

Læs mere
Sidst opdateret 24-03-2022

Mød Laura fra Egå Ungdoms-Højskole

"Fællesskabet er vildt godt på EUH, da vi har så meget mulighed for at være sammen og arbejde sammen om ting. Vi har mulighed for at arrangere ting sammen i skoletiden, og det hjælper meget på fællesskabet." Læs mere om, hvorfor Laura valgte at tage på højskole, hvorfor det lige blev Egå Ungdoms-Højskole, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2021

Mød Klara fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg elsker at mærke fællesskabet, som er på Viborg IH." Læs meget mere om, hvorfor Klara valgte et højskoleophold på Viborg Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 14-12-2021

Bliv elev på Vallekilde Højskole

Vallekilde Højskole er en almen højskole med fokus på kreativ produktion, tid til fordybelse og plads til at fejle. Læs mere om Vallekilde Højskole, og mulighederne på højskolen i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-12-2021

Mød Julie fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg havde lidt kendskab til efterskolen deroppe, og vidste deres niveau på fodbold var ret højt, hvilket også var noget, jeg søgte. Det var også et plus for mig." Læs mere om, hvorfor Julie valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 31-03-2022

Bliv elev på Den Internationale Højskole

På Den Internationale Højskole får du mulighed for en spændende hverdag sammen med en masse andre elever, hvoraf flertallet er internationale. Alt på højskolen foregår på engelsk, så hvis du trænger til at styrke dine engelskkundskaber, så er dette lige højskolen for dig! Læs meget mere om Den Internationale Højskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 24-11-2021

Mød Joachim fra Vallekilde Højskole

"Jeg opdagede Vallekilde Højskole gennem en god ven, og var stort set solgt allerede første gang, jeg var på besøg tilbage i 2019." Læs mere om, hvorfor Joachim valgte et ophold på Vallekilde Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 25-02-2022

Bliv elev på Struer Højskole

Struer Højskole er en livsstilshøjskole, hvor sundhed og velvære er i fokus. Læs meget mere om dine muligheder på Struer Højskole her. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2021

Mød Line fra Aalborg Sportshøjskole

"En del vælger at tage ud og rejse i deres sabbatår for at få en masse fede oplevelser. Dette var også et stort ønske for mig, men det er desværre ikke den mest optimale løsning, når man har en hest med på sidelinjen." Læs mere om, hvorfor Line valgte et ophold på Aalborg Sportshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 28-02-2022

Mød Line fra Ryslinge Højskole

"Jeg ville på højskole for at dygtiggøre mig i skuespil, og derfor valgte jeg Ryslinge Teaterhøjskole. Jeg ville også på højskole for at udvikle mig selv, både personligt, socialt og fagligt." Læs her hvorfor Line valgte Ryslinge Højskole, hvad hun synes om opholdet og hvad hun vil anbefale andre, der overvejer at tage på højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 15-06-2022

Bliv elev på Johan Borups Højskole

Drømmer du om at gå på en højskole midt i storbyen, og er du glad for kunst? Så er Johand Borups Højskole i København muligvis lige noget for dig. Denne højskole har en stærk kunstnerisk profil, og på Johan Borups Højskole finder du syv kunstneriske linjer. Læs mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2021

Mød Stine fra Vallekilde Højskole

"Det blev Vallekilde Højskole fordi jeg var på et kursus her i 2018, hvor jeg blev fuldstændig forelsket i stedet, bygningerne, naturen, lærerne, faget, maden og meget mere." Læs mere om, hvorfor Stine valgte et ophold på Vallekilde Højskole. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-12-2021

Bliv elev på ISI Idrætshøjskole

Hvis du er vild med idræt, oplevelser og rejser, så er ISI Idrætshøjskole lige stedet for dig. Læs meget mere om, hvad du kan forvente af ISI Idrætshøjskole lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-06-2022

Mød Sif fra Johan Borups Højskole

"Jeg valgte Johan Borups Højskole fordi det passede med min hverdag, og derudover lød Musiklinjen rigtig fed." På denne side kan du læse mere om, hvorfor Sif valgte et højskoleophold, hvorfor hun valgte netop Johan Borups Højskole, hvad der var det bedste ved opholdet og meget mere. Læs med her. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-02-2022

Mød Chikako fra Den Internationale Højskole

"A friend of mine introduced them to me. I had been working for 10 years after graduating from university, but Corona made me want to rethink my future with a fresh perspective." Chikako fortæller om sit ophold hos Den Internationale Højskole (IPC) og hvorfor valget fandt på netop denne højskole. Læs mere i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2021

Bliv elev på Aalborg Sportshøjskole

Aalborg Sportshøjskole er kendt i hele landet for at være Danmarks bedste højskole inden for idræt, sport og sundhed. Læs meget mere om højskolen her. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2021

Mød Sigurd fra Aalborg Sportshøjskole

"Jeg tog på Aalborg Sportshøjskole for at møde nye mennesker, og få gang I mit sabbatår. Samtidig med at jeg kunne gå op i min træning, og få den rette vejledning." Sigurd fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor han ville på højskole og hans anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs med her.

Læs mere