Vis studentum.dk som: Mobile
Mød Amalie fra Viborg Idrætshøjskole

Mød Amalie fra Viborg Idrætshøjskole

Trænger du til, at der skal ske noget nyt? Overvejer du at tage et højskoleophold? Så læs med her! Amalie fortæller om sit højskoleophold på Viborg Idrætshøjskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Bliv klogere på, hvad du kan forvente af et højskoleophold i denne artikel.


Hvorfor valgte du netop Viborg Idrætshøjskole?

Jeg var på en rejsehøjskole (Dansk Studie Center) og opdagede, hvor fedt et fællesskab man kunne få, og hvor hurtigt man knyttede bånd til andre. Jeg ville gerne have mere af det samtidigt med at udvikle mine kompetencer, blive udforet, lære mig selv bedre at kende og så få en masse nye venner. 

Jeg fandt Viborg IH på ”Højskolerne.dk”s hjemmeside og valgte den ud fra deres virkelig fede faciliteter, og at der var stor variation i deres fag - man var ikke bundet fast til én linje kun. Vi har hovedfag i stedet for linjer så jeg har haft Rough’n tough (styrketræning/crossfit), friluftsliv, surf, beachvolly, OCR og boldspil.

Hvordan er fællesskabet på Viborg Idrætshøjskole? 

Skolen gør en hel masse for fællesskabet. Specielt i starten af opholdet med lege og aktiviteter, men dette fortsætter også ved, at der hver uge er fællesaften, og vi har temauger, hvor fællesskab også er i fokus. Lærerne og ledelsen sætter rammerne for rigtig gode relationer og giver os de redskaber og muligheder for et fedt fællesskab samtidig med, at vi selv skal tage ansvar og bidrage. Fællesskabet er helt klart noget eleverne skaber sammen. Man skal ville det og vi som elever skal selv bidrage og planlægge/stå for aktiviteter mm., for at der sker noget i fællesskabet.

Skolen gør en hel masse for fællesskabet.
Specielt i starten af opholdet med lege og aktiviteter, men dette fortsætter også ved, at der hver uge er fællesaften, og vi har temauger hvor fællesskab også er i fokus.

Hvad er det bedste ved opholdet på Viborg Idrætshøjskole?

Fællesskabet! Alle de små hverdagsting bliver sjove og ikke noget der bare skal overståes. Festerne og alle de sindssygt gode venner, man får og ting, man lærer om sig selv. At der altid er nogen, som er klar til at gribe de idéer, man kommer med, og gerne vil det samme som én - alt er muligt! Mandage er seriøst lige så fede som fredage på Viborg Idrætshøjskole. Man har mening i de ting man laver og får en masse gode redskaber og værktøjer med videre.

Hvordan var din studietur med Viborg Idrætshøjskole?

Vi har været på studietur til Sydfrankrig til Les Vans. Det var lidt adventure præget. Vi boede i lejligheder af 5 personer og det var super hyggeligt. Der var også vildt smuk natur! Oppe i bjergene, en flod man kunne gå ned til og bade, vinmarker mm. Det gav helt vildt meget til fællesskabet, og der blev rystet lidt rundt i hvem man nu engang var meget sammen med, hvilket kun gjorde noget godt. Det gør noget bestemt for relationer at rejse sammen - virkelig en fed oplevelse.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Jeg vil anbefale det til alle, da man altid kan blive klogere på sig selv og sine mål i livet eller få stillet spørgsmålstegn ved de valg, man skal træffe. Man bliver mere rummelig overfor alle slags mennesker og man lærer hvilke typer man fungere meget godt sammen med og knap så godt. Og så lærer man også, at dét er helt okay, og hvordan man lige rummer det. Man får virkelig venskaber for livet! Et råd jeg vil give er; tag initiativ! Hvis der er noget, som man synes kunne være fedt, sjovt, hyggeligt, whatever er det nærmest også altid minimum én anden, der vil. Det bidrager sygt meget til fællesskabet, og man lærer også meget af det. 

Vær nysgerrig og døm ikke folk, bare fordi de måske ikke synes at være ens ”type”. Alle prøver altid sit bedste og mennesker har som regel et belæg for de handlinger de tager. 

Nyd det mens det varer, for inden du ser dig om, er tiden gået. Hav i baghovedet, at det er okay at sige nej. Det er helt okay lige at tage en pause og få slappet af og ladet op. Man behøver ikke være med til alting. 

Er du interesseret i at gå på Viborg Idrætshøjskole?

Læs mere om Viborg Idrætshøjskole

Senest opdateret: 25 nov 2021

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 25-11-2021

Mød Mazz fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg valgte Viborg IH på baggrund af deres sindssyg fede placering og deres store mængde af faciliteter." Læs mere om, hvorfor Mazz valgte et højskoleophold hos Viborg Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2021

Bliv elev på Viborg Idrætshøjskole

Viborg Idrætshøjskole byder på masser af fed sport, idræt, kultur og fællesskab Som elev på Viborg Idrætshøjskole træder du ind i et frirum, hvor alt er muligt. Læs mere om hvad du kan forvente af Viborg Idrætshøjskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2021

Mød Stine fra Vallekilde Højskole

"Det blev Vallekilde Højskole fordi jeg var på et kursus her i 2018, hvor jeg blev fuldstændig forelsket i stedet, bygningerne, naturen, lærerne, faget, maden og meget mere." Læs mere om, hvorfor Stine valgte et ophold på Vallekilde Højskole. 

Læs mere
Sidst opdateret 24-11-2021

Mød Joachim fra Vallekilde Højskole

"Jeg opdagede Vallekilde Højskole gennem en god ven, og var stort set solgt allerede første gang, jeg var på besøg tilbage i 2019." Læs mere om, hvorfor Joachim valgte et ophold på Vallekilde Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2021

Mød Klara fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg elsker at mærke fællesskabet, som er på Viborg IH." Læs meget mere om, hvorfor Klara valgte et højskoleophold på Viborg Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2021

Bliv elev på Vallekilde Højskole

Vallekilde Højskole er en almen højskole med fokus på kreativ produktion, tid til fordybelse og plads til at fejle. Læs mere om Vallekilde Højskole, og mulighederne på højskolen i denne artikel. 

Læs mere