Mød Masja fra Ubberup Højskole
17 okt 2022

Mød Masja fra Ubberup Højskole

Trænger du til, at der skal ske noget nyt? Overvejer du at tage et højskoleophold? Det kan vi godt forstå! Her fortæller Masja om sit højskoleophold på Ubberup Højskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs med her og bliv klogere på, hvad du kan forvente af et højskoleophold.


Hvorfor valgte du netop Ubberup Højskole?

Jeg var et sted i mit liv, hvor jeg blev mere og mere utilfreds med både mig selv og mit arbejde. Jeg havde brug for at trække stikket og mærke efter, hvad jeg egentlig har lyst til at bruge mit liv på – tage livet i mine egne hænder. En stor del af min utilfredshed var rettet mod mig selv, hvilket jeg gerne ville ændre ved at træffe nogle sundere valg for mig selv, både fysisk og mentalt. På Ubberup Højskole kan man arbejde med sig selv på en helhedsorienteret måde. Vi kan f.eks. gå i dybden med vores egen ernæringshistorie og se på, hvilke mønstre der er hensigtsmæssige eller uhensigtsmæssige for os i længden.

Vi lærer også en masse om os selv, og hvilke præferencer vi har i forskellige aspekter af livet. Desuden er der mulighed for at få individuel coaching. Det at Ubberup Højskole kommer hele vejen rundt, var vigtigt for mig, da jeg valgte højskole. Det at få det bedre, skulle ikke kun afhænge af et vægttab, men i høj grad også fokusere på den mentale sundhed. På trods af at ønsket om et vægttab i høj grad også var en af årsagerne til, at jeg valgte Ubberup Højskole.

Hvordan er fællesskabet på Ubberup Højskole? 

På højskolen er der enorm stor tolerance, forståelse og respekt for hinandens forskelligheder, og man er meget opmærksom på hinandens behov og trivsel. Det er afgjort med til at styrke det dynamiske fællesskab i dagligdagen.
En af styrkerne ved fællesskabet er også, at aldersspredningen er så stor, som den er – fra 18-70 år. Alle kan lære af hinandens erfaringer og baggrunde, og selvom der er mange års forskel, kan man have lignende historier, interesser og erfaringer.
Som noget af det første på skolen laver vi i fællesskab en aftale om, hvordan vi tilsammen ønsker en fælles samværskultur, der både er inkluderende, forstående, anerkendende. Kommunikationen, nysgerrigheden og respekten er nogle af nøgleord. Og så er der altid plads til og respekt omkring, at man kan har brug for at trække sig lidt ind imellem.


Desuden har vi mange små elevforeninger, der opstår på baggrund af elevernes egne initiativer, ønsker og evner. Det kan være zumba, volley, brætspil, rollespil, maleri/kunst eller en filmforening. Et fælles ønske om at støtte op om fællesskabet gør, at der er stor opbakning til de forskellige aktiviteter.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på Ubberup Højskole?

Efter morgenmaden, som er fra kl. 7.30, har vi fællesrengøring inden der er morgensamling. I nogle af ugerne er det eleverne, der fortæller om f.eks. en (særlig) hobby eller en personlig oplevelse, en udviklende rejse eller noget helt andet. Andre gange er det lærerne, der har et oplæg om alt fra fugle til heavy metal. Herefter begynder undervisningen, der foregår i blokke a 1½ time.
Blokken er af enten mental, fysisk, kreativ eller samfundsfaglig karakter. Ernæringsfagene hører her under ’mental undervisning’, da de som regel er sat sammen, så vi kommer til at arbejde med vores egen nuværende situation.
Så er der formiddagsmad, inden vi har endnu en blok, og så er det frokost. Der er en blok igen efter frokost, og så har vi eftermiddagsmellemmåltid. Nogle har valgt en blok inden aftensmaden, kl. 17.30, og det er oftest svedig motion eller yoga. Har man ikke undervisning, kan man trække sig lidt tilbage og få genopladet sine batterier, inden aftensmaden. Om aftenen er foreningerne i gang og nogle finder sammen i mindre sociale fora for bare at sidde og snakke sammen, se tv eller spille spil.

Det at Ubberup Højskole kommer hele vejen rundt, var vigtigt for mig, da jeg valgte højskole.

Hvad er det bedste ved opholdet på Ubberup Højskole?

Det bedste for mig er helt sikkert, at jeg har fået indblik i, hvordan jeg selv er, i mine reaktionsmønstre og i nogle af mine vaner. Det gør, at jeg ved, hvilke punkter jeg kan arbejde med for at blive den bedste udgave af mig selv. Jeg har samtidig lært mine egne grundværdier at kende, så jeg fremover ved, hvad jeg vil gå på kompromis med – og hvad jeg ikke vil. Når jeg ved, hvad jeg står for, er det langt nemmere at stå ved, hvem jeg er. Jeg er blevet klogere på mig selv og har fået en masse redskaber, jeg kan tage med mig videre i livet, både arbejdsmæssigt og personligt. At jeg samtid har opnået et vægttab og fået mere overskud, energi og en stærkere krop er absolut gode sidegevinster.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Højskole er en fremragende mulighed for at fokusere på sig selv, uanset hvad man har af ønsker, og det giver stor selvindsigt. Det er et frirum, hvis man har brug for at finde ud af, hvilken retning man skal i livet. Uanset om man opdager, at man egentlig gerne vil det, man kom fra, eller om man finder ud af, at man skal en helt ny retning i livet. Hvis helt nye veje er svaret, giver et højskoleophold styrke og redskaber til at tage skridtet og komme videre. Omgivelserne og mulighederne på skolen gør, at man kan få stort set alt det ud af det, som man ønsker. Energien, stemningen og glæden, man oplever på Ubberup Højskole kan ikke beskrives – den skal opleves!

Er du interesseret i at gå på Ubberup Højskole?

Læs mere om Ubberup Højskole

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Specialist

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Vallekilde Højskole

Vallekilde Højskole er en almen højskole med fokus på kreativ produktion, tid til fordybelse og plads til at fejle. Læs mere om Vallekilde Højskole, og mulighederne på højskolen i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Amalie fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg fandt Viborg IH på ”Højskolerne.dk”s hjemmeside og valgte den ud fra deres virkelig fede faciliteter, og at der var stor variation i deres fag." Læs mere om, hvorfor Amalie valgte et højskoleophold hos Viborg Idrætshøjskole

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Line fra Aalborg Sportshøjskole

"En del vælger at tage ud og rejse i deres sabbatår for at få en masse fede oplevelser. Dette var også et stort ønske for mig, men det er desværre ikke den mest optimale løsning, når man har en hest med på sidelinjen." Læs mere om, hvorfor Line valgte et ophold på Aalborg Sportshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Maja fra Aalborg Sportshøjskole

"Jeg elsker, elsker, elsker det højskolen har givet mig!" Maja fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Camilla fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg valgte ISI, da jeg søgte efter en lille højskole med få elever og med spændende linjer og valgfag." Læs mere om, hvorfor Camilla valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sarah fra ISI Idrætshøjskole

"... Og med nærmere research på skolens hjemmeside og diverse sociale medier, så var jeg slet ikke i tvivl om, at ISI Idrætshøjskole var det rigtige sted for mig." Læs mere om, hvorfor Sarah valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sofie fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg ville stadig gerne på højskole, fordi jeg elsker at møde nye mennesker, udover det så elsker jeg at spille fodbold. I den forbindelse fandt jeg ISI Idrætshøjskole, hvor jeg kunne kombinere begge." Læs mere om, hvorfor Sofie valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Bliv elev på Egå Ungdoms-Højskole

Egå Ungdoms-Højskole er et fedt alternativ til efterskole, eller 10. klasse uden eksaminer, lektier og karakterer. For dig der elsker frihed, fællesskab og fede oplevelser. Fik vi sagt, at vi først møder kl. 10? Læs mere om højskolen her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Gul fra Den Internationale Højskole

"The whole concept of folk high school does not exist where I come from, so I was very curious and decided to experience it in a place where students come from all over the world, since I love learning and experiencing other cultures." Gul fortæller om sit højskoleophold på Den Internationale Højskole (International People's College) og hendes anbefalinger til dig, der overvejer at tage på højskole. Læs mere i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød Laura fra Egå Ungdoms-Højskole

"Fællesskabet er vildt godt på EUH, da vi har så meget mulighed for at være sammen og arbejde sammen om ting. Vi har mulighed for at arrangere ting sammen i skoletiden, og det hjælper meget på fællesskabet." Læs mere om, hvorfor Laura valgte at tage på højskole, hvorfor det lige blev Egå Ungdoms-Højskole, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød Gry fra Egå Ungdoms-Højskole

"Da jeg klikkede ind på Egå Ungdoms-Højskoles hjemmeside, var det som om alt gav mening, og jeg vidste at jeg havde fundet mit nye hjem." Læs mere om, hvorfor Gry valgte at tage på højskole, hvorfor det lige blev Egå Ungdoms-Højskole, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Ryslinge Højskole

Mærk stemningen på Ryslinge Højskole og se glimt fra livet på en teaterhøjskole! Læs meget mere om dine muligheder på højskolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Rose fra Løgumkloster Højskole

"Løgumkloster giver eleven mulighed for enten at tage alle fag inden for et bestemt område, hvis man vil, eller man kan sprede det ud mellem kreativitet, selvindsigt, håndarbejde og musikalske evner." Her kan du læse om, hvorfor Rose valgte Løgumkloster Højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Cecilie fra Vrå Højskole

"Jeg ville tage på højskole, så jeg kunne udvikle mine hobbyer og eksperimentere med nye medier. Jeg ved ikke, hvad jeg vil studere på universitet endnu, så jeg tænkte, at det ville være det perfekte tidspunkt til at tage en pause fra 'normal' skole." Læs mere om, hvorfor Cecilie valgte et ophold på Vrå Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Johan Borups Højskole

Drømmer du om at gå på en højskole midt i storbyen, og er du glad for kunst? Så er Johand Borups Højskole i København muligvis lige noget for dig. Denne højskole har en stærk kunstnerisk profil, og på Johan Borups Højskole finder du syv kunstneriske linjer. Læs mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Ubberup Højskole

Ubberup Højskole har siden 2000 haft fokus på sund livsstil og varig livsstilændring - og med stor succes. Hvert år hjælper højskolen omkring 400 elever med at realisere deres drømme og mål. Læs mere om livsstilshøjskolen Ubberup her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Martin fra Ubberup Højskole

"Alle dage på Ubberup Højskole er fyldt med sjov motion, lækre måltider og morgensang." Martin valgte Ubberup Højskole af flere grunde. Læs mere om hans valg her, og få samtidig indblik i, hvorfor Martin ønskede at tage på højskole samt hans anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. 

Læs mere
Sidst opdateret 04-04-2023

Bliv elev på Kunsthøjskolen i Holbæk

På Kunsthøjskolen har du mulighed for at sammensætte dit forløb. Undervisningen er ikke delt op i linjer, men tilbyder muligheden for at arbejde kunstnerisk i forskelige medier. Læs mere om dine muligheder på Kunsthøjskolen i Holbæk her.

Læs mere
Sidst opdateret 11-05-2023

Mød Julian fra Grundtvigs Højskole

Hvis du er nysgerrig på hvordan det er at gå på Højskole, og har du et bredt interessefelt, så er Grundtvigs Højskole måske noget for dig? Vil du blive klogere, så kan du læse med i artiklen og høre alt om Julians oplevelse på højskolen. 

Læs mere
Sidst opdateret 11-05-2023

Gymnastikhøjskolen i Ollerup

Læs med om Ollerup Højskole, og bliv klogere på den danske institution, der har eksisteret i over 100 år. Skolen startede som Gymnastikhøjskolen i Ollerup og har altid haft gymnastik, den danske højskoletradition og fællesskab i sit hjerte. 

Læs mere