Mød Masja fra Ubberup Højskole

"På Ubberup Højskole kan man arbejde med sig selv på en helhedsorienteret måde." Masja fortæller her om sit højskoleophold på Ubberup Højskole.

Mød Masja fra Ubberup Højskole

Trænger du til, at der skal ske noget nyt? Overvejer du at tage et højskoleophold? Det kan vi godt forstå! Her fortæller Masja om sit højskoleophold på Ubberup Højskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs med her og bliv klogere på, hvad du kan forvente af et højskoleophold.


Hvorfor valgte du netop Ubberup Højskole?

Jeg var et sted i mit liv, hvor jeg blev mere og mere utilfreds med både mig selv og mit arbejde. Jeg havde brug for at trække stikket og mærke efter, hvad jeg egentlig har lyst til at bruge mit liv på – tage livet i mine egne hænder. En stor del af min utilfredshed var rettet mod mig selv, hvilket jeg gerne ville ændre ved at træffe nogle sundere valg for mig selv, både fysisk og mentalt. På Ubberup Højskole kan man arbejde med sig selv på en helhedsorienteret måde. Vi kan f.eks. gå i dybden med vores egen ernæringshistorie og se på, hvilke mønstre der er hensigtsmæssige eller uhensigtsmæssige for os i længden.

Vi lærer også en masse om os selv, og hvilke præferencer vi har i forskellige aspekter af livet. Desuden er der mulighed for at få individuel coaching. Det at Ubberup Højskole kommer hele vejen rundt, var vigtigt for mig, da jeg valgte højskole. Det at få det bedre, skulle ikke kun afhænge af et vægttab, men i høj grad også fokusere på den mentale sundhed. På trods af at ønsket om et vægttab i høj grad også var en af årsagerne til, at jeg valgte Ubberup Højskole.

Hvordan er fællesskabet på Ubberup Højskole? 

På højskolen er der enorm stor tolerance, forståelse og respekt for hinandens forskelligheder, og man er meget opmærksom på hinandens behov og trivsel. Det er afgjort med til at styrke det dynamiske fællesskab i dagligdagen.
En af styrkerne ved fællesskabet er også, at aldersspredningen er så stor, som den er – fra 18-70 år. Alle kan lære af hinandens erfaringer og baggrunde, og selvom der er mange års forskel, kan man have lignende historier, interesser og erfaringer.
Som noget af det første på skolen laver vi i fællesskab en aftale om, hvordan vi tilsammen ønsker en fælles samværskultur, der både er inkluderende, forstående, anerkendende. Kommunikationen, nysgerrigheden og respekten er nogle af nøgleord. Og så er der altid plads til og respekt omkring, at man kan har brug for at trække sig lidt ind imellem.


Desuden har vi mange små elevforeninger, der opstår på baggrund af elevernes egne initiativer, ønsker og evner. Det kan være zumba, volley, brætspil, rollespil, maleri/kunst eller en filmforening. Et fælles ønske om at støtte op om fællesskabet gør, at der er stor opbakning til de forskellige aktiviteter.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på Ubberup Højskole?

Efter morgenmaden, som er fra kl. 7.30, har vi fællesrengøring inden der er morgensamling. I nogle af ugerne er det eleverne, der fortæller om f.eks. en (særlig) hobby eller en personlig oplevelse, en udviklende rejse eller noget helt andet. Andre gange er det lærerne, der har et oplæg om alt fra fugle til heavy metal. Herefter begynder undervisningen, der foregår i blokke a 1½ time.
Blokken er af enten mental, fysisk, kreativ eller samfundsfaglig karakter. Ernæringsfagene hører her under ’mental undervisning’, da de som regel er sat sammen, så vi kommer til at arbejde med vores egen nuværende situation.
Så er der formiddagsmad, inden vi har endnu en blok, og så er det frokost. Der er en blok igen efter frokost, og så har vi eftermiddagsmellemmåltid. Nogle har valgt en blok inden aftensmaden, kl. 17.30, og det er oftest svedig motion eller yoga. Har man ikke undervisning, kan man trække sig lidt tilbage og få genopladet sine batterier, inden aftensmaden. Om aftenen er foreningerne i gang og nogle finder sammen i mindre sociale fora for bare at sidde og snakke sammen, se tv eller spille spil.

Det at Ubberup Højskole kommer hele vejen rundt, var vigtigt for mig, da jeg valgte højskole.

Hvad er det bedste ved opholdet på Ubberup Højskole?

Det bedste for mig er helt sikkert, at jeg har fået indblik i, hvordan jeg selv er, i mine reaktionsmønstre og i nogle af mine vaner. Det gør, at jeg ved, hvilke punkter jeg kan arbejde med for at blive den bedste udgave af mig selv. Jeg har samtidig lært mine egne grundværdier at kende, så jeg fremover ved, hvad jeg vil gå på kompromis med – og hvad jeg ikke vil. Når jeg ved, hvad jeg står for, er det langt nemmere at stå ved, hvem jeg er. Jeg er blevet klogere på mig selv og har fået en masse redskaber, jeg kan tage med mig videre i livet, både arbejdsmæssigt og personligt. At jeg samtid har opnået et vægttab og fået mere overskud, energi og en stærkere krop er absolut gode sidegevinster.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Højskole er en fremragende mulighed for at fokusere på sig selv, uanset hvad man har af ønsker, og det giver stor selvindsigt. Det er et frirum, hvis man har brug for at finde ud af, hvilken retning man skal i livet. Uanset om man opdager, at man egentlig gerne vil det, man kom fra, eller om man finder ud af, at man skal en helt ny retning i livet. Hvis helt nye veje er svaret, giver et højskoleophold styrke og redskaber til at tage skridtet og komme videre. Omgivelserne og mulighederne på skolen gør, at man kan få stort set alt det ud af det, som man ønsker. Energien, stemningen og glæden, man oplever på Ubberup Højskole kan ikke beskrives – den skal opleves!

Er du interesseret i at gå på Ubberup Højskole?

Læs mere om Ubberup Højskole

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer