Mød torben fra surhs højskole
03 mar 2023

Mød Torben fra Surhs Højskole

Trænger du også til et pitstop fra tilværelsen, hvor du kan dykke ned i gastronomi, kultur og bæredygtighed? Så skal du læse med og møde Torben, der gjorde netop det på Gastro-linjen. Bliv klogere på Surhs Højskole i dette interview, og dyk ned i alle de muligheder højskolen kan tilbyde.


Hvorfor ville du på højskole, og hvorfor valgte du Suhrs som højskole?

Jeg tog på Suhrs Højskole, fordi jeg var blevet virkelig studietræt. Jeg følte ikke at undervisningen interesserede mig længere. Efter noget tid indså jeg at jeg ikke skal bruge så meget tid på noget jeg ikke får energi af. Efter et par uger, og en meget svær beslutning, valgte jeg at gå efter mavefornemmelsen.

Jeg havde længe fortrudt, at jeg ikke fik prøvet at gå på højskole inden jeg startede på min videregående uddannelse. Nu hvor jeg ikke vidste, hvad jeg skulle gøre, var højskole min første tanke. Efter jeg kiggede lidt rundt fandt jeg hurtigt ud af at Suhrs var perfekt, da jeg har en kæmpe interesse for gastronomi og madlavning!

Hvordan er miljøet / fællesskabet på din højskole?

Mit hold på Suhrs har et ret stærkt fællesskab. Vi lavede mange ting sammen udenfor undervisningstid, og de fleste var gode til at deltage. Suhrs er ikke en særlig stor højskole, med max 50 elever på et hold. Det gør ikke bare at alle kender hinanden, men også at der er flere muligheder for aktiviteter der inkluderer alle.

"

Dette har eksempelvis været ture til teateret, rundbold i Kongens Have, badeture i havnen, brætspilsaftener, eller filmhygge. Min oplevelse har været at mange er gode til at tage initiativ til store og små aktiviteter.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på din højskole?

Vi starter dagen med morgenmad fra kl. 7:30-8:30. Dem der er B-mennesker ligesom mig lokkes alligevel ud af sengen med friskbagte boller og en meget omtalt Vesterhavsost hver morgen. 8:30 er der morgensamling på “Kvisten” med sang fra højskolesangbogen, et lille oplæg, og meddelelser for dagen. Resten af dagen er typisk delt op i 2 undervisningstimer: en før frokost, en efter. Indholdet varierer fra dag til dag, men kan bestå of: linjefag, valgfag, gæsteforelæsninger, eller verdenskøkken. Frokosten er primært lavet af eleverne som en del af undervisningen, og er altid super lækkert og varieret! Vi har fri efter 15:30, og ca. 18:00 bliver der serveret aftensmad, også lavet af eleverne. Efter en actionfyldt dag er der næsten altid nogen der klar på at tage en øl på den lokale, eller bare sniksnakke til de sene timer.

Hvad er det bedste ved opholdet?

Det bedste for mig har helt klart været at stå i køkkenet, hvilket man nok skal få gjort rigeligt af på Suhrs. Jeg tog på Suhrs på grund af min kærlighed for mad, og den er kun blevet større i løbet af mit ophold. Som Gastro-elev bliver man oplært i mange teknikker og råvarer, men laver en del på eget initiativ. Lærerne er altid klar på svare på spørgsmål og give råd, men man kan selv bestemme hvor meget man vil gøre ud af det.

Hvor gik studieturen hen?

Vi tog til Ligurien og Piemonte i Norditalien. Det var en helt fantastisk tur. Vi tog toget ned gennem Europa, og det var i sig selv en meget spændende oplevelse. Når vi nåede til Italien var der sørget for et pakket program med besøg til diverse bondgårde, en kokkeskole og gastronomisk universitet. Vi havde workshops i at lave pesto og pasta, og gik smukke vandreture. Om aftenen udforskede vi byen, og smagte alt det dejlige mad Italien tilbyder.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Mit højskoleophold har givet mig den “reset” som jeg virkelig havde behov for. Jeg valgte at tage på højskole som en pause fra studie og - hverdagslivet, og kan klart anbefale det til alle som synes det lyder tiltrækkende. Jeg har nok aldrig været en del af et fællesskab med så forskellige mennesker, så det må være et tegn på at de fleste kan få noget ud af det! Suhrs elever, både gamle og nye, skaber et stort netværk der åbner op for forbindelser og muligheder efter opholdet, hvis man ikke kan få nok. Derfor har jeg valgt at blive repræsentant for mit hold i Suhrs’ Elevforening. Det bedste råd jeg kan give er kom med et åbent sind!

Er du også interesseret i Surhs Højskole?

Læs mere om Surhs Højskole

Senest opdateret: 03 mar 2023
Emilia Rooed Pedersen
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Amalie fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg fandt Viborg IH på ”Højskolerne.dk”s hjemmeside og valgte den ud fra deres virkelig fede faciliteter, og at der var stor variation i deres fag." Læs mere om, hvorfor Amalie valgte et højskoleophold hos Viborg Idrætshøjskole

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Joachim fra Vallekilde Højskole

"Jeg opdagede Vallekilde Højskole gennem en god ven, og var stort set solgt allerede første gang, jeg var på besøg tilbage i 2019." Læs mere om, hvorfor Joachim valgte et ophold på Vallekilde Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Klara fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg elsker at mærke fællesskabet, som er på Viborg IH." Læs meget mere om, hvorfor Klara valgte et højskoleophold på Viborg Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Aalborg Sportshøjskole

Aalborg Sportshøjskole er kendt i hele landet for at være Danmarks bedste højskole inden for idræt, sport og sundhed. Læs meget mere om højskolen her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Gul fra Den Internationale Højskole

"The whole concept of folk high school does not exist where I come from, so I was very curious and decided to experience it in a place where students come from all over the world, since I love learning and experiencing other cultures." Gul fortæller om sit højskoleophold på Den Internationale Højskole (International People's College) og hendes anbefalinger til dig, der overvejer at tage på højskole. Læs mere i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Chikako fra Den Internationale Højskole

"A friend of mine introduced them to me. I had been working for 10 years after graduating from university, but Corona made me want to rethink my future with a fresh perspective." Chikako fortæller om sit ophold hos Den Internationale Højskole (IPC) og hvorfor valget fandt på netop denne højskole. Læs mere i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød Gry fra Egå Ungdoms-Højskole

"Da jeg klikkede ind på Egå Ungdoms-Højskoles hjemmeside, var det som om alt gav mening, og jeg vidste at jeg havde fundet mit nye hjem." Læs mere om, hvorfor Gry valgte at tage på højskole, hvorfor det lige blev Egå Ungdoms-Højskole, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 17-01-2023

Bliv elev på Struer Højskole

Struer Højskole er en livsstilshøjskole, hvor sundhed og velvære er i fokus. Læs meget mere om dine muligheder på Struer Højskole her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Løgumkloster Højskole

Bliv en del af et tæt fællesskab og få et fedt og intimt højskoleophold på Løgumkloster Højskole. Læs mere om dine muligheder på højskolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Cecilie fra Vrå Højskole

"Jeg ville tage på højskole, så jeg kunne udvikle mine hobbyer og eksperimentere med nye medier. Jeg ved ikke, hvad jeg vil studere på universitet endnu, så jeg tænkte, at det ville være det perfekte tidspunkt til at tage en pause fra 'normal' skole." Læs mere om, hvorfor Cecilie valgte et ophold på Vrå Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Olivia fra Johan Borups Højskole

"Der er en stor lyst til at samarbejde kreativt og til at lære hinanden at kende." Læs mere om, hvorfor Olivia valgte at tage på højskole, hvorfor valget faldt på Johan Borups Højskole i København, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Safia fra Johan Borups Højskole

"Jeg havde brug for et frirum til at kunne udfolde mine evner inden for arkitektonisk forståelse af form og rum." På denne side kan du læse mere om, hvorfor Safia valgte et højskoleophold, hvorfor hun valgte netop Johan Borups Højskole, hvad der var det bedste ved opholdet og meget mere. Læs med her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Ubberup Højskole

Ubberup Højskole har siden 2000 haft fokus på sund livsstil og varig livsstilændring - og med stor succes. Hvert år hjælper højskolen omkring 400 elever med at realisere deres drømme og mål. Læs mere om livsstilshøjskolen Ubberup her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Caroline fra Ubberup Højskole

"Det bedste ved Ubberup er ens egen udvikling. Man lærer sig selv bedre at kende, og man begynder at hvile mere i sig selv." Her kan du læse mere om Carolines ophold på Ubberup Højskole, hvorfor hun valgte at tage på højskole og hvilke råd hun vil give til andre, der overvejer at tage på højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Magnus fra Ubberup Højskole

"Jeg ville gerne på højskole, fordi jeg havde behov for at prøve noget nyt – og jeg synes, det er fedt med et sted, hvor man kan udvikle sig og møde nye venner." Læs meget mere om Magnus' beslutning om at tage på højskole, hvorfor det blev Ubberup Højskole og meget mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Mød Andreas fra Askov Højskole

"Det er meget socialt at være på højskole, og man lærer om sig selv og sine egne og andres grænser." På siden her kan du læse mere om Andreas' ophold på Askov Højskole, gode råd til andre, der overvejer et højskoleophold og hvorfor valget faldt på netop Askov Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Mød Maria fra Askov Højskole

"Man får et helt særligt fællesskab og kommer ind i en boble og kan glemme alt andet og for et øjeblik give slip på alle de ting, man ellers har i sit liv – alle ’voksentingene’." Her kan du læse meget mere om, hvorfor Maria tog på højskole, og hvorfor det lige netop blev på Askov Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 12-01-2023

Mød Adam fra Den Europæiske Filmhøjskole

"Efter at have læst lidt om højskolen og set nogle film på deres hjemmeside var det klart, at det var det rigtige sted for mig." Her kan du læse mere om Adams ophold på European Film College, gode råd til andre, der overvejer et højskoleophold og hvorfor valget faldt på netop Den Europæiske Filmhøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2023

Mød Mie fra Den Europæiske Filmhøjskole

"Jeg har altid elsket at fortælle historier, og film- og TV-branchen blev tillokkende i gymnasiet. Så da jeg hørte om EFC, lød det som et perfekt match!" Her kan du læse mere om, hvorfor Mie valgte Den Europæiske Filmhøjskole, hvad hun synes om opholdet, hvordan en typisk dag ser ud på EFC og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 03-03-2023

Mød Alvilda fra Surhs Højskole

Planlægger du et højskoleophold, og vil du gerne fordybe dig i smukke København, så er et ophold på Surhs Højskole måske det rette sted for dig? Læs mere om Alvildas ophold som elev på Surhs, og bliv klogere på hvordan livet på gastro-linjen og som beboer på Surhs Højskole er.

Læs mere