Mød Valdemar fra Kunsthøjskolen i Holbæk
04 apr 2023

Mød Valdemar fra Kunsthøjskolen i Holbæk

Overvejer du at tage på højskole, men er du alligevel lidt i tvivl? Så er du det helt rigtige sted! Læs med her, hvor Valdemar vil give dig et indblik i, hvordan hans højskoleophold på Kunsthøjskolen i Holbæk har været. Valdemar vil desuden komme med sine anbefalinger til dig, der sidder og overvejer et højskoleophold. Samtidig vil Valdemar fortælle lidt om, hvorfor han selv valgte at tage på højskole og hvorfor valget faldt på netop denne højskole. Læs meget mere i artiklen her, og bliv klogere på, hvad du kan forvente dig af et højskoleophold. 


Hvorfor valgte du netop Kunsthøjskolen i Holbæk?

Jeg havde brug for at træde et skridt tilbage fra min hverdag og komme hen til et sted, hvor jeg kunne få lov til at gå i dybden med det, der interesserede mig. Jeg valgte netop Holbæk grundet underviserne, omgivelserne samt faciliteterne til rådighed.

Hvordan er miljøet på Kunsthøjskolen i Holbæk? 

Jeg synes miljøet er super godt. Alle kommer dertil med en interesse og entusiasme for kunsten, men folk kommer stadig med mange forskellige baggrunde og indgangsvinkler. Det medvirker et fedt miljø, hvor vi alle har en base for noget fælles, men samtidig massere af plads til at udfolde os individuelt.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på Kunsthøjskolen i Holbæk?

Dagen starter med, at der er morgenmad i hovedbygningen. Herefter starter dagen med vores formiddagsfag, og efter dette har vi en fælles samling, hvor vi taler om, hvad der skal ske den pågældende uge, samt hvad der skal ske på dagen. Efter samling har vi frokost, så pause, og så er man i gang på værkstedet igen, indtil der er aftensmad. Om aftenen kan du frit vælge om du vil blive ved med, at gå til den på dit værksted eller lige tage en slappe aften med vennerne. Så er det også om aftenen, der er diverse Talks, hvor en udefrakommende kunster kommer og taler om deres værker. Det foregår en gang om ugen.

Jeg syntes miljøet er super godt. Alle kommer dertil med en interesse og entusiasme for kunsten, men folk kommer stadig med mange forskellige baggrunde og indgangsvinkler.

Hvad er det bedste ved opholdet på Kunsthøjskolen i Holbæk?

Undervisningen var super god! Det er virkelig nogle engagerede undervisere, der alle brænder for kunsten, og har et aktivt virke. Så er værkstederne også rigtig gode. Der er virkelig plads til, at man kan udfolde sig, og det at de er åbent 24 timer i døgnet, gør også, at man ikke er begrænset, hvis nu man bedst arbejder på nogle lidt spøjse tidspunkter.

Hvordan var din studietur med Kunsthøjskolen i Holbæk?

Vi var en tur i Berlin. Her var vi rundt på en masse museer og snuse til kulturen. Vi havde et par fælles aktiviteter om dagen, og ellers var der frie tøjler til at gå på opdagelse som man ville.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Hvis man har en interesse for kunsten, eller hvis man vil finde ud af, om man har en interesse for den og har brug for et lille afbræk fra hverdagen, vil jeg klart anbefale kunsthøjskolen i Holbæk. Der er de mest engagerede undervisere og et super fællesskab.

Jeg vil sige, at man ikke skal være bange for at kaste sig ud i noget nyt, også selvom det er noget, man ikke har den store kendskab til, for det er faktisk ofte dér, der sker de fedeste ting.

Er du interesseret i at gå på Kunsthøjskolen i Holbæk?

Læs mere om Kunsthøjskolen i Holbæk her

Senest opdateret: 04 apr 2023
Michelle Hjorth
Digital Content Specialist

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Line fra Aalborg Sportshøjskole

"En del vælger at tage ud og rejse i deres sabbatår for at få en masse fede oplevelser. Dette var også et stort ønske for mig, men det er desværre ikke den mest optimale løsning, når man har en hest med på sidelinjen." Læs mere om, hvorfor Line valgte et ophold på Aalborg Sportshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Julie fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg havde lidt kendskab til efterskolen deroppe, og vidste deres niveau på fodbold var ret højt, hvilket også var noget, jeg søgte. Det var også et plus for mig." Læs mere om, hvorfor Julie valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på ISI Idrætshøjskole

Hvis du er vild med idræt, oplevelser og rejser, så er ISI Idrætshøjskole lige stedet for dig. Læs meget mere om, hvad du kan forvente af ISI Idrætshøjskole lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Gul fra Den Internationale Højskole

"The whole concept of folk high school does not exist where I come from, so I was very curious and decided to experience it in a place where students come from all over the world, since I love learning and experiencing other cultures." Gul fortæller om sit højskoleophold på Den Internationale Højskole (International People's College) og hendes anbefalinger til dig, der overvejer at tage på højskole. Læs mere i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød Laura fra Egå Ungdoms-Højskole

"Fællesskabet er vildt godt på EUH, da vi har så meget mulighed for at være sammen og arbejde sammen om ting. Vi har mulighed for at arrangere ting sammen i skoletiden, og det hjælper meget på fællesskabet." Læs mere om, hvorfor Laura valgte at tage på højskole, hvorfor det lige blev Egå Ungdoms-Højskole, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød Gry fra Egå Ungdoms-Højskole

"Da jeg klikkede ind på Egå Ungdoms-Højskoles hjemmeside, var det som om alt gav mening, og jeg vidste at jeg havde fundet mit nye hjem." Læs mere om, hvorfor Gry valgte at tage på højskole, hvorfor det lige blev Egå Ungdoms-Højskole, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Line fra Ryslinge Højskole

"Jeg ville på højskole for at dygtiggøre mig i skuespil, og derfor valgte jeg Ryslinge Teaterhøjskole. Jeg ville også på højskole for at udvikle mig selv, både personligt, socialt og fagligt." Læs her hvorfor Line valgte Ryslinge Højskole, hvad hun synes om opholdet og hvad hun vil anbefale andre, der overvejer at tage på højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Løgumkloster Højskole

Bliv en del af et tæt fællesskab og få et fedt og intimt højskoleophold på Løgumkloster Højskole. Læs mere om dine muligheder på højskolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 10-02-2023

Bliv elev på Vrå Højskole

Vrå Højskole er kendt for fotografi, musik, kunst, keramik, syning og design og udeliv. Her er det tid til udvikling, fordybelse og fællesskab, samt oplevelser sammen. På hvert semester er der desuden mulighed for at tage på studietur. Læs mere om højskolen her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Cecilie fra Vrå Højskole

"Jeg ville tage på højskole, så jeg kunne udvikle mine hobbyer og eksperimentere med nye medier. Jeg ved ikke, hvad jeg vil studere på universitet endnu, så jeg tænkte, at det ville være det perfekte tidspunkt til at tage en pause fra 'normal' skole." Læs mere om, hvorfor Cecilie valgte et ophold på Vrå Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sif fra Johan Borups Højskole

"Jeg valgte Johan Borups Højskole fordi det passede med min hverdag, og derudover lød Musiklinjen rigtig fed." På denne side kan du læse mere om, hvorfor Sif valgte et højskoleophold, hvorfor hun valgte netop Johan Borups Højskole, hvad der var det bedste ved opholdet og meget mere. Læs med her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Masja fra Ubberup Højskole

"På Ubberup Højskole kan man arbejde med sig selv på en helhedsorienteret måde." Masja fortæller om sit højskoleophold på Ubberup Højskole, hvorfor hun valgte at tage på højskole og hvilke råd hun vil give til andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere her. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-12-2022

Bliv elev på Krabbesholm Højskole

Krabbesholm er for alle. Især for dig, der længes efter at undersøge verden og tænke over fremtiden. At gå på Krabbesholm kræver ingen særlige forudsætninger. Her kan du udforske, udvikle dig og styrke dine kompetencer indenfor kunst, arkitektur, design og visuel kommunikation.

Læs mere
Sidst opdateret 14-10-2022

Mød Kristian fra Krabbesholm Højskole

"Krabbesholm Højskole er et rart og støttende rum at udvikle sig i, og man bliver bekræftet i sine kunstneriske visioner." Her kan du høre mere om Kristians ophold på Krabbesholm højskole, hvordan er typisk dag ser ud på skolen, og hvad Kristian vil anbefale andre, der overvejer et højskoleophold.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Bliv elev på Askov Højskole

Askov Højskole har eksisteret siden 1865, og er et sted, der er fuld af historie. Askov er en mindre højskole, hvor man kommer hinanden ved, og hvor der både er mulighed for at lære og have det sjovt samtidig. Læs mere om Askov Højskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-01-2023

Mød Sophus fra Den Europæiske Filmhøjskole

"Det er svært at sige, hvad der er det bedste ved opholdet på Den Europæiske Filmhøjskole, for der er mange gode ting." Læs mere om Sophus' ophold på Den Europæiske Filmhøjskole, hvorfor valget faldt på netop denne højskole og meget mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2023

Bliv elev på Den Europæiske Filmhøjskole

I det idylliske Ebeltoft finder du Den Europæiske Filmhøjskole, der har eksisteret siden 1993 og som er specialiseret i filmproduktion. Den Europæiske Filmhøjskole går også under navnet European Film College, der vidner om højskolens internationalt anerkendte forløb.

Læs mere
Sidst opdateret 04-04-2023

Mød Nina fra Kunsthøjskolen i Holbæk

"Det bedste ved mit ophold var, at der, som højskolens motto også er, er plads til kunst." Læs med her, hvor Nina vil fortælle dig om sit højskoleophold på Kunsthøjskolen i Holbæk. Her vil Nina også dele sine anbefalinger til dig, der sidder og overvejer et højskoleophold, samt hvorfor Nina selv valgte at tage på højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 19-04-2023

Mød Thea fra Grundtvigs Højskole

Læs mere om Theas oplevelse på Grundtvigs Højskole, hvor hun har radio som A-fag, aktiv i naturensom B-fag, smykker som C-fag og keramik som D-fag. Bliv klogere på hvordan hverdagen ser ud på Grundtvigs!

Læs mere
Sidst opdateret 16-05-2023

Bliv elev på Ry Højskole

Bliv klogere på Ry Højskole, som er en af de ældste og mest traditionsrige højskoler i Danmark. Hvis du er interesseret i en højskole, hvor undervisning ikke bare foregår i et klasselokale - så læs med.

Læs mere