Vis studentum.dk som: Mobile
Mød Sif fra Johan Borups Højskole

Mød Sif fra Johan Borups Højskole

Trænger du til til lidt luftforandring? Måske trænger du til en pause fra uddannelsesræset, og har overvejet et højskoleophold? Så læs med her! Sif fortæller om sit højskoleophold på Johan Borups Højskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Bliv klogere på, hvad du kan forvente af et højskoleophold i denne artikel.


Hvorfor valgte du netop Johan Borups Højskole?

Jeg droppede ud af gymnasiet og ledte derfor efter noget, jeg havde lyst til at bruge min tid på - noget der var lystbetonet og med fokus på kreativitet. Inden jeg droppede ud, googlede jeg forskellige højskoler og fandt så Johan Borups, som var optimal for mig - jeg bor i København, hvilket vil sige, at jeg kunne beholde mit “byliv” samtidig med, at jeg havde en hverdag kun beskæftiget med ting, jeg selv havde valgt og ting jeg havde lyst til.

Derudover lød Musiklinjen rigtig fed. Vi skulle lære at producere musik på computer, hvilket er rigtig fedt at kunne, og der ville ikke være noget teoriundervisning eller krav om dette, hvilket ikke er min stærke side, og én af grundende til, at jeg droppede ud af musiklinjen i gymnasiet - det blev ren teori fremfor at skabe, lære og spille.

Hvordan er fællesskabet på Johan Borups Højskole? 

Miljøet var rigtig fedt på højskolen. De fleste var gode til at deltage i aktiviteter efter skole, og der blev ofte drukket øl på en bar om aftenen eller hygget på andre måder f.eks. set film i vores biograf, spillet bordtennis, lavet musik eller arbejdet videre på skoleprojekter - alt sammen af lyst.

Hvordan så en typisk dag ud for dig på Johan Borups Højskole?

Jeg kom til morgenmad hver dag, både fordi man jo havde betalt for det, men også fordi jeg elskede morgenerne på skolen, og fordi maden var sund og lækker. Klokken 9 var der morgensamling i salen med sang fra højskolesangbogen, opråb, meddelelser og et oplæg om noget forskelligt hver dag. Herefter gik man til linjefag, som man har 4 ud af 5 dage om ugen. Én dag om ugen er der valgfag.

Kl. 12.30 var der frokost (den lækreste mad - blev forbløffet hver eneste dag, og jeg var ikke den eneste!) efterfulgt af linjefag eller valgfag, eftermiddagssnacks og så havde man fri cirka kl. 15.30. Herefter ville man enten chille på skolen, drikke kaffe på tagterassen, arbejde på noget musik, gå i butikker i området, spille spil, se en film, snakke eller lignende. Det var frivilligt at blive til aftensmad, måske havde man en køkkenvagt, som man havde sammen med sin linje et par gange i løbet af semestret. Efter aftensmad var der ofte planlagt aktiviteter f.eks. “Café Sluk” (som er af samme koncept som Åben Scene), film i vores biograf, en form for workshop, nogle ville bage en kage i køkkenet, drikke øl på en bar eller lignende. Kl. 22 lukker skolen.

Miljøet var rigtig fedt på højskolen. De fleste var gode til at deltage i aktiviteter efter skole, og der blev ofte drukket øl på en bar om aftenen eller hygget på andre måder.

Hvad er det bedste ved opholdet på Johan Borups Højskole?

Rutinen og hverdagen er virkelig værd at nævne. Passionen fra lærerne for stedet og deres fag, den nysgerrighed de smitter med. Maden var jo også fantastisk! Og som sagt selve stedet, skolen og placeringen. Det bedste var nok, at det blev til ens hverdag, en hverdag fyldt med lyst og lys og nysgerrighed og passion og glæde.

Hvordan var din studietur med Johan Borups Højskole?

Hver linje kom på hver sin studietur, forskellige steder hen. På min linje boede vi i et stort smukt hus på Samsø i fem dages tid, hvor vi intenst lavede musik og lyttede og lærte af hinanden. Arbejdede både individuelt og sammen. Turen skabte rammer for, at vi kunne blive i den kreative proces så længe, vi havde lyst, og ikke var tynget af klokken eller lukketider. Det var virkelig fedt.

Vi startede de fleste dage med at gå en tur, hvor vi alle gik sammen med høretelefoner på og lyttede til de samme sange. At gå rundt i markerne og i solen på Samsø gav en ret fantastisk start på dagen, hvor man skulle skabe musik og have det sjovt.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Der er ikke rigtig nogle gode argumenter imod at tage på højskole. Det er SÅ sundt at komme ud af sin comfortzone og få rystet posen lidt. Møde nogle nye mennesker fra nogle steder, hvor du måske ellers ikke ville have mødt dem.

For mig var det super rart at få en struktureret hverdag, der var lystbetonet. Der er bare en smittende energi på højskoler, og masser af lyst, nysgerrighed, kreativitet, pusterum og ungdom.

Et godt råd, når du tager på højskole, ville være at sætte alt andet lidt på pause imens. Hvis du kan, så sig dit job op, fortæl venner at du vil være fraværende de næste par måneder. Kobl fra alt andet end dér, hvor du er. Læg al energi i skolen, så får du helt sikkert mest ud af det.

Er du interesseret i at gå på Johan Borups Højskole?

Læs mere om Johan Borups Højskole

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Malene fra Aalborg Sportshøjskole

"I en alder af 28 år, besluttede jeg mig for at blive personlig træner gennem Aalborg Sportshøjskole, som skulle tage mig et halvt år." Malene fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød Gry fra Egå Ungdoms-Højskole

"Da jeg klikkede ind på Egå Ungdoms-Højskoles hjemmeside, var det som om alt gav mening, og jeg vidste at jeg havde fundet mit nye hjem." Læs mere om, hvorfor Gry valgte at tage på højskole, hvorfor det lige blev Egå Ungdoms-Højskole, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Johan Borups Højskole

Drømmer du om at gå på en højskole midt i storbyen, og er du glad for kunst? Så er Johand Borups Højskole i København muligvis lige noget for dig. Denne højskole har en stærk kunstnerisk profil, og på Johan Borups Højskole finder du syv kunstneriske linjer. Læs mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød Laura fra Egå Ungdoms-Højskole

"Fællesskabet er vildt godt på EUH, da vi har så meget mulighed for at være sammen og arbejde sammen om ting. Vi har mulighed for at arrangere ting sammen i skoletiden, og det hjælper meget på fællesskabet." Læs mere om, hvorfor Laura valgte at tage på højskole, hvorfor det lige blev Egå Ungdoms-Højskole, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Vrå Højskole

Vrå Højskole er kendt for fotografi, musik, kunst, keramik, syning og design og udeliv. Her er det tid til udvikling, fordybelse og fællesskab, samt oplevelser sammen. På hvert semester er der desuden mulighed for at tage på studietur. Læs mere om højskolen her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Stine fra Vallekilde Højskole

"Det blev Vallekilde Højskole fordi jeg var på et kursus her i 2018, hvor jeg blev fuldstændig forelsket i stedet, bygningerne, naturen, lærerne, faget, maden og meget mere." Læs mere om, hvorfor Stine valgte et ophold på Vallekilde Højskole. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Camilla fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg valgte ISI, da jeg søgte efter en lille højskole med få elever og med spændende linjer og valgfag." Læs mere om, hvorfor Camilla valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Ubberup Højskole

Ubberup Højskole har siden 2000 haft fokus på sund livsstil og varig livsstilændring - og med stor succes. Hvert år hjælper højskolen omkring 400 elever med at realisere deres drømme og mål. Læs mere om livsstilshøjskolen Ubberup her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Julie fra Roskilde Festival Højskole

"Menneskene. Festerne. Det at du vågner op og bare er sammen med andre mennesker. Det at du lærer så meget omkring dig selv og hvordan du bedst fungerer i andres selskab." Julie fortæller om sit ophold på Roskilde Festival Højskole, hvorfor hun valgte netop denne højskole og hvad hun vil anbefale andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere om Julies ophold lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Mazz fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg valgte Viborg IH på baggrund af deres sindssyg fede placering og deres store mængde af faciliteter." Læs mere om, hvorfor Mazz valgte et højskoleophold hos Viborg Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Masja fra Ubberup Højskole

"På Ubberup Højskole kan man arbejde med sig selv på en helhedsorienteret måde." Masja fortæller om sit højskoleophold på Ubberup Højskole, hvorfor hun valgte at tage på højskole og hvilke råd hun vil give til andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Gul fra Den Internationale Højskole

"The whole concept of folk high school does not exist where I come from, so I was very curious and decided to experience it in a place where students come from all over the world, since I love learning and experiencing other cultures." Gul fortæller om sit højskoleophold på Den Internationale Højskole (International People's College) og hendes anbefalinger til dig, der overvejer at tage på højskole. Læs mere i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Magnus fra Ubberup Højskole

"Jeg ville gerne på højskole, fordi jeg havde behov for at prøve noget nyt – og jeg synes, det er fedt med et sted, hvor man kan udvikle sig og møde nye venner." Læs meget mere om Magnus' beslutning om at tage på højskole, hvorfor det blev Ubberup Højskole og meget mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 14-10-2022

Mød Kristian fra Krabbesholm Højskole

"Krabbesholm Højskole er et rart og støttende rum at udvikle sig i, og man bliver bekræftet i sine kunstneriske visioner." Her kan du høre mere om Kristians ophold på Krabbesholm højskole, hvordan er typisk dag ser ud på skolen, og hvad Kristian vil anbefale andre, der overvejer et højskoleophold.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Den Internationale Højskole

På Den Internationale Højskole får du mulighed for en spændende hverdag sammen med en masse andre elever, hvoraf flertallet er internationale. Alt på højskolen foregår på engelsk, så hvis du trænger til at styrke dine engelskkundskaber, så er dette lige højskolen for dig! Læs meget mere om Den Internationale Højskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Struer Højskole

Struer Højskole er en livsstilshøjskole, hvor sundhed og velvære er i fokus. Læs meget mere om dine muligheder på Struer Højskole her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Vallekilde Højskole

Vallekilde Højskole er en almen højskole med fokus på kreativ produktion, tid til fordybelse og plads til at fejle. Læs mere om Vallekilde Højskole, og mulighederne på højskolen i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Joachim fra Vallekilde Højskole

"Jeg opdagede Vallekilde Højskole gennem en god ven, og var stort set solgt allerede første gang, jeg var på besøg tilbage i 2019." Læs mere om, hvorfor Joachim valgte et ophold på Vallekilde Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Liva fra Ryslinge Højskole

"Jeg havde et utroligt savn til skuespil, og fællesskabet. Jeg havde også bare enormt meget lyst til at være omgivet af mennesker, der deler samme passion og lyst." Liva fortæller om sit ophold på Ryslinge Højskole, hvorfor hun valgte netop Ryslinge Højskole og hvad hun vil anbefale andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere om Liva her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Safia fra Johan Borups Højskole

"Jeg havde brug for et frirum til at kunne udfolde mine evner inden for arkitektonisk forståelse af form og rum." På denne side kan du læse mere om, hvorfor Safia valgte et højskoleophold, hvorfor hun valgte netop Johan Borups Højskole, hvad der var det bedste ved opholdet og meget mere. Læs med her. 

Læs mere