Vis studentum.dk som: Mobile
Mød Sif fra Johan Borups Højskole

Mød Sif fra Johan Borups Højskole

Trænger du til til lidt luftforandring? Måske trænger du til en pause fra uddannelsesræset, og har overvejet et højskoleophold? Så læs med her! Sif fortæller om sit højskoleophold på Johan Borups Højskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Bliv klogere på, hvad du kan forvente af et højskoleophold i denne artikel.


Hvorfor valgte du netop Johan Borups Højskole?

Jeg droppede ud af gymnasiet og ledte derfor efter noget, jeg havde lyst til at bruge min tid på - noget der var lystbetonet og med fokus på kreativitet. Inden jeg droppede ud, googlede jeg forskellige højskoler og fandt så Johan Borups, som var optimal for mig - jeg bor i København, hvilket vil sige, at jeg kunne beholde mit “byliv” samtidig med, at jeg havde en hverdag kun beskæftiget med ting, jeg selv havde valgt og ting jeg havde lyst til.

Derudover lød Musiklinjen rigtig fed. Vi skulle lære at producere musik på computer, hvilket er rigtig fedt at kunne, og der ville ikke være noget teoriundervisning eller krav om dette, hvilket ikke er min stærke side, og én af grundende til, at jeg droppede ud af musiklinjen i gymnasiet - det blev ren teori fremfor at skabe, lære og spille.

Hvordan er fællesskabet på Johan Borups Højskole? 

Miljøet var rigtig fedt på højskolen. De fleste var gode til at deltage i aktiviteter efter skole, og der blev ofte drukket øl på en bar om aftenen eller hygget på andre måder f.eks. set film i vores biograf, spillet bordtennis, lavet musik eller arbejdet videre på skoleprojekter - alt sammen af lyst.

Hvordan så en typisk dag ud for dig på Johan Borups Højskole?

Jeg kom til morgenmad hver dag, både fordi man jo havde betalt for det, men også fordi jeg elskede morgenerne på skolen, og fordi maden var sund og lækker. Klokken 9 var der morgensamling i salen med sang fra højskolesangbogen, opråb, meddelelser og et oplæg om noget forskelligt hver dag. Herefter gik man til linjefag, som man har 4 ud af 5 dage om ugen. Én dag om ugen er der valgfag.

Kl. 12.30 var der frokost (den lækreste mad - blev forbløffet hver eneste dag, og jeg var ikke den eneste!) efterfulgt af linjefag eller valgfag, eftermiddagssnacks og så havde man fri cirka kl. 15.30. Herefter ville man enten chille på skolen, drikke kaffe på tagterassen, arbejde på noget musik, gå i butikker i området, spille spil, se en film, snakke eller lignende. Det var frivilligt at blive til aftensmad, måske havde man en køkkenvagt, som man havde sammen med sin linje et par gange i løbet af semestret. Efter aftensmad var der ofte planlagt aktiviteter f.eks. “Café Sluk” (som er af samme koncept som Åben Scene), film i vores biograf, en form for workshop, nogle ville bage en kage i køkkenet, drikke øl på en bar eller lignende. Kl. 22 lukker skolen.

Miljøet var rigtig fedt på højskolen. De fleste var gode til at deltage i aktiviteter efter skole, og der blev ofte drukket øl på en bar om aftenen eller hygget på andre måder.

Hvad er det bedste ved opholdet på Johan Borups Højskole?

Rutinen og hverdagen er virkelig værd at nævne. Passionen fra lærerne for stedet og deres fag, den nysgerrighed de smitter med. Maden var jo også fantastisk! Og som sagt selve stedet, skolen og placeringen. Det bedste var nok, at det blev til ens hverdag, en hverdag fyldt med lyst og lys og nysgerrighed og passion og glæde.

Hvordan var din studietur med Johan Borups Højskole?

Hver linje kom på hver sin studietur, forskellige steder hen. På min linje boede vi i et stort smukt hus på Samsø i fem dages tid, hvor vi intenst lavede musik og lyttede og lærte af hinanden. Arbejdede både individuelt og sammen. Turen skabte rammer for, at vi kunne blive i den kreative proces så længe, vi havde lyst, og ikke var tynget af klokken eller lukketider. Det var virkelig fedt.

Vi startede de fleste dage med at gå en tur, hvor vi alle gik sammen med høretelefoner på og lyttede til de samme sange. At gå rundt i markerne og i solen på Samsø gav en ret fantastisk start på dagen, hvor man skulle skabe musik og have det sjovt.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Der er ikke rigtig nogle gode argumenter imod at tage på højskole. Det er SÅ sundt at komme ud af sin comfortzone og få rystet posen lidt. Møde nogle nye mennesker fra nogle steder, hvor du måske ellers ikke ville have mødt dem.

For mig var det super rart at få en struktureret hverdag, der var lystbetonet. Der er bare en smittende energi på højskoler, og masser af lyst, nysgerrighed, kreativitet, pusterum og ungdom.

Et godt råd, når du tager på højskole, ville være at sætte alt andet lidt på pause imens. Hvis du kan, så sig dit job op, fortæl venner at du vil være fraværende de næste par måneder. Kobl fra alt andet end dér, hvor du er. Læg al energi i skolen, så får du helt sikkert mest ud af det.

Er du interesseret i at gå på Johan Borups Højskole?

Læs mere om Johan Borups Højskole

Senest opdateret: 15 jun 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 15-12-2021

Mød Line fra Aalborg Sportshøjskole

"En del vælger at tage ud og rejse i deres sabbatår for at få en masse fede oplevelser. Dette var også et stort ønske for mig, men det er desværre ikke den mest optimale løsning, når man har en hest med på sidelinjen." Læs mere om, hvorfor Line valgte et ophold på Aalborg Sportshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 14-12-2021

Bliv elev på Viborg Idrætshøjskole

Viborg Idrætshøjskole byder på masser af fed sport, idræt, kultur og fællesskab Som elev på Viborg Idrætshøjskole træder du ind i et frirum, hvor alt er muligt. Læs mere om hvad du kan forvente af Viborg Idrætshøjskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-12-2021

Mød Camilla fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg valgte ISI, da jeg søgte efter en lille højskole med få elever og med spændende linjer og valgfag." Læs mere om, hvorfor Camilla valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 31-03-2022

Bliv elev på Den Internationale Højskole

På Den Internationale Højskole får du mulighed for en spændende hverdag sammen med en masse andre elever, hvoraf flertallet er internationale. Alt på højskolen foregår på engelsk, så hvis du trænger til at styrke dine engelskkundskaber, så er dette lige højskolen for dig! Læs meget mere om Den Internationale Højskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2021

Mød Stine fra Vallekilde Højskole

"Det blev Vallekilde Højskole fordi jeg var på et kursus her i 2018, hvor jeg blev fuldstændig forelsket i stedet, bygningerne, naturen, lærerne, faget, maden og meget mere." Læs mere om, hvorfor Stine valgte et ophold på Vallekilde Højskole. 

Læs mere
Sidst opdateret 28-02-2022

Mød Julie fra Roskilde Festival Højskole

"Menneskene. Festerne. Det at du vågner op og bare er sammen med andre mennesker. Det at du lærer så meget omkring dig selv og hvordan du bedst fungerer i andres selskab." Julie fortæller om sit ophold på Roskilde Festival Højskole, hvorfor hun valgte netop denne højskole og hvad hun vil anbefale andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere om Julies ophold lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 30-05-2022

Mød Cecilie fra Vrå Højskole

"Jeg ville tage på højskole, så jeg kunne udvikle mine hobbyer og eksperimentere med nye medier. Jeg ved ikke, hvad jeg vil studere på universitet endnu, så jeg tænkte, at det ville være det perfekte tidspunkt til at tage en pause fra 'normal' skole." Læs mere om, hvorfor Cecilie valgte et ophold på Vrå Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2021

Mød Klara fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg elsker at mærke fællesskabet, som er på Viborg IH." Læs meget mere om, hvorfor Klara valgte et højskoleophold på Viborg Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 15-06-2022

Mød Olivia fra Johan Borups Højskole

"Der er en stor lyst til at samarbejde kreativt og til at lære hinanden at kende." Læs mere om, hvorfor Olivia valgte at tage på højskole, hvorfor valget faldt på Johan Borups Højskole i København, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 25-02-2022

Mød Christoffer fra Struer Højskole

"Det bedste ved opholdet på Struer Højskole har været samværet med de andre kursister." Christoffer fortæller her om sit ophold på Struer Højskole, hvorfor han valgte at tage på højskole og hvad han vil anbefale andre, der overvejet et højskoleophold. Læs mere her.  

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2021

Mød Malene fra Aalborg Sportshøjskole

"I en alder af 28 år, besluttede jeg mig for at blive personlig træner gennem Aalborg Sportshøjskole, som skulle tage mig et halvt år." Malene fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-12-2021

Mød Sarah fra ISI Idrætshøjskole

"... Og med nærmere research på skolens hjemmeside og diverse sociale medier, så var jeg slet ikke i tvivl om, at ISI Idrætshøjskole var det rigtige sted for mig." Læs mere om, hvorfor Sarah valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 20-12-2021

Bliv elev på ISI Idrætshøjskole

Hvis du er vild med idræt, oplevelser og rejser, så er ISI Idrætshøjskole lige stedet for dig. Læs meget mere om, hvad du kan forvente af ISI Idrætshøjskole lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-12-2021

Mød Sofie fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg ville stadig gerne på højskole, fordi jeg elsker at møde nye mennesker, udover det så elsker jeg at spille fodbold. I den forbindelse fandt jeg ISI Idrætshøjskole, hvor jeg kunne kombinere begge." Læs mere om, hvorfor Sofie valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 14-12-2021

Bliv elev på Vallekilde Højskole

Vallekilde Højskole er en almen højskole med fokus på kreativ produktion, tid til fordybelse og plads til at fejle. Læs mere om Vallekilde Højskole, og mulighederne på højskolen i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2021

Mød Mazz fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg valgte Viborg IH på baggrund af deres sindssyg fede placering og deres store mængde af faciliteter." Læs mere om, hvorfor Mazz valgte et højskoleophold hos Viborg Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2021

Mød Sigurd fra Aalborg Sportshøjskole

"Jeg tog på Aalborg Sportshøjskole for at møde nye mennesker, og få gang I mit sabbatår. Samtidig med at jeg kunne gå op i min træning, og få den rette vejledning." Sigurd fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor han ville på højskole og hans anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-02-2022

Mød Chikako fra Den Internationale Højskole

"A friend of mine introduced them to me. I had been working for 10 years after graduating from university, but Corona made me want to rethink my future with a fresh perspective." Chikako fortæller om sit ophold hos Den Internationale Højskole (IPC) og hvorfor valget fandt på netop denne højskole. Læs mere i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 28-02-2022

Mød Sille fra Løgumkloster Højskole

"Jeg tog på højskole for at udfordre og udvikle mig selv samt mine kompetencer. Jeg havde et halvt år hvor jeg ikke vidste hvad jeg ville og skulle, og så derfor højskole som en oplagt mulighed, for både at finde nogle interesser og måske få en afklaring på min fremtid." Læs mere om hvorfor Sille valgte et ophold på Løgumkloster Højskole samt hvad hun har af anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-12-2021

Mød Julie fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg havde lidt kendskab til efterskolen deroppe, og vidste deres niveau på fodbold var ret højt, hvilket også var noget, jeg søgte. Det var også et plus for mig." Læs mere om, hvorfor Julie valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere