Vis studentum.dk som: Mobile
Mød Olivia fra Johan Borups Højskole

Mød Olivia fra Johan Borups Højskole

Trænger du til til lidt luftforandring? Måske trænger du til en pause fra uddannelsesræset, og har overvejet et højskoleophold? Så læs med her! Olivia fortæller om sit højskoleophold på Johan Borups Højskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Bliv klogere på, hvad du kan forvente af et højskoleophold i denne artikel.


Hvorfor valgte du netop Johan Borups Højskole?

Jeg havde hele tiden tænkt, at jeg ville på højskole. Jeg var ikke på efterskole, det har jeg ikke fortrudt, men jeg tænkte, at jeg ikke måtte misse både efterskole og højskole. Jeg gik på en skriveskole foråret inden jeg tog på højskole, og mit højskoleophold var meget motiveret af at blive ved med at være i et kreativt fællesskab og undersøge min interesse for at skrive. Jeg valgte netop Johan Borups Højskole, da jeg er fra provinsen og ikke endnu var klar til at komme tilbage, men rigtig gerne ville kombinere mit højskoleophold med samtidigt at være ny i København.

Hvordan er fællesskabet på Johan Borups Højskole? 

Der er et helt utroligt fællesskab på Johan Borups Højskole. Højskolen har en stærkt nordisk profil med mange elever fra Sverige og Norge. Det skaber en sjov blanding af sprog, kulturer og humor. Der er en stor interesse for de forskellige linjer, de kreative udfoldelser inden for forskellige områder. Der er en stor lyst til at samarbejde kreativt og til at lære hinanden at kende. Højskolen har virkelig sin stærke side ved, at man så tydeligt kan trække sig og tage hjem, når man vil, men at man ellers signalerer, at man er klar på initiativer og kreativitet, når man er der.

Hvordan så en typisk dag ud for dig på Johan Borups Højskole?

Jeg cyklede gennem København i morgentrafikken for at komme frem til højskolen på den brostensbelagte gade ved Frederiksholms Kanal. Her gik jeg ind gennem den tunge port og op ad trappen til nybagte boller, friskbrygget kaffe, morgenavisen og andre højskoleelever, der kom dumpende ind. I samlet flok gik vi ned til salen til morgensamling med et indslag og højskolesange. Herefter havde vi enten linjefag eller valgfag inden og efter den overdådige frokost, der er hver dag på højskolen. Eftermiddagen og aftenen gik på at spille backgammon, læse i biblioteket, hænge ud med de andre, indtil de sidste gik fra skolen kl. 22 og jeg igen kørte hjem gennem Københavns gader i mørke.

Der er en stor lyst på Johan Borups Højskole til at samarbejde kreativt
og til at lære hinanden at kende.

Hvad er det bedste ved opholdet på Johan Borups Højskole?

Det bedste ved opholdet på Johan Borups Højskole er det ekstremt høje faglige niveau. På Forfatterlinjen er der plads til kreativ udfoldelse, eksperimenter, grænsesøgning, skriveblokade – alt sammen under vingerne af meget kompetente undervisere og gæsteundervisere, som gjorde os elever dygtigere og dygtigere til at lære os selv og vores skrive- og læseevner at kende. Der er utroligt meget plads til, at eleverne kan ride på bølgen af den del af undervisningen, man selv synes er spændende og videre undersøge det.

Hvordan var din studietur med Johan Borups Højskole?

Jeg var på studietur til Vadehavet i løbet af mit højskoleophold. Det var en studietur med min linje, Forfatterlinjen, og så med skolens Kunst- og Arkitekturlinje. Det var en meget fantastisk tur både fagligt og socialt. Vi var en samlet flok, der i løbet af turen afdækkede landskabet og lokalmiljøet med de kunstneriske egenskaber, der gav mening. Det føltes som om vi var en vaskeægte kunstnerflok, og alt smeltede sammen i digerne, teksterne, østersene, kunsten.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Jeg vil anbefale andre at tage på højskole for at undersøge, om det man omtaler som sine hobbyer fortsat i livet skal være hobbyer eller om man kortvarigt skal give dem alt plads i verden, dyrke dem og afsøge dem for at åbne op for muligheden for, at hobbyen bliver mere end en hobby – kortvarigt åbne op for, om man skal indrette sit liv efter lige netop dét, man godt kan lide. Og så vil jeg anbefale højskoleopholdet for at møde et kreativt netværk, der varer langt, langt ud over højskoleopholdet.

Er du interesseret i at gå på Johan Borups Højskole?

Læs mere om Johan Borups Højskole

Senest opdateret: 17 okt 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Lisa fra Struer Højskole

"Jeg har tidligere gået på højskole og havde en god tid der. 4 år senere ville jeg gerne gøre noget godt for mig selv og valgte derfor at tage på Struer Højskole..." Lisa fortæller om sit højskoleophold på Struer Højskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Vallekilde Højskole

Vallekilde Højskole er en almen højskole med fokus på kreativ produktion, tid til fordybelse og plads til at fejle. Læs mere om Vallekilde Højskole, og mulighederne på højskolen i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Caroline fra Ubberup Højskole

"Det bedste ved Ubberup er ens egen udvikling. Man lærer sig selv bedre at kende, og man begynder at hvile mere i sig selv." Her kan du læse mere om Carolines ophold på Ubberup Højskole, hvorfor hun valgte at tage på højskole og hvilke råd hun vil give til andre, der overvejer at tage på højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Den Internationale Højskole

På Den Internationale Højskole får du mulighed for en spændende hverdag sammen med en masse andre elever, hvoraf flertallet er internationale. Alt på højskolen foregår på engelsk, så hvis du trænger til at styrke dine engelskkundskaber, så er dette lige højskolen for dig! Læs meget mere om Den Internationale Højskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Julie fra Roskilde Festival Højskole

"Menneskene. Festerne. Det at du vågner op og bare er sammen med andre mennesker. Det at du lærer så meget omkring dig selv og hvordan du bedst fungerer i andres selskab." Julie fortæller om sit ophold på Roskilde Festival Højskole, hvorfor hun valgte netop denne højskole og hvad hun vil anbefale andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere om Julies ophold lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Bliv elev på Egå Ungdoms-Højskole

Egå Ungdoms-Højskole er et fedt alternativ til efterskole, eller 10. klasse uden eksaminer, lektier og karakterer. For dig der elsker frihed, fællesskab og fede oplevelser. Fik vi sagt, at vi først møder kl. 10? Læs mere om højskolen her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Amalie fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg fandt Viborg IH på ”Højskolerne.dk”s hjemmeside og valgte den ud fra deres virkelig fede faciliteter, og at der var stor variation i deres fag." Læs mere om, hvorfor Amalie valgte et højskoleophold hos Viborg Idrætshøjskole

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Liva fra Ryslinge Højskole

"Jeg havde et utroligt savn til skuespil, og fællesskabet. Jeg havde også bare enormt meget lyst til at være omgivet af mennesker, der deler samme passion og lyst." Liva fortæller om sit ophold på Ryslinge Højskole, hvorfor hun valgte netop Ryslinge Højskole og hvad hun vil anbefale andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere om Liva her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Cecilie fra Vrå Højskole

"Jeg ville tage på højskole, så jeg kunne udvikle mine hobbyer og eksperimentere med nye medier. Jeg ved ikke, hvad jeg vil studere på universitet endnu, så jeg tænkte, at det ville være det perfekte tidspunkt til at tage en pause fra 'normal' skole." Læs mere om, hvorfor Cecilie valgte et ophold på Vrå Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Safia fra Johan Borups Højskole

"Jeg havde brug for et frirum til at kunne udfolde mine evner inden for arkitektonisk forståelse af form og rum." På denne side kan du læse mere om, hvorfor Safia valgte et højskoleophold, hvorfor hun valgte netop Johan Borups Højskole, hvad der var det bedste ved opholdet og meget mere. Læs med her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Maja fra Aalborg Sportshøjskole

"Jeg elsker, elsker, elsker det højskolen har givet mig!" Maja fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Viborg Idrætshøjskole

Viborg Idrætshøjskole byder på masser af fed sport, idræt, kultur og fællesskab Som elev på Viborg Idrætshøjskole træder du ind i et frirum, hvor alt er muligt. Læs mere om hvad du kan forvente af Viborg Idrætshøjskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Mazz fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg valgte Viborg IH på baggrund af deres sindssyg fede placering og deres store mængde af faciliteter." Læs mere om, hvorfor Mazz valgte et højskoleophold hos Viborg Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Malene fra Aalborg Sportshøjskole

"I en alder af 28 år, besluttede jeg mig for at blive personlig træner gennem Aalborg Sportshøjskole, som skulle tage mig et halvt år." Malene fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sarah fra ISI Idrætshøjskole

"... Og med nærmere research på skolens hjemmeside og diverse sociale medier, så var jeg slet ikke i tvivl om, at ISI Idrætshøjskole var det rigtige sted for mig." Læs mere om, hvorfor Sarah valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Ubberup Højskole

Ubberup Højskole har siden 2000 haft fokus på sund livsstil og varig livsstilændring - og med stor succes. Hvert år hjælper højskolen omkring 400 elever med at realisere deres drømme og mål. Læs mere om livsstilshøjskolen Ubberup her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Joachim fra Vallekilde Højskole

"Jeg opdagede Vallekilde Højskole gennem en god ven, og var stort set solgt allerede første gang, jeg var på besøg tilbage i 2019." Læs mere om, hvorfor Joachim valgte et ophold på Vallekilde Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Chikako fra Den Internationale Højskole

"A friend of mine introduced them to me. I had been working for 10 years after graduating from university, but Corona made me want to rethink my future with a fresh perspective." Chikako fortæller om sit ophold hos Den Internationale Højskole (IPC) og hvorfor valget fandt på netop denne højskole. Læs mere i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Stine fra Vallekilde Højskole

"Det blev Vallekilde Højskole fordi jeg var på et kursus her i 2018, hvor jeg blev fuldstændig forelsket i stedet, bygningerne, naturen, lærerne, faget, maden og meget mere." Læs mere om, hvorfor Stine valgte et ophold på Vallekilde Højskole. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-10-2022

Mød Kristian fra Krabbesholm Højskole

"Krabbesholm Højskole er et rart og støttende rum at udvikle sig i, og man bliver bekræftet i sine kunstneriske visioner." Her kan du høre mere om Kristians ophold på Krabbesholm højskole, hvordan er typisk dag ser ud på skolen, og hvad Kristian vil anbefale andre, der overvejer et højskoleophold.

Læs mere