Mød Olivia fra Johan Borups Højskole

"Der er en stor lyst til at samarbejde kreativt og til at lære hinanden at kende." Læs mere om, hvorfor Olivia valgte at tage på højskole og hvorfor det blev Johan Borups Højskole.

Mød Olivia fra Johan Borups Højskole

Trænger du til til lidt luftforandring? Måske trænger du til en pause fra uddannelsesræset, og har overvejet et højskoleophold? Så læs med her! Olivia fortæller om sit højskoleophold på Johan Borups Højskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Bliv klogere på, hvad du kan forvente af et højskoleophold i denne artikel.


Hvorfor valgte du netop Johan Borups Højskole?

Jeg havde hele tiden tænkt, at jeg ville på højskole. Jeg var ikke på efterskole, det har jeg ikke fortrudt, men jeg tænkte, at jeg ikke måtte misse både efterskole og højskole. Jeg gik på en skriveskole foråret inden jeg tog på højskole, og mit højskoleophold var meget motiveret af at blive ved med at være i et kreativt fællesskab og undersøge min interesse for at skrive. Jeg valgte netop Johan Borups Højskole, da jeg er fra provinsen og ikke endnu var klar til at komme tilbage, men rigtig gerne ville kombinere mit højskoleophold med samtidigt at være ny i København.

Hvordan er fællesskabet på Johan Borups Højskole? 

Der er et helt utroligt fællesskab på Johan Borups Højskole. Højskolen har en stærkt nordisk profil med mange elever fra Sverige og Norge. Det skaber en sjov blanding af sprog, kulturer og humor. Der er en stor interesse for de forskellige linjer, de kreative udfoldelser inden for forskellige områder. Der er en stor lyst til at samarbejde kreativt og til at lære hinanden at kende. Højskolen har virkelig sin stærke side ved, at man så tydeligt kan trække sig og tage hjem, når man vil, men at man ellers signalerer, at man er klar på initiativer og kreativitet, når man er der.

Hvordan så en typisk dag ud for dig på Johan Borups Højskole?

Jeg cyklede gennem København i morgentrafikken for at komme frem til højskolen på den brostensbelagte gade ved Frederiksholms Kanal. Her gik jeg ind gennem den tunge port og op ad trappen til nybagte boller, friskbrygget kaffe, morgenavisen og andre højskoleelever, der kom dumpende ind. I samlet flok gik vi ned til salen til morgensamling med et indslag og højskolesange. Herefter havde vi enten linjefag eller valgfag inden og efter den overdådige frokost, der er hver dag på højskolen. Eftermiddagen og aftenen gik på at spille backgammon, læse i biblioteket, hænge ud med de andre, indtil de sidste gik fra skolen kl. 22 og jeg igen kørte hjem gennem Københavns gader i mørke.

Der er en stor lyst på Johan Borups Højskole til at samarbejde kreativt
og til at lære hinanden at kende.

Hvad er det bedste ved opholdet på Johan Borups Højskole?

Det bedste ved opholdet på Johan Borups Højskole er det ekstremt høje faglige niveau. På Forfatterlinjen er der plads til kreativ udfoldelse, eksperimenter, grænsesøgning, skriveblokade – alt sammen under vingerne af meget kompetente undervisere og gæsteundervisere, som gjorde os elever dygtigere og dygtigere til at lære os selv og vores skrive- og læseevner at kende. Der er utroligt meget plads til, at eleverne kan ride på bølgen af den del af undervisningen, man selv synes er spændende og videre undersøge det.

Hvordan var din studietur med Johan Borups Højskole?

Jeg var på studietur til Vadehavet i løbet af mit højskoleophold. Det var en studietur med min linje, Forfatterlinjen, og så med skolens Kunst- og Arkitekturlinje. Det var en meget fantastisk tur både fagligt og socialt. Vi var en samlet flok, der i løbet af turen afdækkede landskabet og lokalmiljøet med de kunstneriske egenskaber, der gav mening. Det føltes som om vi var en vaskeægte kunstnerflok, og alt smeltede sammen i digerne, teksterne, østersene, kunsten.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Jeg vil anbefale andre at tage på højskole for at undersøge, om det man omtaler som sine hobbyer fortsat i livet skal være hobbyer eller om man kortvarigt skal give dem alt plads i verden, dyrke dem og afsøge dem for at åbne op for muligheden for, at hobbyen bliver mere end en hobby – kortvarigt åbne op for, om man skal indrette sit liv efter lige netop dét, man godt kan lide. Og så vil jeg anbefale højskoleopholdet for at møde et kreativt netværk, der varer langt, langt ud over højskoleopholdet.

Er du interesseret i at gå på Johan Borups Højskole?

Læs mere om Johan Borups Højskole

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer