Vis studentum.dk som: Mobile
Mød Sofie fra ISI Idrætshøjskole

Mød Sofie fra ISI Idrætshøjskole

Trænger du til, at der skal ske noget nyt? Overvejer du at tage et højskoleophold? Så læs med her! Sofie fortæller om sit højskoleophold på ISI Idrætshøjskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Bliv klogere på, hvad du kan forvente af et højskoleophold i denne artikel.


Hvorfor valgte du netop ISI Idrætshøjskole?

Jeg var blevet student og tænkte, at nu skulle jeg ud og opleve verden, så jeg havde startet med at finde en højskole, hvor jeg kunne komme ud at rejse rundt i verden. Så kom corona og det var lige pludselig ikke en mulighed mere. Jeg ville stadig gerne på højskole, fordi jeg elsker at møde nye mennesker, udover det så elsker jeg at spille fodbold. I den forbindelse fandt jeg ISI Idrætshøjskole, hvor jeg kunne kombinere begge.


Derudover valgte jeg højskolen i Ikast, fordi det er en mindre højskole med 70 elever. Jeg ville gerne være et sted, hvor der ikke var så mange mennesker, fordi jeg gik på en meget stor efterskole med over 500 elever, og derfor ville jeg gerne opleve forskellen.  

Hvordan er fællesskabet på ISI Idrætshøjskole? 

Fællesskabet her er helt fantastisk! Jeg har aldrig før oplevet et fællesskab som det, vi har på højskolen. Alle kender alle, fordi skolen er lille, og man bliver rigtigt tætte med hinanden. Det er folk, du lever med og er sammen med 24/7, hvilket gør, at du lærer folk at kende på en helt anden måde, end du gør i fx. en gymnasieklasse.

Der er altid folk, du kan være sammen med og snakke med, hvis du har brug for det. Her på højskolen bliver vi også tit udfordret. Vi kommer ud af vores comfort zone og den opbakning, du får og mærker, når du har brudt en grænse og imens du gør det, er helt fantastisk. Fællesskabet og miljøet her på skolen var så godt og fedt at være en del af, at jeg også valgte at tage et semester mere, så jeg har både været her i foråret og efteråret.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på ISI Idrætshøjskole?

En typisk dag for mig indeholder meget sport, da det jo er en idrætshøjskole. Jeg vil typisk have fodboldtræning, da der kun er en dag på ugen, hvor vi ikke har træning, hvilket er superfedt, fordi jeg elsker at spille fodbold.

Udover det vil jeg typisk have et idrætsfag, det eksempelvis kunne være badminton, golf, volley eller stretch and relax. Så vil der også være et fag, der ikke er fysisk. Det kunne være hjernegymnastik, læs og lyt eller kreativ kommunikation. Om eftermiddagen/aftenen er der altid en aktivitet, man kan tage med til. Det kan både være i hallen eller bare at spille et spil at hygge sig med det.

Det bedste ved opholdet er helt klart alle de fantastiske mennesker, jeg har mødt.
Uden dem ville der slet ikke være nogen højskole.

Hvad er det bedste ved opholdet på ISI Idrætshøjskole?

Det bedste ved opholdet er helt klart alle de fantastiske mennesker, jeg har mødt. Uden dem ville der slet ikke være nogen højskole. Vi er alle sammen meget forskellige, men har dog den ting til fælles, at vi elsker sport og at være aktive. Jeg ved, at de relationer jeg har fået her, er relationer, der kommer til at holde resten af livet. Så er det helt klart også alle de uforglemmelige minder, jeg har fået med mig i bagagen.

Hvordan var din studietur med ISI Idrætshøjskole?

På ISI er der både en studietur til foråret og efteråret. Til foråret tager vi til Uganda og besøger blandt andet et fodboldakademi, der hedder El Cambio. Den tur har jeg desværre ikke selv været med på, da vi ikke kunne rejse grundet Corona, men ud fra hvad jeg har hørt, er det en rigtig fed tur og jeg er ked af, at jeg ikke har været med på.

I efteråret tager vi til Club La Santa. Det er en af de fedeste rejser, jeg har været på. Det er en kæmpe legeplads, når du elsker sport og læg dertil at du er afsted med dine bedste venner, ja, så bliver det næsten ikke bedre.
Vi blev også udfordret af underviserne. De havde planlagt forskellige løb og opgaver, hvilket var sygt fedt og sjovt, fordi det ikke bare handlede om at gennemføre, men det handlede om at få hele sit hold over målstregen. Det har helt klart været et af mine bedste minder fra højskolen.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Fordi du får en oplevelse for livet, og kommer til at opleve et fællesskab, jeg ikke tror, du oplever andre steder. Jeg vil anbefale alle det uanset, hvilken person du er. Også selvom du måske synes, at dut ikke fungeet med så mange mennesker omkring dig. For du kan sagtens trække dig tilbage og gå op på dit værelse, hvis det er det, du har brug for. Når du er på en højskole, kommer du også til at lære rigtig meget om dig selv og hvordan du er som person, men også hvordan andre opfatter dig, hvilket er meget spændende.
Gennem højskoleopholdet har jeg fundet ud af, hvad jeg skal læse. Inden jeg startede, havde jeg en klar ide om, hvad jeg skulle læse, men nu har jeg så fundet ud af, at det slet ikke ville være det rette for mig at læse og i stedet fundet noget, jeg interessere mig for. 

Sofies råd når du skal på højskole:

  1. Vær åben overfor nye ting. Tag ’ja-hatten’ på og deltag i de aktiviteter der er. Særligt i starten så du kan få skabt nogle relationer. Ikke luk dig selv inde, selvom det kan være meget overvældende de første dage. Bare husk på at det er nyt for alle og de også er sygt nervøse. 
  2. Vær dig selv. Man kan godt have en tendens til at prøve at være noget, man ikke er. Især når man er et nyt sted. Men den facade man opbygger, kan ikke blive ved, fordi du er sammen med de her mennesker 24/7. 
  3. Nyd det mens du kan. Tiden flyver afsted og inden du ved det, er dit ophold færdigt. Nyd det og få det meste ud af det. Deltag i så meget du kan, for det er oftest også der de sjove ting, som du vil huske sker. Du har de perfekte rammer for at få et fedt ophold, så derfor er det op til dig selv at gøre en indsats. Tag så lidt som muligt hjem i weekenderne. 

Er du interesseret i at gå på ISI Idrætshøjskole?

Læs mere om ISI Idrætshøjskole

Senest opdateret: 17 dec 2021

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 15-12-2021

Mød Malene fra Aalborg Sportshøjskole

"I en alder af 28 år, besluttede jeg mig for at blive personlig træner gennem Aalborg Sportshøjskole, som skulle tage mig et halvt år." Malene fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2021

Mød Klara fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg elsker at mærke fællesskabet, som er på Viborg IH." Læs meget mere om, hvorfor Klara valgte et højskoleophold på Viborg Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2021

Mød Maja fra Aalborg Sportshøjskole

"Jeg elsker, elsker, elsker det højskolen har givet mig!" Maja fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-12-2021

Mød Julie fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg havde lidt kendskab til efterskolen deroppe, og vidste deres niveau på fodbold var ret højt, hvilket også var noget, jeg søgte. Det var også et plus for mig." Læs mere om, hvorfor Julie valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2021

Mød Stine fra Vallekilde Højskole

"Det blev Vallekilde Højskole fordi jeg var på et kursus her i 2018, hvor jeg blev fuldstændig forelsket i stedet, bygningerne, naturen, lærerne, faget, maden og meget mere." Læs mere om, hvorfor Stine valgte et ophold på Vallekilde Højskole. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2021

Mød Amalie fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg fandt Viborg IH på ”Højskolerne.dk”s hjemmeside og valgte den ud fra deres virkelig fede faciliteter, og at der var stor variation i deres fag." Læs mere om, hvorfor Amalie valgte et højskoleophold hos Viborg Idrætshøjskole

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2021

Mød Line fra Aalborg Sportshøjskole

"En del vælger at tage ud og rejse i deres sabbatår for at få en masse fede oplevelser. Dette var også et stort ønske for mig, men det er desværre ikke den mest optimale løsning, når man har en hest med på sidelinjen." Læs mere om, hvorfor Line valgte et ophold på Aalborg Sportshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 14-12-2021

Bliv elev på Vallekilde Højskole

Vallekilde Højskole er en almen højskole med fokus på kreativ produktion, tid til fordybelse og plads til at fejle. Læs mere om Vallekilde Højskole, og mulighederne på højskolen i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 14-12-2021

Bliv elev på Viborg Idrætshøjskole

Viborg Idrætshøjskole byder på masser af fed sport, idræt, kultur og fællesskab Som elev på Viborg Idrætshøjskole træder du ind i et frirum, hvor alt er muligt. Læs mere om hvad du kan forvente af Viborg Idrætshøjskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-12-2021

Mød Sarah fra ISI Idrætshøjskole

"... Og med nærmere research på skolens hjemmeside og diverse sociale medier, så var jeg slet ikke i tvivl om, at ISI Idrætshøjskole var det rigtige sted for mig." Læs mere om, hvorfor Sarah valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 24-11-2021

Mød Joachim fra Vallekilde Højskole

"Jeg opdagede Vallekilde Højskole gennem en god ven, og var stort set solgt allerede første gang, jeg var på besøg tilbage i 2019." Læs mere om, hvorfor Joachim valgte et ophold på Vallekilde Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-12-2021

Mød Camilla fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg valgte ISI, da jeg søgte efter en lille højskole med få elever og med spændende linjer og valgfag." Læs mere om, hvorfor Camilla valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2021

Bliv elev på Aalborg Sportshøjskole

Aalborg Sportshøjskole er kendt i hele landet for at være Danmarks bedste højskole inden for idræt, sport og sundhed. Læs meget mere om højskolen her. 

Læs mere
Sidst opdateret 20-12-2021

Bliv elev på ISI Idrætshøjskole

Hvis du er vild med idræt, oplevelser og rejser, så er ISI Idrætshøjskole lige stedet for dig. På ISI Idrætshøjskole kan du vælge mellem følgende linjer: Derudover kommer øvrige idræts- og inspirationsfag. På ISI Idrætshøjskole er omdrejningspunktet din personlige udvikling, fællesskab og dannelse. Derfor er vi en mindre højskole med plads til 75 elever.
Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2021

Mød Mazz fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg valgte Viborg IH på baggrund af deres sindssyg fede placering og deres store mængde af faciliteter." Læs mere om, hvorfor Mazz valgte et højskoleophold hos Viborg Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2021

Mød Sigurd fra Aalborg Sportshøjskole

"Jeg tog på Aalborg Sportshøjskole for at møde nye mennesker, og få gang I mit sabbatår. Samtidig med at jeg kunne gå op i min træning, og få den rette vejledning." Sigurd fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor han ville på højskole og hans anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs med her.

Læs mere