Mød Sarah fra ISI Idrætshøjskole

"På trods af forskellige linjer og sportsgrene, er man garanteret tætte relationer med hver eneste elev." Læs mere om, hvorfor Sarah valgte ISI Idrætshøjskole.

Mød Sarah fra ISI Idrætshøjskole

Trænger du til, at der skal ske noget nyt? Overvejer du at tage et højskoleophold? Så læs med her! Sarah fortæller om sit højskoleophold på ISI Idrætshøjskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Bliv klogere på, hvad du kan forvente af et højskoleophold i denne artikel.


Hvorfor valgte du netop ISI Idrætshøjskole?

Jeg valgte at tage på højskole, først og fremmest fordi, at jeg havde brug for at opleve noget i mine sabbatår. Derudover vidste jeg også, at det vil være en god måde at udfordre mig selv på og lære mig selv endnu bedre at kende. Grunden til at jeg valgte ISI Idrætshøjskole var fordi, at en af mine gode venner selv havde gået på højskolen. Da han fortalte om det, var jeg nærmest allerede overbevist om, at det var der, jeg ville gå. Og med nærmere research på skolens hjemmeside og diverse sociale medier, så var jeg slet ikke i tvivl om, at ISI Idrætshøjskole var det rigtige sted for mig.

Jeg har en kombination af Fitnesslinjen og Underviserlinjen.

Hvordan er fællesskabet på ISI Idrætshøjskole? 

ISI Idrætshøjskole er en mindre højskole med 70 elever, men det er også dét, der gør den så unik. For på trods af forskellige linjer og sportsgrene, er man garanteret tætte relationer med hver eneste elev. Skolen, lærerne og os elever gør alle sammen en enorm indsats for at styrke fællesskabet og gøre miljøet på skolen bedst muligt. Om det er igennem samarbejds øvelser, diverse sportsgrene, udflugter eller hygge med film og slik, er det alt sammen med til at skabe rammerne for det perfekte højskoleophold. Én ting jeg i hvert fald ved med sikkerhed, er, at der altid er plads til alle i fællesskabet. Det har jeg selv erfaret gennem to semestre.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på ISI Idrætshøjskole?

En typisk dag for mig på højskolen starter ud med morgenmad. Herefter er der idrætsfag, hvor man eksempelvis vælger imellem badminton, crossfit og orienteringsløb. Det næste punkt på dagen vil være linjefag, her vil jeg typisk have fitness eller underviserlinjen, og efter det er det blevet tid til frokost. Når frokosten er overstået, er der inspirationsfag. Det kan eksempelvis være hjernegymnastik, kreativ kommunikation eller dilemma.

Når selve ’skoledagen’ er slut, bruger jeg tiden med de andre elever. Oftest vil vi spille spil, se film, træne eller en gåtur. Det er svært at forestille sig en bedre dag.

Det allerbedste ved højskoleopholdet er uden tvivl de fantastiske mennesker,
som man deler sin hverdag med. Det lyder som en kliche, men man bliver som
en stor familie, og her snakker jeg ikke kun om eleverne.

Hvad er det bedste ved opholdet på ISI Idrætshøjskole?

Det allerbedste ved højskoleopholdet er uden tvivl de fantastiske mennesker, som man deler sin hverdag med. Det lyder som en kliche, men man bliver som en stor familie, og her snakker jeg ikke kun om eleverne. Både undervisere og elever opbygger en meget tæt relation, hvilket gør det hele til en unik oplevelse, og skaber en tryghed, som jeg aldrig før har prøvet. Og netop dette skaber rammerne for det næstbedste, nemlig muligheden for at udfordre sig selv, bryde grænser og lære sig selv endnu bedre at kende. Jeg har brudt grænser, som jeg aldrig havde troet, at jeg vil kunne komme til. Men på grund af de mennesker (både elever og undervisere), har jeg turde kaste mig ud i tingene, fordi jeg vidste, at de altid være der for en. Lige meget hvad. Og det skaber rammerne for det bedste højskoleophold.

Hvordan var din studietur med ISI Idrætshøjskole?

På mit ophold på ISI Idrætshøjskole, har jeg været så heldig at være på studietur til Club La Santa.

Dette er uden tvivl et af mine allerstørste minder fra højskolen. For jeg har aldrig været på en så sjov, spændende og udfordrende rejse som denne. Vi var afsted i en uge, hvor hver dag var fyldt med de fedeste sportsdiscipliner, træninger og selvfølgelig også sjov og ballade. En del af vores program var planlagt på forhånd, men vi havde også masser af tid til at prøve kræfter med de hold, som Club La Santa tilbyder, og selvfølgelig sole os og bade i poolen.

Underviserne havde planlagt “Super Games”, som strakte over hele ugen. Her blev vi i starten af ugen inddelt i hold, og hver dag skulle vi dyste i forskellige discipliner og den måde indsamle point. Disciplinerne kunne være alt lige fra vandsport, atletik, fitness eller mini-triathlon. Det hele endte ud i en stor “Super Games” finale, som bare var den perfekte afrunding.


Hele turen var bare den fedeste oplevelse, og for mig personligt rykkede jeg mange grænser den uge, og udfordrede mig selv i ting, som jeg aldrig havde troet jeg skulle gøre. Det er også derfor en rejse, som jeg aldrig glemmer.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Jeg anbefaler andre at tage på højskole, fordi det er så unik en oplevelse, at man er nødt til at prøve det selv, før forstår det. Det at gå på højskole giver en meget mere, end man går og tror. Som sagt lærer man utroligt meget om sig selv, men man lærer også at omgås andre og acceptere alle mennesker, som dem de er.


Selvfølgelig er der også det sociale aspekt. Man bliver så ufatteligt tæt med de mennesker, som man går på højskole med, at man har svært ved at forestille sig en hverdag uden dem. Man får oplevelser for livet, som man aldrig vil glemme. Og er man først en del af et højskolefællesskab, er man det for resten af livet. 

Hvis jeg skulle give et par gode råd med på vejen, så er mit første og vigtigste råd uden tvivl: Vær dig selv. Det er sådan, man kommer bedst ind i fællesskabet, men også det der gør, at du giver dig selv de bedst mulige rammer for et godt ophold. Og bare rolig – der er altid plads til alle!

Mit andet råd er, at man ikke skal være bange for at kaste sig ud i ting, som virker grænseoverskridende. Hvis der er noget, som har hjulpet mig med at vokse som person og lære mig selv endnu bedre at kende, så er det bare at springe ud i de udfordringer, der kommer. Og desuden er det den fedeste følelse, når man har klaret dem. Specielt sammen med alle de andre, som man går på højskole med.

Er du interesseret i at gå på ISI Idrætshøjskole?

Læs mere om ISI Idrætshøjskole

Michelle Hjorth

Michelle Hjorth

Digital Content Specialist (Vis mere)
Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness. (Mindre)

Omkring

Michelle arbejder som Digital Content Editor hos studentum.dk, hvor hun blandt andet har fokus på at skrive artikler og guides, der forhåbentlig kan hjælpe dig med dit valg af uddannelse og blive klogere på dine mange muligheder. Michelle er uddannet med en Professionsbachelor i international handel og markedsføring fra Cphbusiness.

Annoncer