Vis studentum.dk som: Mobile
Mød Sarah fra ISI Idrætshøjskole

Mød Sarah fra ISI Idrætshøjskole

Trænger du til, at der skal ske noget nyt? Overvejer du at tage et højskoleophold? Så læs med her! Sarah fortæller om sit højskoleophold på ISI Idrætshøjskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Bliv klogere på, hvad du kan forvente af et højskoleophold i denne artikel.


Hvorfor valgte du netop ISI Idrætshøjskole?

Jeg valgte at tage på højskole, først og fremmest fordi, at jeg havde brug for at opleve noget i mine sabbatår. Derudover vidste jeg også, at det vil være en god måde at udfordre mig selv på og lære mig selv endnu bedre at kende. Grunden til at jeg valgte ISI Idrætshøjskole var fordi, at en af mine gode venner selv havde gået på højskolen. Da han fortalte om det, var jeg nærmest allerede overbevist om, at det var der, jeg ville gå. Og med nærmere research på skolens hjemmeside og diverse sociale medier, så var jeg slet ikke i tvivl om, at ISI Idrætshøjskole var det rigtige sted for mig.

Jeg har en kombination af Fitnesslinjen og Underviserlinjen.

Hvordan er fællesskabet på ISI Idrætshøjskole? 

ISI Idrætshøjskole er en mindre højskole med 70 elever, men det er også dét, der gør den så unik. For på trods af forskellige linjer og sportsgrene, er man garanteret tætte relationer med hver eneste elev. Skolen, lærerne og os elever gør alle sammen en enorm indsats for at styrke fællesskabet og gøre miljøet på skolen bedst muligt. Om det er igennem samarbejds øvelser, diverse sportsgrene, udflugter eller hygge med film og slik, er det alt sammen med til at skabe rammerne for det perfekte højskoleophold. Én ting jeg i hvert fald ved med sikkerhed, er, at der altid er plads til alle i fællesskabet. Det har jeg selv erfaret gennem to semestre.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på ISI Idrætshøjskole?

En typisk dag for mig på højskolen starter ud med morgenmad. Herefter er der idrætsfag, hvor man eksempelvis vælger imellem badminton, crossfit og orienteringsløb. Det næste punkt på dagen vil være linjefag, her vil jeg typisk have fitness eller underviserlinjen, og efter det er det blevet tid til frokost. Når frokosten er overstået, er der inspirationsfag. Det kan eksempelvis være hjernegymnastik, kreativ kommunikation eller dilemma.

Når selve ’skoledagen’ er slut, bruger jeg tiden med de andre elever. Oftest vil vi spille spil, se film, træne eller en gåtur. Det er svært at forestille sig en bedre dag.

Det allerbedste ved højskoleopholdet er uden tvivl de fantastiske mennesker,
som man deler sin hverdag med. Det lyder som en kliche, men man bliver som
en stor familie, og her snakker jeg ikke kun om eleverne.

Hvad er det bedste ved opholdet på ISI Idrætshøjskole?

Det allerbedste ved højskoleopholdet er uden tvivl de fantastiske mennesker, som man deler sin hverdag med. Det lyder som en kliche, men man bliver som en stor familie, og her snakker jeg ikke kun om eleverne. Både undervisere og elever opbygger en meget tæt relation, hvilket gør det hele til en unik oplevelse, og skaber en tryghed, som jeg aldrig før har prøvet. Og netop dette skaber rammerne for det næstbedste, nemlig muligheden for at udfordre sig selv, bryde grænser og lære sig selv endnu bedre at kende. Jeg har brudt grænser, som jeg aldrig havde troet, at jeg vil kunne komme til. Men på grund af de mennesker (både elever og undervisere), har jeg turde kaste mig ud i tingene, fordi jeg vidste, at de altid være der for en. Lige meget hvad. Og det skaber rammerne for det bedste højskoleophold.

Hvordan var din studietur med ISI Idrætshøjskole?

På mit ophold på ISI Idrætshøjskole, har jeg været så heldig at være på studietur til Club La Santa.

Dette er uden tvivl et af mine allerstørste minder fra højskolen. For jeg har aldrig været på en så sjov, spændende og udfordrende rejse som denne. Vi var afsted i en uge, hvor hver dag var fyldt med de fedeste sportsdiscipliner, træninger og selvfølgelig også sjov og ballade. En del af vores program var planlagt på forhånd, men vi havde også masser af tid til at prøve kræfter med de hold, som Club La Santa tilbyder, og selvfølgelig sole os og bade i poolen.

Underviserne havde planlagt “Super Games”, som strakte over hele ugen. Her blev vi i starten af ugen inddelt i hold, og hver dag skulle vi dyste i forskellige discipliner og den måde indsamle point. Disciplinerne kunne være alt lige fra vandsport, atletik, fitness eller mini-triathlon. Det hele endte ud i en stor “Super Games” finale, som bare var den perfekte afrunding.


Hele turen var bare den fedeste oplevelse, og for mig personligt rykkede jeg mange grænser den uge, og udfordrede mig selv i ting, som jeg aldrig havde troet jeg skulle gøre. Det er også derfor en rejse, som jeg aldrig glemmer.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Jeg anbefaler andre at tage på højskole, fordi det er så unik en oplevelse, at man er nødt til at prøve det selv, før forstår det. Det at gå på højskole giver en meget mere, end man går og tror. Som sagt lærer man utroligt meget om sig selv, men man lærer også at omgås andre og acceptere alle mennesker, som dem de er.


Selvfølgelig er der også det sociale aspekt. Man bliver så ufatteligt tæt med de mennesker, som man går på højskole med, at man har svært ved at forestille sig en hverdag uden dem. Man får oplevelser for livet, som man aldrig vil glemme. Og er man først en del af et højskolefællesskab, er man det for resten af livet. 

Hvis jeg skulle give et par gode råd med på vejen, så er mit første og vigtigste råd uden tvivl: Vær dig selv. Det er sådan, man kommer bedst ind i fællesskabet, men også det der gør, at du giver dig selv de bedst mulige rammer for et godt ophold. Og bare rolig – der er altid plads til alle!

Mit andet råd er, at man ikke skal være bange for at kaste sig ud i ting, som virker grænseoverskridende. Hvis der er noget, som har hjulpet mig med at vokse som person og lære mig selv endnu bedre at kende, så er det bare at springe ud i de udfordringer, der kommer. Og desuden er det den fedeste følelse, når man har klaret dem. Specielt sammen med alle de andre, som man går på højskole med.

Er du interesseret i at gå på ISI Idrætshøjskole?

Læs mere om ISI Idrætshøjskole

Senest opdateret: 17 dec 2021

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 25-11-2021

Mød Stine fra Vallekilde Højskole

"Det blev Vallekilde Højskole fordi jeg var på et kursus her i 2018, hvor jeg blev fuldstændig forelsket i stedet, bygningerne, naturen, lærerne, faget, maden og meget mere." Læs mere om, hvorfor Stine valgte et ophold på Vallekilde Højskole. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2021

Bliv elev på Aalborg Sportshøjskole

Aalborg Sportshøjskole er kendt i hele landet for at være Danmarks bedste højskole inden for idræt, sport og sundhed. Læs meget mere om højskolen her. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2021

Mød Klara fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg elsker at mærke fællesskabet, som er på Viborg IH." Læs meget mere om, hvorfor Klara valgte et højskoleophold på Viborg Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-12-2021

Mød Sofie fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg ville stadig gerne på højskole, fordi jeg elsker at møde nye mennesker, udover det så elsker jeg at spille fodbold. I den forbindelse fandt jeg ISI Idrætshøjskole, hvor jeg kunne kombinere begge." Læs mere om, hvorfor Sofie valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2021

Mød Mazz fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg valgte Viborg IH på baggrund af deres sindssyg fede placering og deres store mængde af faciliteter." Læs mere om, hvorfor Mazz valgte et højskoleophold hos Viborg Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2021

Mød Malene fra Aalborg Sportshøjskole

"I en alder af 28 år, besluttede jeg mig for at blive personlig træner gennem Aalborg Sportshøjskole, som skulle tage mig et halvt år." Malene fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2021

Mød Line fra Aalborg Sportshøjskole

"En del vælger at tage ud og rejse i deres sabbatår for at få en masse fede oplevelser. Dette var også et stort ønske for mig, men det er desværre ikke den mest optimale løsning, når man har en hest med på sidelinjen." Læs mere om, hvorfor Line valgte et ophold på Aalborg Sportshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2021

Mød Sigurd fra Aalborg Sportshøjskole

"Jeg tog på Aalborg Sportshøjskole for at møde nye mennesker, og få gang I mit sabbatår. Samtidig med at jeg kunne gå op i min træning, og få den rette vejledning." Sigurd fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor han ville på højskole og hans anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 14-12-2021

Bliv elev på Viborg Idrætshøjskole

Viborg Idrætshøjskole byder på masser af fed sport, idræt, kultur og fællesskab Som elev på Viborg Idrætshøjskole træder du ind i et frirum, hvor alt er muligt. Læs mere om hvad du kan forvente af Viborg Idrætshøjskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-12-2021

Mød Camilla fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg valgte ISI, da jeg søgte efter en lille højskole med få elever og med spændende linjer og valgfag." Læs mere om, hvorfor Camilla valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 14-12-2021

Bliv elev på Vallekilde Højskole

Vallekilde Højskole er en almen højskole med fokus på kreativ produktion, tid til fordybelse og plads til at fejle. Læs mere om Vallekilde Højskole, og mulighederne på højskolen i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 25-11-2021

Mød Amalie fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg fandt Viborg IH på ”Højskolerne.dk”s hjemmeside og valgte den ud fra deres virkelig fede faciliteter, og at der var stor variation i deres fag." Læs mere om, hvorfor Amalie valgte et højskoleophold hos Viborg Idrætshøjskole

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2021

Mød Maja fra Aalborg Sportshøjskole

"Jeg elsker, elsker, elsker det højskolen har givet mig!" Maja fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 24-11-2021

Mød Joachim fra Vallekilde Højskole

"Jeg opdagede Vallekilde Højskole gennem en god ven, og var stort set solgt allerede første gang, jeg var på besøg tilbage i 2019." Læs mere om, hvorfor Joachim valgte et ophold på Vallekilde Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 20-12-2021

Bliv elev på ISI Idrætshøjskole

Hvis du er vild med idræt, oplevelser og rejser, så er ISI Idrætshøjskole lige stedet for dig. På ISI Idrætshøjskole kan du vælge mellem følgende linjer: Derudover kommer øvrige idræts- og inspirationsfag. På ISI Idrætshøjskole er omdrejningspunktet din personlige udvikling, fællesskab og dannelse. Derfor er vi en mindre højskole med plads til 75 elever.
Læs mere
Sidst opdateret 17-12-2021

Mød Julie fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg havde lidt kendskab til efterskolen deroppe, og vidste deres niveau på fodbold var ret højt, hvilket også var noget, jeg søgte. Det var også et plus for mig." Læs mere om, hvorfor Julie valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere