Mød Sophus fra Den Europæiske Filmhøjskole

Mød Sophus fra Den Europæiske Filmhøjskole

Er du i tvivl om, hvorvidt et højskoleophold er det rigtige for dig? Ved du ikke, hvad du skal forvente af et højskoleophold? Så læs videre her! Sophus giver dig nemlig et indblik i, hvorfor han ville på højskole, hvordan han tog sit valg og hvorfor det lige blev Den Europæiske Filmhøjskole. Han giver samtidig sine bedste råd til dig, der netop nu sidder og leger med tanken om et højskoleophold i den nærmeste fremtid. 


Hvilken højskole går du på?

Jeg går på Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft. Lige i øjeblikket har jeg Editing som linje, men før det havde jeg Directing og Acting.

Hvorfor valgte du netop Den Europæiske Filmhøjskole?

Jeg har i mange år interesseret mig for film og lavet film, så man kan sige, at jeg egentlig ville tage alle muligheder, jeg kan få for at komme ind i et miljø, hvor film er omdrejningspunktet. Samtidig med det føler jeg mig meget ramt af Corona-lockdown, som gjorde, at jeg gik glip af meget socialt på gymnasiet, hvilket så forstærkede min lyst for højskole. Og der passede det perfekt med denne højskole, da man her får en rigtig god kombination med både film og højskole i én. 

Hvordan er fællesskabet på Den Europæiske Filmhøjskole? 

Vi har et enormt godt fællesskab på skolen, hvor alle er inkluderet. Hvis der er negative kommentarer, bliver de hurtigt slået ned af andre, som måske ikke engang var en del af det. Alle er meget åbne og flinke, og hvis man har brug for en at snakke med, kan man altid hive fat i en. Samtidig hvis man ikke har lyst til at være sammen med nogen, kan man bare gå ind på sit værelse, gå en tur eller evt. sætte sig og læse i læserummet eller spisesalen.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på Den Europæiske Filmhøjskole?

I hverdagene springer jeg morgenmaden over, som er kl. 8, hvor jeg står op og går i bad. Derefter er der morning assembly kl. 8.50, hvor vi starter med at synge en sang i spisesalen, hvor vi bagefter går ind i den store biografsal ”Store bjørn”. Her er der typisk en af eleverne, og nogle gange også enten en lærer eller folk udefra, der har en præsentationen om hvad som helst på cirka 30 minutter. 

Kl. 9.40 (på nær torsdag) er der time i det linjefag, man nu har, så for mig er det for tiden editing. Det varer indtil kl. 12.30, hvor der er frokost. Efter frokost er der om mandagen noget, vi kalder Film History, hvor vi ser en historisk vigtig film. Andre dage har vi timer efter frokost, og om onsdagen har vi nogle gange fri indtil aftensmad, eller der kommer en gæst udefra og laver et foredrag. Hvis vi har fri plejer jeg at tage ned og træne eller smutte en tur i musikrummet og spille noget musik.

Efter aftensmad bliver der næsten altid screenet en film af enten en lærer eller elev, ellers bliver tiden nogle gange brugt på forberedelse til et personligt projekt eller bare hygge. Om fredagen kan man altid finde en fest et sted og oftest også om lørdagen.

Fordi et højskoleophold er så intenst, lærer du og udvikler du dig så ekstremt meget, hvilket du kun kan på et højskoleophold.

Hvad er det bedste ved opholdet på Den Europæiske Filmhøjskole?

Det er svært at sige, for der er mange gode ting. Jeg tror, at det først og fremmest er det, at man konstant er omringet med folk, der brænder for det samme som man selv gør. Derudover får man masser af mulighed for at dyrke det man elsker, samt at hænge ud med venner eller arbejde på et personligt projekt. Det der også er fedt er, at man altid kan finde nogen, der gerne vil lave noget fedt med en.

Skal du på studietur med Den Europæiske Filmhøjskole?

Til februar skal vi til Berlin til Berlinalen, som er Berlins internationale filmfestival. Jeg ved ikke så meget mere, men jeg glæder mig enormt meget.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Du bliver i mange forskellige tilfælde sat ud af din komfortzone, hvilket er der, hvor du udvikler dig mest. Du møder en masse mennesker, som vil det samme som dig og potentielt venner for livet. Fordi et højskoleophold er så intenst, lærer du og udvikler du dig så ekstremt meget, hvilket du kun kan på et højskoleophold. Nogle råd, jeg vil give, er at besøge højskolen, før du ansøger. Hvis du vælger at tage på højskole, så glem ikke dig selv og dine værdier, da du er i blandt andre næsten 24/7, og husk at tage den med ro engang i mellem.

 

Er du interesseret i at gå på Den Europæiske Filmhøjskole?

Læs mere om Den Europæiske Filmhøjskole

Senest opdateret: 12 jan 2023
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Vallekilde Højskole

Vallekilde Højskole er en almen højskole med fokus på kreativ produktion, tid til fordybelse og plads til at fejle. Læs mere om Vallekilde Højskole, og mulighederne på højskolen i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Amalie fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg fandt Viborg IH på ”Højskolerne.dk”s hjemmeside og valgte den ud fra deres virkelig fede faciliteter, og at der var stor variation i deres fag." Læs mere om, hvorfor Amalie valgte et højskoleophold hos Viborg Idrætshøjskole

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Viborg Idrætshøjskole

Viborg Idrætshøjskole byder på masser af fed sport, idræt, kultur og fællesskab Som elev på Viborg Idrætshøjskole træder du ind i et frirum, hvor alt er muligt. Læs mere om hvad du kan forvente af Viborg Idrætshøjskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Joachim fra Vallekilde Højskole

"Jeg opdagede Vallekilde Højskole gennem en god ven, og var stort set solgt allerede første gang, jeg var på besøg tilbage i 2019." Læs mere om, hvorfor Joachim valgte et ophold på Vallekilde Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Maja fra Aalborg Sportshøjskole

"Jeg elsker, elsker, elsker det højskolen har givet mig!" Maja fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sigurd fra Aalborg Sportshøjskole

"Jeg tog på Aalborg Sportshøjskole for at møde nye mennesker, og få gang I mit sabbatår. Samtidig med at jeg kunne gå op i min træning, og få den rette vejledning." Sigurd fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor han ville på højskole og hans anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Bliv elev på Egå Ungdoms-Højskole

Egå Ungdoms-Højskole er et fedt alternativ til efterskole, eller 10. klasse uden eksaminer, lektier og karakterer. For dig der elsker frihed, fællesskab og fede oplevelser. Fik vi sagt, at vi først møder kl. 10? Læs mere om højskolen her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Gul fra Den Internationale Højskole

"The whole concept of folk high school does not exist where I come from, so I was very curious and decided to experience it in a place where students come from all over the world, since I love learning and experiencing other cultures." Gul fortæller om sit højskoleophold på Den Internationale Højskole (International People's College) og hendes anbefalinger til dig, der overvejer at tage på højskole. Læs mere i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Christoffer fra Struer Højskole

"Det bedste ved opholdet på Struer Højskole har været samværet med de andre kursister." Christoffer fortæller her om sit ophold på Struer Højskole, hvorfor han valgte at tage på højskole og hvad han vil anbefale andre, der overvejet et højskoleophold. Læs mere her.  

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Ryslinge Højskole

Mærk stemningen på Ryslinge Højskole og se glimt fra livet på en teaterhøjskole! Læs meget mere om dine muligheder på højskolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Liva fra Ryslinge Højskole

"Jeg havde et utroligt savn til skuespil, og fællesskabet. Jeg havde også bare enormt meget lyst til at være omgivet af mennesker, der deler samme passion og lyst." Liva fortæller om sit ophold på Ryslinge Højskole, hvorfor hun valgte netop Ryslinge Højskole og hvad hun vil anbefale andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere om Liva her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sille fra Løgumkloster Højskole

"Jeg tog på højskole for at udfordre og udvikle mig selv samt mine kompetencer. Jeg havde et halvt år hvor jeg ikke vidste hvad jeg ville og skulle, og så derfor højskole som en oplagt mulighed, for både at finde nogle interesser og måske få en afklaring på min fremtid." Læs mere om hvorfor Sille valgte et ophold på Løgumkloster Højskole samt hvad hun har af anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Den Internationale Højskole

På Den Internationale Højskole får du mulighed for en spændende hverdag sammen med en masse andre elever, hvoraf flertallet er internationale. Alt på højskolen foregår på engelsk, så hvis du trænger til at styrke dine engelskkundskaber, så er dette lige højskolen for dig! Læs meget mere om Den Internationale Højskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Johan Borups Højskole

Drømmer du om at gå på en højskole midt i storbyen, og er du glad for kunst? Så er Johand Borups Højskole i København muligvis lige noget for dig. Denne højskole har en stærk kunstnerisk profil, og på Johan Borups Højskole finder du syv kunstneriske linjer. Læs mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Ubberup Højskole

Ubberup Højskole har siden 2000 haft fokus på sund livsstil og varig livsstilændring - og med stor succes. Hvert år hjælper højskolen omkring 400 elever med at realisere deres drømme og mål. Læs mere om livsstilshøjskolen Ubberup her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Caroline fra Ubberup Højskole

"Det bedste ved Ubberup er ens egen udvikling. Man lærer sig selv bedre at kende, og man begynder at hvile mere i sig selv." Her kan du læse mere om Carolines ophold på Ubberup Højskole, hvorfor hun valgte at tage på højskole og hvilke råd hun vil give til andre, der overvejer at tage på højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Martin fra Ubberup Højskole

"Alle dage på Ubberup Højskole er fyldt med sjov motion, lækre måltider og morgensang." Martin valgte Ubberup Højskole af flere grunde. Læs mere om hans valg her, og få samtidig indblik i, hvorfor Martin ønskede at tage på højskole samt hans anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. 

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Mød Andreas fra Askov Højskole

"Det er meget socialt at være på højskole, og man lærer om sig selv og sine egne og andres grænser." På siden her kan du læse mere om Andreas' ophold på Askov Højskole, gode råd til andre, der overvejer et højskoleophold og hvorfor valget faldt på netop Askov Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Mød Maria fra Askov Højskole

"Man får et helt særligt fællesskab og kommer ind i en boble og kan glemme alt andet og for et øjeblik give slip på alle de ting, man ellers har i sit liv – alle ’voksentingene’." Her kan du læse meget mere om, hvorfor Maria tog på højskole, og hvorfor det lige netop blev på Askov Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2023

Bliv elev på Den Europæiske Filmhøjskole

I det idylliske Ebeltoft finder du Den Europæiske Filmhøjskole, der har eksisteret siden 1993 og som er specialiseret i filmproduktion. Den Europæiske Filmhøjskole går også under navnet European Film College, der vidner om højskolens internationalt anerkendte forløb.

Læs mere