Mød Maria fra Askov Højskole
15 dec 2022

Mød Maria fra Askov Højskole

Skal der ske lidt nyt i tilværelsen? Måske overvejer du at tage på et højskoleophold? Så er du landet det helt rigtige sted! Her vil Maria give dig et indblik i, hvordan hendes højskoleophold på Askov Højskole har været. Hun vil desuden dele sine bedste råd til dig, der overvejer at tage på højskole, og hun fortæller, hvorfor hun selv ville på højskole.


Hvorfor valgte du netop Askov Højskole?

Jeg ville gerne finde ud af, om film var noget for mig, så jeg kiggede på forskellige højskoler med filmlinje. Da jeg besøgte Askov Højskole for at få en rundvisning, kunne jeg mærke, at det var det rigtige for mig. Filmlæreren Ditte viste rundt og fortalte, og det virkede til at være et fedt sted. Jeg har gået på efterskole, og jeg ville gerne have alt det sociale fra efterskole igen, og det får man på højskole. Bare uden eksamen og så kan man fordybe sig i det fag, man synes er interessant. 

Hvordan er fællesskabet på Askov Højskole? 

Vi er som én stor familie. Man lærer hurtigt hinanden at kende og bliver tætte med hinanden på en anden måde end gymnasiet. På højskole ser man hinanden i alle mulige situationer. Vi er et lidt stille hold, og vi har det rigtigt godt sammen. Der er selvfølgelig nogen, man er mere sammen med end andre, men alle kan snakke sammen, og der er plads til alle i fællesskabet. For mig et det helt perfekt, at vi ikke er et stort sted. 

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på Askov Højskole?

Jeg står op klokken 7.20. Vi er tre, der deler bad, og vi har aftalt, hvad tid vi hver især kan bruge badeværelset. Klokken 8 er der morgenmad og morgensamling fra 8.30-9.00. Derefter har vi linjefag hele formiddagen – med en formiddagspause, hvor de fleste plejer at gå over i spisesalen og få lidt at spise. Om eftermiddagen har vi fx fællesfag og valgfag og sidst på eftermiddagen har vi fri, hvor der er tid til at slappe af. Så sidder vi måske i fællesrummet og snakker, ser lidt serier eller laver noget kreativt. Jeg er også med på vinterbadeholdet, hvor vi kører ud til Kolding Fjord for at hoppe i vandet. Af valgfag har jeg haft podcast, foto, keramik, tegning og et fag, der hedder ’Stræk og styrk’.

Vi er som én stor familie. Man lærer hurtigt hinanden at kende og bliver tætte med hinanden på en anden måde end gymnasiet.

Hvad er det bedste ved opholdet på Askov Højskole?

Vennerne. Det bedste er de venskaber, man får og alt det sociale. At der hele tiden er nogen omkring én. Man kan godt trække sig, hvis man har brug for det, men der er hele tiden nogen, der er opmærksomme på, hvordan man har det.
Det er også dejligt, at vi har så mange timer med linjefag, så man kan lave nogle fede ting og fordybe sig.

Hvordan var din studietur med Askov Højskole?

Vi var på Færøerne, og det var rigtig fedt, for det er ikke lige et sted, man normalt selv tager hen, og det var meget anderledes end noget andet, jeg har oplevet. Vi fik lov til at smage på noget af maden deroppe, og jeg spiste et fåreøje – det smagte bare lidt som brusk fra en kylling. Jeg fik i hvert fald prøvet nogle grænser af. Og så var det bare dejligt at være af sted med alle dem, man er sammen med. 

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Fordi det er så fedt. Man får venner for livet – lidt kliche, men det gør man. Man får et helt særligt fællesskab og kommer ind i en boble og kan glemme alt andet og for et øjeblik give slip på alle de ting, man ellers har i sit liv – alle ’voksentingene’.  

Hvis der er et fag eller noget, man godt vil have tjekket ud, kan man jo netop prøve ting af på højskole. Både hvis det er noget, man overvejer at uddanne sig til og hvis man bare er nysgerrig – det gælder både linjefag og valgfag.  

Gode råd: Vær open minded og vær dig selv. Jeg syntes, det var hårdt de første to dage, fordi der var så meget, der var anderledes. Men ved at blive i det og kaste mig ud i det, fandt jeg jo ud af, at det bare var fedt. Så man skal turde kaste sig ud i det og lige holde ud i de første hårde dage – det er det værd, fordi det bliver så fedt.  

Er du interesseret i at gå på Askov Højskole?

Læs mere om Askov Højskole

Senest opdateret: 15 dec 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Editor

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Klara fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg elsker at mærke fællesskabet, som er på Viborg IH." Læs meget mere om, hvorfor Klara valgte et højskoleophold på Viborg Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Maja fra Aalborg Sportshøjskole

"Jeg elsker, elsker, elsker det højskolen har givet mig!" Maja fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Malene fra Aalborg Sportshøjskole

"I en alder af 28 år, besluttede jeg mig for at blive personlig træner gennem Aalborg Sportshøjskole, som skulle tage mig et halvt år." Malene fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sigurd fra Aalborg Sportshøjskole

"Jeg tog på Aalborg Sportshøjskole for at møde nye mennesker, og få gang I mit sabbatår. Samtidig med at jeg kunne gå op i min træning, og få den rette vejledning." Sigurd fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor han ville på højskole og hans anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Camilla fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg valgte ISI, da jeg søgte efter en lille højskole med få elever og med spændende linjer og valgfag." Læs mere om, hvorfor Camilla valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på ISI Idrætshøjskole

Hvis du er vild med idræt, oplevelser og rejser, så er ISI Idrætshøjskole lige stedet for dig. Læs meget mere om, hvad du kan forvente af ISI Idrætshøjskole lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Chikako fra Den Internationale Højskole

"A friend of mine introduced them to me. I had been working for 10 years after graduating from university, but Corona made me want to rethink my future with a fresh perspective." Chikako fortæller om sit ophold hos Den Internationale Højskole (IPC) og hvorfor valget fandt på netop denne højskole. Læs mere i denne artikel.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød Gry fra Egå Ungdoms-Højskole

"Da jeg klikkede ind på Egå Ungdoms-Højskoles hjemmeside, var det som om alt gav mening, og jeg vidste at jeg havde fundet mit nye hjem." Læs mere om, hvorfor Gry valgte at tage på højskole, hvorfor det lige blev Egå Ungdoms-Højskole, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 17-01-2023

Bliv elev på Struer Højskole

Struer Højskole er en livsstilshøjskole, hvor sundhed og velvære er i fokus. Læs meget mere om dine muligheder på Struer Højskole her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Liva fra Ryslinge Højskole

"Jeg havde et utroligt savn til skuespil, og fællesskabet. Jeg havde også bare enormt meget lyst til at være omgivet af mennesker, der deler samme passion og lyst." Liva fortæller om sit ophold på Ryslinge Højskole, hvorfor hun valgte netop Ryslinge Højskole og hvad hun vil anbefale andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere om Liva her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Line fra Ryslinge Højskole

"Jeg ville på højskole for at dygtiggøre mig i skuespil, og derfor valgte jeg Ryslinge Teaterhøjskole. Jeg ville også på højskole for at udvikle mig selv, både personligt, socialt og fagligt." Læs her hvorfor Line valgte Ryslinge Højskole, hvad hun synes om opholdet og hvad hun vil anbefale andre, der overvejer at tage på højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 06-02-2023

Mød Julie fra Roskilde Festival Højskole

"Menneskene. Festerne. Det at du vågner op og bare er sammen med andre mennesker. Det at du lærer så meget omkring dig selv og hvordan du bedst fungerer i andres selskab." Julie fortæller om sit ophold på Roskilde Festival Højskole, hvorfor hun valgte netop denne højskole og hvad hun vil anbefale andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere om Julies ophold lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 10-02-2023

Bliv elev på Vrå Højskole

Vrå Højskole er kendt for fotografi, musik, kunst, keramik, syning og design og udeliv. Her er det tid til udvikling, fordybelse og fællesskab, samt oplevelser sammen. På hvert semester er der desuden mulighed for at tage på studietur. Læs mere om højskolen her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Olivia fra Johan Borups Højskole

"Der er en stor lyst til at samarbejde kreativt og til at lære hinanden at kende." Læs mere om, hvorfor Olivia valgte at tage på højskole, hvorfor valget faldt på Johan Borups Højskole i København, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Magnus fra Ubberup Højskole

"Jeg ville gerne på højskole, fordi jeg havde behov for at prøve noget nyt – og jeg synes, det er fedt med et sted, hvor man kan udvikle sig og møde nye venner." Læs meget mere om Magnus' beslutning om at tage på højskole, hvorfor det blev Ubberup Højskole og meget mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 14-10-2022

Mød Kristian fra Krabbesholm Højskole

"Krabbesholm Højskole er et rart og støttende rum at udvikle sig i, og man bliver bekræftet i sine kunstneriske visioner." Her kan du høre mere om Kristians ophold på Krabbesholm højskole, hvordan er typisk dag ser ud på skolen, og hvad Kristian vil anbefale andre, der overvejer et højskoleophold.

Læs mere
Sidst opdateret 15-12-2022

Bliv elev på Askov Højskole

Askov Højskole har eksisteret siden 1865, og er et sted, der er fuld af historie. Askov er en mindre højskole, hvor man kommer hinanden ved, og hvor der både er mulighed for at lære og have det sjovt samtidig. Læs mere om Askov Højskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 12-01-2023

Mød Adam fra Den Europæiske Filmhøjskole

"Efter at have læst lidt om højskolen og set nogle film på deres hjemmeside var det klart, at det var det rigtige sted for mig." Her kan du læse mere om Adams ophold på European Film College, gode råd til andre, der overvejer et højskoleophold og hvorfor valget faldt på netop Den Europæiske Filmhøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 22-03-2023

Bliv elev på Surhs Højskole

Højskolen bygger videre på mere end 100 års erfaring fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, stiftet af iværksætteren Ingeborg Suhr. Suhrs er en fagspecialiseret højskole med fokus på mad, gastronomi, bæredygtighed og kulturliv. Højskolen er for dig, der vil arbejde kreativt, blive inspireret til at tænke nyt – og spise en masse god mad i et fællesskab.

Læs mere
Sidst opdateret 03-03-2023

Mød Torben fra Surhs Højskole

Trænger du også til et pitstop fra tilværelsen, hvor du kan dykke ned i gastronomi, kultur og bæredygtighed? Så skal du læse med og møde Torben, der gjorde netop det på Gastro-linjen. Bliv klogere på Surhs Højskole i dette interview, og dyk ned i alle de muligheder højskolen kan tilbyde. 

Læs mere