Mød Andreas fra Askov Højskole
15 dec 2022

Mød Andreas fra Askov Højskole

Skal der ske lidt nyt i hverdagen? Måske overvejer du at tage på et højskoleophold? Så er du det helt rigtige sted! Læs med her, hvor Andreas vil fortælle dig om sit højskoleophold på Askov Højskole. Her vil Andreas også dele sine anbefalinger til dig, der sidder og overvejer et højskoleophold, samt hvorfor Andreas selv valgte at tage på højskole. Læs meget mere i artiklen her, og bliv klogere på, hvad du kan forvente dig af et højskoleophold. 


Hvorfor valgte du netop Askov Højskole?

Jeg var i gang med kandidatstudiet på datalogi, men blev ramt af stress. Så jeg havde brug for en pause og havde i forvejen tænkt, at jeg gerne ville på højskole. Jeg er gået direkte igennem hele skolesystemet, så jeg havde også brug for at lave noget andet og få nogle andre input. Jeg ville gerne have Game Design, og da dette var en mulighed i forhold til linjefag på Askov, faldt valget på lige præcis denne højskole.

Hvordan er miljøet på Askov Højskole? 

På Askov Højskole er vi alle sammen venner med hinanden. Vi er et mindre hold, og det har været rigtig fint for mig. I vores boområde har vi et stort fællesrum, hvor man bare kan sætte sig ud og være sammen med de andre og hygge sig, og det gør vi rigtig meget. Det er fint, at der også er mulighed for at finde pauser, hvor vi bare kan sidde og snakke.

Hvordan ser en typisk dag ud for dig på Askov Højskole?

Først er der jo morgenmad og morgensamling, og så er der som oftest linjefag om formiddagen. Vi har også fællesfag og valgfag. Sidst på eftermiddagen har vi fri, og der sidder vi tit i fællesrummet og hygger. Mange gange finder vi også selv på en aktivitet. Det kan være at gå en tur eller tage i svømmehallen. Nogle gange sætter jeg mig også op i Game Design-lokalet og gamer lidt for at slappe af, men fordi der også er andre i lokalet, er der også noget fællesskab i det i forhold til at sidde hjemme på sit eget værelse og game.

Mit råd er: Tag af sted!
Jeg er ikke særlig udadvendt, men jeg har alligevel trivedes fint i at være på højskole.

Hvad er det bedste ved opholdet på Askov Højskole?

Det bedste ved mit højskoleophold på Askov Højskole er helt sikkert de venskaber, som jeg har fået ud af det. At man altid er i nærheden af hinanden. Man kan bare sætte sig ned i fællesrummet, så er der nogle at være sammen med – uden at man først skal lave ’legeaftaler’. 

Hvordan var din studietur med Askov Højskole?

I løbet af opholdet har vi været en tur på Færøerne. Det var en meget god tur.
Der var et godt miks af natur, kultur og tid til at opleve på egen hånd. Vi var hjemme hos en færing og smage nogle af deres specialiteter og prøve at danse folkedans. Så det var en super tur.

Hvorfor vil du anbefale andre at tage på højskole og har du nogle gode råd?

Det er godt for sindet, fordi der ikke er så meget fart på, og man kan ikke dumpe. Man lærer meget, som man ikke lærer i det almindelige undervisningssystem. Man lærer om nogle andre aspekter af livet, end man ellers gør i skolen og uddannelsessystemet. Det er meget socialt at være på højskole, og man lærer om sig selv og sine egne og andres grænser.  

Mit råd er: Tag af sted. Jeg er ikke særlig udadvendt, men jeg har alligevel trivedes fint i at være på højskole. Vi er flere på holdet, der ikke er så udadvendte, men det fungerer så fint, og at være på højskole er en god mulighed for at træne i at være i større forsamlinger og opleve, at det er ok.  

Er du interesseret i at gå på Askov Højskole?

Læs mere om Askov Højskole

Senest opdateret: 15 dec 2022
Michelle Hjorth
Digital Content Specialist

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Vallekilde Højskole

Vallekilde Højskole er en almen højskole med fokus på kreativ produktion, tid til fordybelse og plads til at fejle. Læs mere om Vallekilde Højskole, og mulighederne på højskolen i denne artikel. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Mazz fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg valgte Viborg IH på baggrund af deres sindssyg fede placering og deres store mængde af faciliteter." Læs mere om, hvorfor Mazz valgte et højskoleophold hos Viborg Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Klara fra Viborg Idrætshøjskole

"Jeg elsker at mærke fællesskabet, som er på Viborg IH." Læs meget mere om, hvorfor Klara valgte et højskoleophold på Viborg Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Malene fra Aalborg Sportshøjskole

"I en alder af 28 år, besluttede jeg mig for at blive personlig træner gennem Aalborg Sportshøjskole, som skulle tage mig et halvt år." Malene fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor hun ville på højskole og hendes anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs mere her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Sigurd fra Aalborg Sportshøjskole

"Jeg tog på Aalborg Sportshøjskole for at møde nye mennesker, og få gang I mit sabbatår. Samtidig med at jeg kunne gå op i min træning, og få den rette vejledning." Sigurd fortæller om sit højskoleophold på Aalborg Sportshøjskole, hvorfor han ville på højskole og hans anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. Læs med her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Julie fra ISI Idrætshøjskole

"Jeg havde lidt kendskab til efterskolen deroppe, og vidste deres niveau på fodbold var ret højt, hvilket også var noget, jeg søgte. Det var også et plus for mig." Læs mere om, hvorfor Julie valgte et ophold på ISI Idrætshøjskole.

Læs mere
Sidst opdateret 18-10-2022

Mød Gry fra Egå Ungdoms-Højskole

"Da jeg klikkede ind på Egå Ungdoms-Højskoles hjemmeside, var det som om alt gav mening, og jeg vidste at jeg havde fundet mit nye hjem." Læs mere om, hvorfor Gry valgte at tage på højskole, hvorfor det lige blev Egå Ungdoms-Højskole, hvad hun synes om opholdet og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 06-02-2023

Mød Julie fra Roskilde Festival Højskole

"Menneskene. Festerne. Det at du vågner op og bare er sammen med andre mennesker. Det at du lærer så meget omkring dig selv og hvordan du bedst fungerer i andres selskab." Julie fortæller om sit ophold på Roskilde Festival Højskole, hvorfor hun valgte netop denne højskole og hvad hun vil anbefale andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere om Julies ophold lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Løgumkloster Højskole

Bliv en del af et tæt fællesskab og få et fedt og intimt højskoleophold på Løgumkloster Højskole. Læs mere om dine muligheder på højskolen lige her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Bliv elev på Den Internationale Højskole

På Den Internationale Højskole får du mulighed for en spændende hverdag sammen med en masse andre elever, hvoraf flertallet er internationale. Alt på højskolen foregår på engelsk, så hvis du trænger til at styrke dine engelskkundskaber, så er dette lige højskolen for dig! Læs meget mere om Den Internationale Højskole her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Cecilie fra Vrå Højskole

"Jeg ville tage på højskole, så jeg kunne udvikle mine hobbyer og eksperimentere med nye medier. Jeg ved ikke, hvad jeg vil studere på universitet endnu, så jeg tænkte, at det ville være det perfekte tidspunkt til at tage en pause fra 'normal' skole." Læs mere om, hvorfor Cecilie valgte et ophold på Vrå Højskole.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Masja fra Ubberup Højskole

"På Ubberup Højskole kan man arbejde med sig selv på en helhedsorienteret måde." Masja fortæller om sit højskoleophold på Ubberup Højskole, hvorfor hun valgte at tage på højskole og hvilke råd hun vil give til andre, der overvejer at tage på højskole. Læs mere her. 

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Magnus fra Ubberup Højskole

"Jeg ville gerne på højskole, fordi jeg havde behov for at prøve noget nyt – og jeg synes, det er fedt med et sted, hvor man kan udvikle sig og møde nye venner." Læs meget mere om Magnus' beslutning om at tage på højskole, hvorfor det blev Ubberup Højskole og meget mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 17-10-2022

Mød Martin fra Ubberup Højskole

"Alle dage på Ubberup Højskole er fyldt med sjov motion, lækre måltider og morgensang." Martin valgte Ubberup Højskole af flere grunde. Læs mere om hans valg her, og få samtidig indblik i, hvorfor Martin ønskede at tage på højskole samt hans anbefalinger til andre, der overvejer et højskoleophold. 

Læs mere
Sidst opdateret 12-01-2023

Mød Sophus fra Den Europæiske Filmhøjskole

"Det er svært at sige, hvad der er det bedste ved opholdet på Den Europæiske Filmhøjskole, for der er mange gode ting." Læs mere om Sophus' ophold på Den Europæiske Filmhøjskole, hvorfor valget faldt på netop denne højskole og meget mere lige her.

Læs mere
Sidst opdateret 13-01-2023

Mød Mie fra Den Europæiske Filmhøjskole

"Jeg har altid elsket at fortælle historier, og film- og TV-branchen blev tillokkende i gymnasiet. Så da jeg hørte om EFC, lød det som et perfekt match!" Her kan du læse mere om, hvorfor Mie valgte Den Europæiske Filmhøjskole, hvad hun synes om opholdet, hvordan en typisk dag ser ud på EFC og meget mere.

Læs mere
Sidst opdateret 03-03-2023

Mød Rigmor fra Surhs Højskole

Drømmer du om et helt særligt fællesskab og en oplevelse for livet? Er du optaget af mad, storbyliv og har lyst til at dyrke København? Så læs med i interviewet, hvor du kan lære mere om Rigmors oplevelse af Sturhs Højskole, midt i storbyen.

Læs mere
Sidst opdateret 20-04-2023

Mød Anna Amalie fra Kunsthøjskolen i Holbæk

"Jeg udviklede mit kunstneriske udtryk og kom tættere på mig selv. Jeg lærte generelt meget den tid jeg var afsted." Her kan du læse meget mere om, hvorfor Anna Amalie valgte et ophold på Kunsthøjskolen i Holbæk.

Læs mere
Sidst opdateret 19-04-2023

Mød Thea fra Grundtvigs Højskole

Læs mere om Theas oplevelse på Grundtvigs Højskole, hvor hun har radio som A-fag, aktiv i naturensom B-fag, smykker som C-fag og keramik som D-fag. Bliv klogere på hvordan hverdagen ser ud på Grundtvigs!

Læs mere
Sidst opdateret 16-05-2023

Bliv elev på Ry Højskole

Bliv klogere på Ry Højskole, som er en af de ældste og mest traditionsrige højskoler i Danmark. Hvis du er interesseret i en højskole, hvor undervisning ikke bare foregår i et klasselokale - så læs med.

Læs mere