01 apr 2022

Worldwide danser, koreograf og iværksætter

Nicky Andersen har fart på dansekarrieren og starter egen virksomhed. Men der er også tid til at tage en HD-uddannelse på CBS.

Tekst Christian Rahbek Foto Troy Jensen.

Vi fanger Nicky Andersen via et videolink på et hotel i Dubai. På fjerde uge er han i gang med at koreografere og videooptage dansenumre for en af tidens nye hotte popgrupper, Now United og deres producer Simon Fuller, som også stod bag legendariske Spice Girls.

Denne dag i oktober 2020 holder den travle high energy dancer dog pause, så han får blandt andet tid til at følge med i, hvad der sker på de sociale medier. Her tager han pulsen på den globale musikscene, og det er med til at inspirere, når han laver koreografi til musikvideoer, danseshows og award events. Nicky nyder sine pauser i en hektisk hverdag, og når fritimerne er henlagt til hotelværelset på 65. etage, er der flere fordele.

’Udsigten er jo fantastisk, og så får jeg også tid til at få gjort noget ved mine HD studier’, siger han.

Nicky Andersen har travlt med at koreografere rundt om i verden, men samtidig tager han en HD-uddannelse på Copenhagen Business School (CBS). Han er lige startet på andet år af HD1, som han gennemfører online med løbende kontakt til underviserne på CBS og medstuderende.

’Det er et koncept, der passer perfekt til min situation. Jeg kan følge undervisningen online og se forelæsningerne, når det passer ind i mit program, og jeg har endda en virtuel global studiegruppe, hvor vi holder videomøder efter behov, forklarer han.

Verden er hans arbejdsplads

Nicky Andersen har danset siden han som fireårig svedte hjemme hos forældrene i Virum, når han øvede sig i at efterligne Michaels Jacksons magiske dansetrin. Da der kom mere styr på trinene, lavede han videoer af egne koreografier og danse, som blev lagt på YouTube og sendt til de bedste koreografer rundt om i verden.

På den måde opdagede folkene bag Disneys filmudgave af Aladdin det danske dansetalent. De ville have ham til Hollywood for at assistere den verdensberømte koreograf Jamal Sims med at kreere filmens dansescener, og – skulle det vise sig – være stand-in i hovedrollens danse.

’Det var vildt og blev mit store gennembrud som danser og koreograf. Og lige siden har jeg med base i LA haft det meste af verden som min arbejdsplads’, forklarer den 23-årige danser.

Efter Aladdin kom der fart på karrieren

Nicky Andersen har siden succesen med Aladdin oplevet et boom i interessen for hans talent – også fra nogle af de helt store kanoner i underholdningsindustrien. Han blev blandt andet hyret til at danse for Taylor Swift ved American Music Award og for Shakira ved den seneste Super Bowl, der blev fulgt af mere end 100 mio. tv-seere verden over! Og det har også givet jobs med at koreografere for K-pop bandet BTS fra Sydkorea og for flere tvshows i Holland.

Også tid til uddannelse og iværksætteri

Selvom der ofte er bud efter Nicky, kan livet som professionel danser og koreograf også indimellem byde på perioder med mindre aktivitet. Det udnytter han til dels at få sin HD-uddannelse – dels at starte egen virksomhed.

’Det er pragtfuldt at kunne leve af min hobby, men livet som professionel danser og koreograf kan ikke fylde det hele’, forklarer han.

Nicky Andersen har masser af ideer og energi, så han er også iværksætter. Derfor har han været interesseret i at få en kommerciel uddannelse for at blive klædt godt på til at drive sin egen forretning.

’Den uddannelse fandt jeg på CBS, hvor jeg med HD får en solid business værktøjskasse. Selvom jeg kun har gennemført det første af de to år, har jeg allerede haft stor nytte af min nye viden i etableringen af Micky Creatives – det marketingbureau, som jeg for nylig har startet sammen med min business partner, Michel Sian’, siger han.

Lever online under Covid-19

Nicky Andersen har på trods af Covid-19 haft godt gang i butikken. Nu mere on- end offline. Med de restriktioner og den usikkerhed Covid-19 har medført, er han blevet dygtig til at udnytte de virtuelle platforme.

’Jeg kan uddanne mig på CBS og mødes virtuelt med undervisere og medstuderende, og jeg kan lave koreografier via videolinks og følge med i, hvad der rører sig på den globale musikscene via de sociale medier. Og jeg kan endda starte ny virksomhed. Det handler bare om at tilpasse sig og udnytte de muligheder, den moderne kommunikationsteknologi tilbyder,’ slutter Nicky Andersen, som glæder sig til at koreografere flere nye heftige danseshows i fremtiden, måske at starte flere nye virksomheder og ikke mindst at færdiggøre sin HD1 i sommeren 2021.

Se alle HD uddannelser ved CBS her

Senest opdateret: 01 apr 2022

Du er måske også interesseret i:

Sidst opdateret 01-04-2022

Væddemål og gåpåmod førte til drømmejob og business uddannelse

Christian Martin droppede sociale medier, byture og studiefravær i et år. Siden da har han stykket en karriere sammen via forskellige jobs og relevante uddannelser. 

HD
Læs mere
Sidst opdateret 01-04-2022

Tag en HD på CBS

Overvejer du, hvordan du kan tage skridtet videre i din karriere? Men vil du samtidig hellere arbejde end at sidde fem år skolebænken? Så er HD måske en ide for dig. 

HD
Læs mere