Mød Simon fra Vesterlund Efterskole

Drømmer du om at gå på efterskole? Læs med her, hvor Simon vil give dig et indblik i hverdagen på Vesterlund Efterskole.

Mød Simon fra Vesterlund Efterskole

Jeg valgte Vesterlund Efterskole, da jeg altid har været meget gymnastikinteresseret. Jeg havde set Vesterlunds opvisninger, hvor jeg kunne se, hvor dygtige de var, og hvordan de havde det sammen. Man kunne virkelig se, at de havde et fedt fællesskab, og da jeg tog herud til Efterskolernes Dag, blev jeg kun bekræftet i det. Der var også rigtig mange muligheder – både for dem, der er gymnastikinteresserede, men også for dem, der går op i friluftsliv, madlavning eller kreativitet. 

På Vesterlund går de også mest op i ens faglighed, og de er meget opmærksomme på den enkelte elev. Jeg havde egentlig ikke brug for hjælp til noget særligt, men de har virkelig hjulpet mig med at se mine styrker og mine svagheder. De har fokus på mine behov, og de møder mig, hvor jeg har brug for det. Det oplevede jeg ikke i folkeskolen, og det betyder også, at jeg er blevet meget gladere for at gå i skole efter, at jeg startede på Vesterlund.

Jeg føler, at lærerne ser mig på en helt anden måde her, end jeg har været vant til i folkeskolen. De hjælper mig med de ting, som jeg har brug for, og jeg føler mig mere motiveret til at lære.

Det fedeste ved at gå på efterskole er, at du vågner op hver morgen med dine bedste venner og bruger hver dag med mennesker, som du godt kan lide. Du er sammen med nogle hele tiden, og det føles bare helt naturligt. Den første dag, vi kom, gik jeg ind på værelset ved siden af, og dér føltes det allerede som om, at jeg var hjemme. Sådan har det været hver dag lige siden, og jeg ser aldrig nogen gå rundt alene. Jeg tror ikke, at der er nogen, som er ensomme her, fordi vi holder alle sammen.

Hverdagen på efterskolen fungerer virkelig godt, og det er fedt, at der er variation i løbet af ugen. Det betyder, at vi nogle gange starter med vores valgfag, mens vi andre dage starter med de boglige fag. Begge dele har hver deres fordele, men det gode er, at der er afveksling, for det gør, at man hele tiden har noget at se frem til og aldrig når at kede sig.

Vores gymnastiktrænere er virkelig dygtige, og de ved altid lige præcis, hvordan de kan hjælpe dig til at blive bedre. Hvis du fx har udfordringer med noget bestemt, så er de gode til at give dig instruktioner i forhold til, hvordan du kan arbejde med det. Jeg føler virkelig, at jeg har udviklet mig meget, og når jeg ser rundt på hele holdet, så kan jeg også se, hvordan alle er vokset og blevet bedre, siden vi startede for blot et par måneder siden.

Er du interesseret i at gå på Vesterlund Efterskole?

Læs mere om Vesterlund Efterskole