Mød Ida fra Rejsby Europæiske Efterskole

Ida fortæller her om hverdagen på Rejsby Europæiske Efterskole. Måske det kan give dig inspiration, hvis du leder efter din kommende efterskole?

Mød Ida fra Rejsby Europæiske Efterskole

Jeg kendte godt til Rejsby Efterskole i forvejen, fordi min søster også har gået her, og derfor havde jeg været ude at se skolen flere gange. Derfor overvejede jeg faktisk heller ikke andre efterskoler, fordi jeg var ret fast besluttet på, at det var her, jeg skulle gå. Jeg vidste, at det var en rigtig god efterskole, og det trak meget i mig, at der er så højt et fagligt niveau her.

Jeg er blevet løftet rent fagligt, siden jeg startede på Rejsby, og jeg kan mærke stor forskel på undervisningen i forhold til den folkeskole, jeg kom fra. Jeg tror, at det har meget at gøre med, at vores lærere er så engagerede i os, og de er altid klar til at hjælpe, hvis man har brug for det.

Man kan virkelig mærke, at lærerne er engagerede og vil os det bedste. Man kan altid komme til dem, hvis der er noget – om det er lektier eller noget personligt.

Vi har et helt unikt sammenhold, fordi vi kun er omkring 150 elever på skolen. Det betyder, at du kender alle, og aldrig går forbi nogen uden at vide, hvem de er. På andre skoler er der så mange elever, at man i slutningen af året kan møde nogen uden at vide, hvad de hedder, men her kender vi alle sammen hinanden.

Når du starter på efterskole, er det vigtigt, at du springer ud af din skal og ikke lukker dig inde på dit værelse. I starten gjorde skolen også meget for, at vi hurtigt kom til at lære hinanden at kende på kryds og tværs, og vi lavede alle mulige aktiviteter, hvor vi blev tvunget til at slippe facaden og åbne os for hinanden. Vi skulle fx speeddate og danse folkedans, og det fungerede rigtig godt i forhold til at ryste os mere sammen.

Vi har lige været i Bruxelles og Luxembourg, og den tur bidrog også til, at vi fik et meget bedre sammenhold. Vi kørte i bus derned, og her ser man virkelig hinanden på de værste tidspunkter, fordi alle er trætte og bare gerne vil sove. Men det er også sådan nogle af de tidspunkter, hvor man virkelig kommer tæt på hinanden. 

Er du interesseret i at gå på Rejsby Europæiske Efterskole?

Læs mere om Rejsby Europæiske Efterskole


Annoncer