Mød Trine fra Grejsdalens Efterskole

Er du nysgerrig på, hvordan det er at gå på efterskole? Læs med her, hvor Trine giver et indblik i hverdagen på Grejsdalens Efterskole.

Mød Trine fra Grejsdalens Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi min bror havde gået her, og han anbefalede virkelig fællesskabet på GE. Både sammenholdet mellem eleverne, men også fællesskabet mellem lærere og elever, som er meget tættere end i folkeskolen, fordi lærerne også er her, når vi har fri. Selvom lærerne ikke bor her, så er det her alligevel det meste af dagen, og derfor føles det også nærmest som om, at det er alles hjem, fordi vi er sammen om alting.

Jeg har fået meget tætte venskaber, og det er også gået rigtig stærkt, fordi vi næsten er sammen døgnet rundt. Når vi spiser, må vi heller ikke have vores telefoner fremme, og det gør, at vi taler mere og er nærværende, når vi er sammen. Jeg havde slet ikke forestillet mig, at man kunne få så gode venner så hurtigt, så det har været en virkelig dejlig overraskelse.

Det er virkelig fedt at have valgfag, fordi man deler samme interesser med de andre på holdet, og det gør, at man kan snakke om nogle af de ting, som man måske ikke kan snakke med sine andre venner om. Vi har noget andet sammen, og det er også det, der er fedt ved at gå på efterskole.

Jeg har valgt Forfatterlinjen, fordi jeg altid godt har kunnet lide at skrive i min fritid. De første par uger har vi arbejdet med at lave en form for værktøjskasse med forskellige redskaber, man kan bruge, når man skriver og skal lave en historie. Vi har også lige afleveret en novelle til en stor novellekonkurrence for hele Danmark, hvor emnet var psykisk vold. Vi har selv skulle skrive novellen, men vores lærere har været rigtige gode til at hjælpe os. I slutningen af året skal vi skrive en ny novelle, som bliver udgivet en fælles bog. Jeg elsker vores timer, og jeg kan også mærke, at jeg allerede er blevet meget bedre til at skrive, fordi jeg får feedback på de ting, jeg laver.

Jeg har valgt Foto som mit valgfag, og det er virkelig spændende. Vi lærer at tage billeder og redigere dem bagefter, og man finder ret hurtigt ud af, at det faktisk slet ikke er så enkelt at tage et billede. Det er meget mere teknik i det end bare at skulle trykke på en knap. Jeg kan generelt godt lide de kreative fag, og det har altid interesseret mig at arbejde med foto og grafik.

Det bedste ved at gå på efterskole er, at man altid kan være sig selv. Der er ingen, der kommenterer på, hvordan du ser ud, eller hvorfor du gør nogle sjove ting – for det er helt okay. Jeg har lært, at det er okay at være anderledes og have nogle andre holdninger end andre. Vi kan sagtens snakke om det eller diskutere uden at blive uvenner, fordi man accepterer og respekterer hinanden.

Er du interesseret i at gå på Grejsdalens Efterskole?

Læs mere om Grejsdalens Efterskole