Mød Victor fra Brejning Efterskole

Drømmer du om et år på efterskole? Så læs med her, hvor Victor vil give dig et indblik i hans oplevelser, da han selv var på Brejning Efterskole.

Mød Victor fra Brejning Efterskole

Jeg havde fået anbefalet at tage på efterskole af min familie og venner, som har fortalt, at det er årét, du husker, og det bedste år i dit liv. Den følelse ville jeg så gerne opleve, så derfor var jeg heller ikke i tvivl om, at jeg ville afsted. Jeg tænkte også, at det ville blive fedt at prøve at komme væk hjemmefra og lære at tage ansvar for sig selv.

Jeg valgte Brejning Efterskole, fordi det virkede som et rigtig godt sted at være. Det virkede som om, at lærere og elever var meget integrerede, at lærerne gerne ville eleverne. På den måde kunne jeg også mærke en forskel fra folkeskolen, hvor ens lærere kun er lærere, men på efterskolen er man også sammen om morgenen og om aftenen, og når man har fri. Jeg kunne også godt lide, at det er sted, hvor man lærer at tage ansvar, fordi der er ikke er så mange regler, så der er en forventning om, at vi kan finde ud af få det fungere.

Jeg går på Outdoorlinjen, hvor vi fokuserer på, hvordan man kan overleve i naturen, og hvordan man kan holde sig tør, varm og mæt. Vi har blandt andet bygget et nødshelter og lavet mad med krabber, som vi selv fangede. Det var den linje, der passer bedst til mig, og jeg elsker det hver eneste gang, fordi vi altid laver nogle virkelig sjove ting.

I starten var det lidt svært at finde ud af, hvordan vi skulle fordele rollerne i vores projektteams i forhold til, hvad alle hver især kunne bidrage med for at få projektet til at lykkedes. På den måde skulle man også lige finde ud af, hvad man selv var god til og kunne byde ind med, men det var en ret fed og lærerig oplevelse.

Jeg glæder mig virkelig til december, når julehyggen på hele efterskolen begynder. Vi har allerede planlagt, at vi skal mødes hver aften og se julekalender sammen, bage julekager og pynte op på skolen. Det blive virkelig hyggeligt, når der er julestemning på hele skolen.

Jeg har valgt Udenlandsturen som mit projektfag, hvor vi elever skal stå for at planlægge rejsen. I år skal vi til Polen, så vi har ansvar for at finde ud af, hvor vi skal sove, og hvilke aktiviteter vi skal lave på turen. Jeg har blandt andet ringet rundt til forskellige steder i Polen for at høre, om vi kunne sove der, og det har været en virkelig sjov oplevelse, som jeg helt klart vil huske. Man lærer, at der er mange tibng, som man skal tage højde for, og det er virkelig vigtigt, at man er ude i god tid.

Det fedeste ved at gå på efterskole er, når vi har fritid, så man kan være sammen med alle sine venner, slappe af og bare hænge ud. Der sker altid ét eller andet spontant, hvor nogle pludselig er i køkkenet og laver pandekager, spiller spil i fællesrummet eller ser film. Det er jo alle ens venner, der er på skolen, så der er altid noget at lave.

Er du interesseret i at gå på Brejning Efterskole?

Læs mere om Brejning Efterskole