Mød Jens Peter fra BGI akademiet

Vil du gerne vide, hvordan det er at gå på efterskole? Læs med her, hvor Jens Peter giver et indblik i hverdagen på BGI akademiet.

Mød Jens Peter fra BGI akademiet

Jeg har faktisk altid vidst, at jeg skulle på efterskole. Derudover har jeg spillet håndbold hele mit liv, så derfor vidste jeg også, at jeg ville gå på en sportsefterkole med en håndboldlinje. Samtidig havde jeg heller ikke lyst til at gå på en efterskole, hvor der ikke var plads til andet end håndbolden, fordi jeg også gerne have tid til at dyrke fællesskabet.

Jeg valgte BGI akademiet, fordi der gerne ville dyrke håndbold på et niveau, der hverken var for lavt eller for højt. For mig handlede det ikke om, at der skulle være prestige i at spille håndbold, men om at træne på et niveau, hvor der samtidig var plads til fritid, venner og skole ved siden af. Selvfølgelig er BGI akademiet en idrætsefterskole, men det er ikke kun en efterskole for elitesportsudøvere. Der er også plads til dem, der bare godt kan lide at dyrke sport. 

På håndboldlinjen har vi ca. 3 træninger om ugen, og derudover kan du også vælge Talenttræning. Det melder du dig på i efteråret, inden du starter på efterskolen, og her får vi træning i vores individuelle position og konditræning. Jeg kan virkelig mærke, at der er fokus på hver enkelt til vores træninger, og det synes jeg virkelig er fedt. Jeg er målmand, og nogle gange kan man godt føle sig lidt overset, men vores træner er virkelig god til at træne os som ét hold.

Når du vælger BGI, skal du ikke være forberedt på at blive venner med alle, men du får til gengæld et større og bredere fællesskab end på andre efterskoler, og du møder samtidig rigtig mange forskellige mennesker.

BGI akademiet er en stor efterskole, og det gør også, at der er mange, der har fordomme omkring skolen, fordi de frygter, at man ikke lærer hinanden at kende eller får et tæt fællesskab. Her kan jeg kun sige, at det ikke er rigtigt. BGI akademiet er virkelig gode til at blande os i grupper på kryds og tværs, så de sørger for, at vi lærer hinanden at kende på hele skolen. Vi er blandt andet delt op i 6 grupper med ca. 90 elever i hver. På den måde føles det lidt som en miniefterskole, og det er måske også nogle af dem, du bliver tættest med. Til aftensmad bliver vi blandet med en anden gruppe, og når vi rejser på udenlandsture er med en helt tredje gruppe. Derudover har vi fællesskabet på linjerne, og der er vi alle spredt ud over forskellige grupper, og på den måde lærer du også hurtigt mange af kende fra de andre grupper og får dermed det her store, brede fællesskab.

Noget af det fedeste ved at gå på efterskole er, at du får nogle virkelig tætte venner. Når man bor, dyrker sport og har sin hverdag sammen, så kommer man til at lære hinanden at kende på end helt anden måde end ens andre venner. Hvis der opstår en konflikt, er du samtidig nødt til at løse den, fordi du ikke bare kan gå et andet sted hen, men det er også på den måde, at ens venskaber bliver stærkere.

Er du interesseret i at gå på BGI akademiet?

Læs mere om BGI akademiet