Mød Thea fra Osted Efterskole

Thea giver dig her et indblik i hverdagen og mulighederne på Osted Efterskole. Hvem ved - måske det kan give dig inspiration til dit valg af efterskole.

Mød Thea fra Osted Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville have et år, hvor jeg kunne tage det mere afslappet og nyde dagene, som de kom. Jeg følte, at de sidste år af min folkeskole havde været lidt stressende, så jeg trængte til ro og luftforandring. Nu hvor jeg er startet, kan jeg virkelig mærke, hvor stor en forskel det har gjort, og hvor meget mindre stresset jeg er nu.

Atmosfæren på Osted Efterskole er noget helt særligt, og det kunne jeg mærke allerede første gang, at jeg besøgte skolen. Lærerne her er rigtige søde, og det har været rigtig nemt at starte. Jeg har allerede fået en masse gode venner, og jeg synes, at det gik rigtig hurtigt med at lære hinanden at kende. Man bliver også venner på en helt anden måde på efterskolen, fordi vi bor sammen, spiser sammen – og ja, vi laver jo alting med hinanden.

Før jeg tog på efterskolen, var jeg lidt bange for, om det ville blive svært at få nye venner, men det har virkelig overrasket mig, hvor let det var. Når først du er startet, så glemmer du alt om din frygt.

En normal dag på efterskolen starter tidligt om morgenen med fælles morgenmad. Derefter har vi morgensamling hver morgen, hvor vi også synger. Bagefter starter skoledag, og jeg har Projekt10, som er et projektorienteret undervisningsforløb. Det betyder, at vi ikke har normale faglige timer som dansk eller matematik, men at undervisningen består af forskellige projekter. Fx er vi lige nu i gang med at bygge en have, men vi har også lavet podcasts, lydfiler og kortfilm.

Projekt10 er virkelig spændende, og det var også en af de grundene til, at jeg valgte Osted Efterskole. Jeg synes, at det var virkelig fedt at få muligheden for at prøve en anderledes undervisningsform. Den måde vi arbejder på er virkelig spændende, og der er stadig en masse faglighed i undervisningen – fx når vi skal måle længder og rumfang i forbindelse med at lave haver. Derudover lærer vi rigtig meget om, hvordan vi indsamler information, om at være kildekritiske og om at give hinanden feedback og arbejde sammen i grupper. Det lærer jeg rigtig meget af, selvom det ikke er skoleundervisning, som man kender det fra folkeskolen.

Er du interesseret i at gå på Osted Efterskole?

Læs mere om Osted Efterskole