Mød Mikkeline fra Osted Efterskole

Mikkeline vil her give dig et indblik i hverdagen og mulighederne på Osted Efterskole. Måske det kan give dig inspiration til dit valg af efterskole?

Mød Mikkeline fra Osted Efterskole

Det er faktisk lidt et tilfælde, at jeg endte på Osted Efterskole. Jeg var ikke sikker på, hvad jeg ville efter folkeskolen, men jeg følte mig ikke klar til gymnasiet. Min mor havde hørt om Osted Efterskole, så vi tog herud og besøgte skolen, og jeg kunne med det samme mærke, at det føltes som et rigtig rart sted at være. På Osted Efterskole har du desuden mulighed for at vælge et forløb i 10’ende klasse, som hedder Projekt10. Det betyder, at du har projektbaseret undervisning i stedet for almindelig klasseundervisning med fag. Jeg synes, at et lød rigtig interessant, da jeg er meget kreativ anlagt og godt kan lide at arbejde på nye og anderledes måder. 

Jeg har allerede lært rigtig meget om mig selv, siden jeg kom på efterskole. Jeg har altid været meget udadvendt, og jeg kan godt lide at være sammen med andre mennesker. Alligevel har jeg fundet ud af, at jeg også godt kan lide at være alene, hvilket godt kan være lidt svært på en efterskole, hvor du sjældent er alene. På efterskolen er der altid mennesker omkring dig, og du skal hele tiden tage stilling til andre end dig selv, men det har jeg lært meget af, og jeg har efterhånden fundet en god balance. Det er også en af de ting, der er fede ved at gå på efterskole – at man bliver meget klogere på sig selv og sine egne grænser. 

Efterskolen har lært mig, at du kun kan gøre det så godt, du kan, og mere kan man ikke forvente af hinanden. På Osted Efterskole bliver du accepteret for den, og så længe vi prøver at gøre vores bedste, er det fint nok.

Der er et rigtig stærkt fællesskab blandt alle på skolen, selvom man helt naturligt også er blevet inddelt i nogle grupper. Alligevel bruger jeg min tid med mange forskellige mennesker, og jeg prøver også altid at snakke med nogle af dem, jeg ikke har talt så meget endnu. Sammenholdet på efterskolen er ret unikt, og det har jeg ikke prøvet før.

Jeg har valgt Gourmet som mit linjefag, og det er jeg rigtig glad for. Jeg havde egentlig tænkt,, at jeg ville have valgt Kunst, fordi jeg er meget kreativ og altid har været glad for at tegne og male, men da jeg så, at de tilbød Gourmet som linjefag, tænkte jeg, at det kunne være sjovt at prøve noget helt anderledes. Til Gourmet får vi mulighed for at kaste os ud i nogle nye ting, som vi aldrig har prøvet før. Vi har haft forskellige forløb, hvor vi har arbejdet med baser til sovs, fermentering og andre grundelementer i det gastronomiske køkken, og jeg kan mærke, at jeg har fundet en helt ny passion for madlavning. 

En helt særlig oplevelse, som står meget klart for mig, var vores introtur i starten af skoleåret. Det var en lejrtur, og vi skulle gå hen til det sted, hvor vi skulle overnatte. Turen var i alt 15 km, det regnede og var koldt. Om natten sov vi i bivuakker, som vi selv havde sat op. Det var udfordrende, og vi blev virkelig sat på prøve undervejs, men vi lærte også, at vi var nødt til at være i det og sørge for, at det blev hyggeligt. Turen betød også, at vi fik skabt starten til et stærkt fællesskab, fordi vi var fælles om denne oplevelse sammen og støttede hinanden i det.

Er du interesseret i at gå på Osted Efterskole?

Læs mere om Osted Efterskole