Mød Rasmus fra Midtsjællands Efterskole

Rasmus havde en god mavefornemmelse da han besøgte Midtsjællands Efterskole, så valget var ikke svært. Læs mere om Rasmus' tid som elev på efterskolen her.

Mød Rasmus fra Midtsjællands Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg var lidt træt af min gamle med de samme mennesker og samme mønstre, som gik igen. Jeg havde hørt rigtig meget godt om efterskolelivet og det fællesskab, man får, når man går på efterskole, og derfor tog jeg ud for at se forskellige efterskoler på Efterskolernes dag. Det var en rigtig god oplevelse af være ude at se Midtsjællands Efterskole, og jeg kunne sagtens se mig selv gå her.

Midtsjællands Efterskole har nogle gode faciliteter, og vi har både bibliotek, gode værelser og en stor ny idrætshal. På skolen bor vi på 2-3 mands værelser, og jeg synes faktisk, at det fungerer rigtig godt. Det er hyggeligt at bo med en af ens venner, og det eneste der kan være lidt problematisk er, når vi kommer til at snakke lidt for længe om aftenen. Men det er også svært at lade være, når man bor med en god ven.

Det bedste ved at gå på efterskole er, at alle vil hinanden, og der er ingen, der bliver holdt ude fra fællesskabet. Der er aldrig nogen, der er nedladende, og alle har respekt for hinanden.

En almindelig dag på efterskolen starter med, at vi går en tur rundt om skolen, og derefter mødes vi til morgensang og starter dagen med at synge et par sange. Derefter begynder timerne, og vi plejer at starte med de almindelige timer om formiddagen, og om eftermiddagen begynder vores valgfag så. Det er lidt forskelligt fra dag til dag, for dagene kan godt variere meget, men det er også meget rart, at der er noget afveksling.

Jeg har valgt Performance som mit linjefag, som en form for musik og teater. Indtil videre har vi lavet mange forskellige små musik- og teaterstykker, som vi har præsenteret for resten af skolen, og vi har også planlagt at lave en juleafslutning nu her. Jeg har selv spillet meget musik før, og det er også det, jeg synes er så fedt ved Performance, fordi vi spiller meget forskelligt musik til vores stykker. Vi har det også rigtig godt med hinanden på holdet, og det er altid virkelig hyggeligt, når vi har timer og øver sammen.

Én af grundene til, at man bliver så tætte på en efterskole, er nok, at man ikke kan løbe fra problemerne, når de opstår. Man er sammen 24/7, og derfor kommer der også til at ske nogle ting en gang i mellem, men man er nødt til at finde en løsning på det. Man bliver god til at konfrontere hinanden med det samme og snakke det ud i stedet for at gå og holde det inde.

Er du interesseret i at gå på Midtsjællands Efterskole?

Læs mere om Midtsjællands Efterskole