Mød Linus fra Fårevejle Fri- og Efterskole

Linus giver dig her et indblik i hverdagen på Fårevejle Fri- og Efterskole. Læs med og bliv inspireret til dit valg af efterskole.

Mød Linus fra Fårevejle Fri- og Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg havde gået i folkeskole, hvor der var meget fokus på det boglige og faglige. Pludselig gik det op for mig, at jeg ikke længere var særlig glad, og derfor trængte jeg til gå en anden vej end direkte på gymnasiet. Jeg havde brug for at blive en del af et socialt fællesskab, og derfor begyndte jeg at se på forskellige efterskoler. 

Jeg valgte Fårevejle Fri- og Efterskole, fordi det var vigtigt for mig at vælge en efterskole, hvor der ikke var bestemte linjefag, men hvor der var mulighed for at vælge flere fag og møde en masse forskellige mennesker. Jeg havde brug for at finde et sted, hvor man ikke blev sat i bås, men hvor der var plads til alle. Nu hvor jeg er startet, kan jeg virkelig mærke, at Fårevejle er en meget mangfoldighed efterskole, og der er ikke noget, der hedder, at man ikke passer ind. Vi har både elever, der dyrker e-sport eller fodbold, og samtidig er der også dem, der har valgt Kunst & Design. Der er virkelig noget for alle her. 

I starten var det lidt grænseoverskridende at skulle sove sammen med en person, som man slet ikke kender, men det er også fedt, at man lærer sin roomie at kende på en helt anden måde, fordi man bor sammen.

Mine valgfag er Viking og Teater & Performance, og jeg synes, at begge fag er rigtig gode på deres måde. Viking er lidt som en form for spejder, hvor vi har været ude at ro i kajak, spillet stratego i skoven og lavet pandekager over bål. Det er altid rigtig hyggeligt. Til Teater og Performance lærer vi at lytte på vores kropssprog, og hvordan vi kan være os selv. Vi udfordrer hinanden, og vi øver os i at blive bedre til at turde stille os op foran andre og fremlægge. Det lærer jeg rigtig meget af. 

Jeg har lært rigtig meget af at starte på en ny skole med så mange forskellige mennesker. I folkeskolen bliver man lidt mere sorteret efter, hvad man kan godt kan lide, men på vores efterskole handler det ikke om, hvilke fag du har valgt, eller hvad du er god til - det handler bare om, hvem du er. Alle kan gøre eller lave det, de har allermest lyst til, og der er ikke nogen, der dømmer hinanden for det. 

Jeg elsker hverdagen på efterskolen, og det er egentlig ikke fordi, at jeg har et bestemt tidspunkt, jeg bedst kan lide eller noget, jeg ser mere frem til end andet. Jeg nyder bare hverdagen og de små øjeblikke, hvor vi er sammen. Men hvis jeg skal nævne én ting, så kan jeg virkelig godt lide, når hele efterskolen mødes og synger sammen. Her synger vi forskellige sange fra Højskolernes sangbog, og der kan jeg virkelig mærke, at vi er ét stort fællesskab. 

Er du interesseret i at gå på Fårevejle Fri- og Efterskole?

Læs mere om Fårevejle Fri- og Efterskole