Mød Signe fra Ranum Efterskole

Vil du gerne på efterskole? Så læs med her! På denne side giver Signe dig nemlig et indblik i mulighederne og hverdagen på Ranum Efterskole.

Mød Signe fra Ranum Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne vil udnytte muligheden for at prøve noget nyt og anderledes inden gymnasiet. Når først du starter på gymnasiet, er det hele lidt mere seriøst, og jeg ville gerne gribe muligheden for at tage væk og prøve noget mere afslappet, hvor der ikke kun var fokus på det faglige.

Mit valg faldt på Ranum Efterskole, fordi jeg gerne ville finde en efterskole, hvor der var mulighed for at rejse nogle spændende steder hen. Mange efterskoler tager på skiferie sammen, men jeg ville gerne noget andet. Her faldt jeg over Ranum og fandt ud af, at vi selv kunne vælge vores rejser, og samtidig rejser tre forskellige steder hen på et år. Det var vildt tiltrækkende for mig!

Det fedeste ved efterskolelivet er, at der sker noget hele tiden. Både i løbet af dagen, men også om aftenen, når vi egentlig har fået fri. Alligevel har lærerne altid planlagt forskellige aktiviteter, som vi kan melde os på. Det kan være alt fra badminton i hallen til at lave armbånd eller forårsruller. Det er selvfølgelig frivilligt, om man vil være med, men jeg synes, at det er rigtig fedt – også fordi det er en god mulighed for at snakke med nogle andre end dem, man plejer.

Mit bedste råd er, at du skal sige ja til alting. Kast dig ud i nye ting og grib de muligheder, du får i løbet af dit efterskoleår. Du kommer ikke til at fortryde det.

Jeg har lige været i Kroatien med sejlads, og det var virkelig en fantastisk rejse. Op til vores rejse har vi haft sejlads tre timer om ugen, hvor vi har skulle lære at sejle. Jeg havde aldrig prøvet at sejle før, men det har været fedt at opleve, hvor hurtigt man lærer det.

Jeg har valgt Indien som mit kulturfag, og det betyder, at jeg skal til Indien til januar. Vi havde mange forskellige destinationer at vælge i mellem fx Kina, Costa Rica, Sydafrika, New Zealand og mange flere. Jeg valgte Indien, fordi det er sted, som jeg ikke bare lige ville kunne besøge min familie og venner. Jeg havde samtidig set mange film fra Indien og synes, at kulturen virkede rigtig spændende. Jeg tænkte, at det ville være fedt at tage dertil med efterskolen, fordi de har planlagt, at vi skal besøge en lokal skole og slumkvarterer, som du ikke har mulighed for at planlægge alene.

Ranum Efterskole er en stor efterskole, og vi er ca. 450 elever. Vi er delt op i tre huse, og jeg bor i et hus med ca. 215. Det betyder også, at jeg nogle gange føler, at vi kun er 215 på efterskolen, fordi her kender jeg næsten alle. Jeg synes, at det er fedt, at vi er så mange på efterskolen, fordi det betyder, at der er et rigtig stort fællesskab på hele skolen og mange forskellige mennesker.

Er du interesseret i at gå på Ranum Efterskole?

Læs mere om Ranum Efterskole