Mød Mads fra Han Herred Efterskole

Vil du gerne på efterskole? Så læs med og få inspiration her, hvor Mads giver dig et indblik i hverdagen på Han Herred Efterskole.

Mød Mads fra Han Herred Efterskole

Jeg valgte at tage på Han Herred Efterskole, fordi min søster har gået her, og derfor vidste jeg, at det var en god skole. Der er en også masse sport, og jeg ville fx gerne spille både fodbold, håndbold og volley. Det kan man på HHE – man behøves ikke kun gå op i én ting. Derudover kan jeg samtidig fokusere på at blive bedre i skolen – på HHE tager man det skolemæssige seriøst. Og så har jeg valgt efterskolen for at få en masse venner. Det sociale er vigtigt for mig.

En almindelig dag på efterskolen starter kl. 5 i 7, for så kan jeg lige nå ud til vores morgentur. I løbet af formiddagen er der skoletimer, mens jeg om eftermiddagen har valgfag og firstfag. Firstfag er fag, som man har valgt at have flere timer om ugen, så man kan fokusere mere på dem. Jeg har f.eks. både fodbold og håndbold som first og har prioriteret dem, men jeg har også badminton og volley som valgfag, så dem har jeg en gang om ugen. Om aftenen slapper jeg af, spiller FIFA, går i skolens motionscenter, spiller pool eller bordtennis med nogle af de andre.

Jeg elsker at være sammen med vennerne. Det er man hele tiden her. Både i timerne, til sport, og når man har fri. Der er et sted på skolen, hvor vi ofte samles og bare ligger og slapper af sammen. Her er alle velkomne.

I weekenderne på efterskolen er der forskellige aktiviteter. I sidste weekend var der f.eks. volleyweekend, hvor vi fredag aften øvede i en lille turnering på skolen, og lørdag var vi så ude til en turnering på en anden skole. Skolen havde 24 elever med, så vi var en hel lille gruppe som havde en fed oplevelse sammen der. Og bagefter kunne vi så hygge sammen hjemme på skolen.

Det bedste ved gå på Han Herred Efterskole er helt klart alle menneskerne, og dét at være sammen med hinanden hver dag. Der er et godt sammenhold, alle kan snakke med alle, og der er en god stemning på skolen. Det er egentlig kommet lidt af sig selv efterhånden, som vi har gået her et stykke tid, men det har også betydning, at HHE er en skole, hvor vi ikke er flere elever, end at alle kan lære hinanden at kende.

Er du interesseret i at gå på Han Herred Efterskole?

Læs mere om Han Herred Efterskole