Mød Nora fra Blidstrup Efterskole

Leder du efter din kommende efterskole? Så læs med her, hvor Nora giver dig et indblik i hendes hverdag og oplevelser på Blidstrup Efterskole.

Mød Nora fra Blidstrup Efterskole

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville udforske nye fritidsinteresser, dyrke mine interesser og fokusere mere på det sociale samvær. Jeg ville gerne have et år, hvor jeg ikke kun skulle tænke på skolearbejde, men i stedet kunne bruge tid på nogle andre ting med nye venner.

Blidstrup Efterskole har en ridelinje, og jeg har min egen hest, så det var også én af grundene til, at jeg gerne ville gå her. Her kunne jeg have min egen hest med, og der er nogle rigtige gode faciliteter til hestene. Da jeg var her første gang, var jeg nede i staldene, og jeg kunne mærke, at det var et rigtig rart sted at være. Jeg har dressur-undervisning to gange om ugen, og som valgfag kan du også vælge spring til hest. Vi har også mulighed for at ridde på vores udendørsbane eller inde i ridehallen, og det er fedt, at der er så mange muligheder, så vi kan afveksle og gøre, hvad vi har mest lyst til.

Jeg kan mærke, at det har gjort en stor forskel for mig at få et år, hvor der er plads til at tænke andet end det faglige, og hvor der i stedet er fokus på det sociale og ens personlige udvikling.

Mine valgfag er springymnastik og dans, og det er nogle ret nye fritidsinteresser for mig. Jeg har gået til dans tidligere, men jeg har aldrig haft springgymnastik før. Jeg valgte springgymnastik, fordi jeg gerne ville prøve noget nyt, og jeg er faktisk blevet overrasket over, hvor sjovt det er. Efterskolen har lært mig, hvor fedt det kan være at dyrke nye interesser, og det har givet mig meget mere mod på at udforske andre ting. Jeg ved også allerede nu, at jeg gerne vil blive ved med det, når jeg er færdig på efterskolen.

En af de sjoveste oplevelser på efterskolen var i løbet af de første uger, da lærerne vækkede ud midt om natten. Vi blev sat af forskellige steder rundt på Mors og skulle i grupper finde tilbage til skolen, mens lærerne jagtede os i biler. Det gjorde, at vi var nødt til at samarbejde om at gemme os og finde ud af, hvordan vi kom hjem. På den tur lærte vi hinanden rigtig godt at kende, og jeg fandt ud af, hvor vigtigt det er, at man kan samarbejde med alle.

At gå på efterskole er ligesom at være sammen med dine bedste venner hver dag. Du har altid mennesker omkring dig, som du kan have det sjovt med eller gå til, hvis du har brug for det. Du opbygger venskaber rigtig hurtigt, fordi du aldrig er uden dem.

Er du interesseret i at gå på Blidstrup Efterskole?

Læs mere om Blidstrup Efterskole