Mød Mark fra Blidstrup Efterskole

Er du interesseret i at gå på efterskole? Så læs med her, hvor Mark giver dig et indblik i hans hverdag og oplevelser på Blidstrup Efterskole.

Mød Mark fra Blidstrup Efterskole

Jeg har altid gerne ville på efterskole, fordi min familie har været afsted, og de har fortalt mig, at det var ét af de bedste år i deres liv. De talte om, at man bliver mere selvstændig og moden af at gå på efterskole, og det ville jeg gerne prøve på min egen krop. Nu, hvor vi er startet, og selvom vi ikke har gået her mere end et par måneder, så kan jeg allerede mærke, at jeg tager mere ansvar og flere selvstændige beslutninger.

Jeg går på håndværkerlinjen, fordi jeg altid har været glad for at bruge mine hænder. Derfor valgte jeg også Blidstrup Efterskole, fordi jeg vidste, at jeg kunne dyrke min interesse her. Jeg har altid godt kunne lide at svejse, og derfor har jeg også valgt metallinjen. Vi lærer at bruge forskellige svejseteknikker, og vi får en forståelse for mange processer. Jeg har altid vidst, at jeg gerne ville være landbrugsmaskinmekaniker, og derfor er efterskolen er en form for forberedelse til det. Jeg er ihvertfald blevet bekræftet i, at det er stadigvæk er det, jeg gerne vil.

Jeg er blevet meget mere moden og selvstændig, siden jeg kom på efterskole, og jeg har lært, at jeg selv skal stå til ansvar for mine egne beslutninger.

Det fedeste ved at gå på efterskole er, at du går med så mange, der deler den samme interesse som dig. På håndværkerlinjen kan vi tale om de ting, der interesserer os i forhold til håndværk, og det er bare fedt at mærke, hvordan vi alle går meget op i det. I folkeskolen havde alle hver deres hobby, men på efterskolen har jeg virkelig fundet et fællesskab omkring min interesse.

I min fritid på efterskolen bruger jeg meget tid i vores metalværksted. Jeg har min egen scooter med, som jeg er ved at renovere. Det er rigtig fedt, at vi har mulighed for det, og at vi på den måde kan arbejde på vores egne projekter her. Vi er ofte flere hernede sammen, og det betyder også, at vi kan hjælpe hinanden. Hvis du ikke selv har noget med, som du gerne vil arbejde på, så har efterskolen også flere ting, som du kan kaste dig over. På den måde opfordrer og støtter de faktisk én til at dyrker vores interesser og arbejde med de ting, vi går op i.

Er du interesseret i at gå på Blidstrup Efterskole?

Skolens hjemmeside