Mød Gustav fra Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole

Vil du på efterskole? Læs med her, hvor Gustav giver dig et indblik i hverdagen og mulighederne på Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole.

Mød Gustav fra Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole her

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg kendte mange andre, der også skulle afsted. Der var mange, der havde anbefalet det, og på den måde blev jeg måske lidt overtalt til det. Nu er jeg så glad for, at jeg valgte at gøre det. Jeg kendte til Vivild Efterskole, inden jeg valgte, at jeg ville gå her. Jeg havde set deres håndboldkampe, og jeg vidste, at det var en Idræts- og gymnastikefterskole. Det var vigtigt for mig, fordi jeg gerne ville dyrke en masse sport. Da jeg besøgte skolen en sommerdag, blev jeg helt sikker på, at her ville jeg gerne gå. 

Vivild Efterskoles motto er ‘Viden, værdi og venner’, og det passer virkelig godt til skolen og stemningen her. Der er både fokus på det faglige, det sociale og det menneskelige. Jeg går i 9. Klasse, og derfor var det også vigtigt for mig at finde en efterskole, hvor der blev lagt vægt på den faglige undervisning, fordi jeg afslutter mine eksaminer til sommer og gerne vil klare mig godt.

Et særligt højdepunkt er fra vores lejrtur. Vi havde gået 30 km om dagen, og om aftenen sad vi under stjernerne, drak varm kakao og skrålede med på Rasmus Seebach. Stemningen var helt euforisk.

Det er altid hyggeligt at være på efterskolen i weekenderne, og jeg har kun været hjemme tre gange på de tre måneder, som vi har gået her. For mig er det vigtigt at prioritere efterskolelivet, mens jeg går her. Det er kun 1 år, og en mulighed som jeg aldrig får igen. Weekenderne er anderledes end hverdagen, og her går vi lidt mere i ‘hygge-mode’. Der er fri mulighed til at gøre de ting, vi har lyst til, og det er kun de voksne, der sætter grænserne. Nogle gange cykler vi til stranden eller spiller fodbold i haven, og om aftenen slæber vi madrasserne ind til hinanden, så vi er flere, der kan være sammen. 

Jeg dyrker meget sport på efterskolen, og jeg har både valgt håndbold, fodbold og springgymnastik. Onsdag aften har vi håndboldtræning, og det er særligt fedt, fordi resten af skolen har fri, og derfor kommer de tit forbi, hepper og bakker op om os. Jeg elsker også vores fodboldtræninger, selvom jeg aldrig har spillet fodbold før. Jeg er på 4. Holdet med de andre nybegyndere, men det betyder, at vi alle er på samme niveau, og det vigtigste er, at vi har det sjovt sammen, når vi spiller. 

Mit yndlingstidspunkt på efterskolen er, når vi spiser middag sammen kl. 12. Her samles vi alle efter dagens første timer og bliver opdateret på, hvad vi hver især har lavet. Der er altid god stemning, og hele efterskolen er samlet. Det er de tidspunkter, hvor jeg virkelig kan mærke fællesskabet og vores stærke sammenhold.

Er du interesseret i at gå på Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole?

Læs mere om VGI